Crna Gora kolima
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Crna Gora kolima
Da ali ja bih do Niksica a ici preko Scepan polja je ravno samoubistvu.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Istina. Mama je imala napad panike , prvi i jedini put da sam je video takvu
Ipak treba produziti , ako se ide na more do trebinja , pa i svratiti malo do njega
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
- Banned
Ima li neko preporuku za neki fin smestaj u Petrovcu, Rafailovicima, mozda Budvi.. 2+2... Na 2-3 noci max...
Juče došli moji iz Petrovca. Glavni fazon što ih dugogodišnji gazda molio da odu da plate boravišnu taksu. U Petrovcu, u nekoj agenciji su ih pitali sa čime su ušli u CG (pasoš -LK). Lična karta kažu? E onda morate u Budvu, u Petrovcu to ne možete obaviti, a neće vas pustiti na granici ako ne platite bor. taksu.
Ko bi išao u Budvu? Naravno, nisu platitli a uspeli su da izađu iz CG živi i zdravi
Očiigledno, da će u buduće sa Montenegrinima biti gadnih problema.
Više ne može da uđe i boravi žena iz Lučana koja im godinama čisti i sprema apartmane u sezoni......
Ja im neću otići, pa taman da nude za DŽ, i to uz pršut i vino.
Ko bi išao u Budvu? Naravno, nisu platitli a uspeli su da izađu iz CG živi i zdravi

Više ne može da uđe i boravi žena iz Lučana koja im godinama čisti i sprema apartmane u sezoni......
Ja im neću otići, pa taman da nude za DŽ, i to uz pršut i vino.
2 stvari. Boravisna taksa se placa i u Srbiji za strance, kontrolise se isto koliko i kod nas, kad dune nekom. Drugo hoteli to obavljaju za tebe a privatni smjestaj bi isto tako trebao u tvoje ime samo sto 90% njih ne obavljaju poslove legalno pa nece ni da se cimaju. Za rad su poostrili sad kako bi smanjili stranu radnu snagu a vise domacih zaposlili al to macku o rep, uglavnom da bi drzava dobila para vise, svi prijatelji i dalje zaposljavaju iz inostranstva.
Druga su za boravisnu kaznu u BG kaznili 600e tako nesto, mene u MKD nijesu htjeli pustit da izadjem jer sam par dana bio kod neke djevojke i ne prijavih se ali na kraju ok bi
P.S. Da ne bude da kod nas mrze nekog i ne daju im da se zaposle, u Srbiji isto ako bi da radis moras da izvadis radnu vizu i kojekakve zajebancije ako nemas Srpsko drzavljanstvo, a u CG je zakon otprilike ko svudje da sezonske poslove mos dobit ako nema domace radne snage, a ko uvjek do sad zbog plata i drugih razloga domacih nece bit pa isti matrak
Druga su za boravisnu kaznu u BG kaznili 600e tako nesto, mene u MKD nijesu htjeli pustit da izadjem jer sam par dana bio kod neke djevojke i ne prijavih se ali na kraju ok bi
P.S. Da ne bude da kod nas mrze nekog i ne daju im da se zaposle, u Srbiji isto ako bi da radis moras da izvadis radnu vizu i kojekakve zajebancije ako nemas Srpsko drzavljanstvo, a u CG je zakon otprilike ko svudje da sezonske poslove mos dobit ako nema domace radne snage, a ko uvjek do sad zbog plata i drugih razloga domacih nece bit pa isti matrak
Nije ti isto boravišna taksa i prijava boravka. Ja sam mogao popiti 400e kazne jer se nisam prijavio u slo na vreme(72 sata). Ali se ne placa nista za prijavu samo se ode normalno sa osobom kod koje ces biti. Tako je i u srbiji. Dok u crnoj gori naplacujy taksu kao da je monako.
Sent from my SM-N9005
Sent from my SM-N9005
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Svake godine idem bar 3 x kod taste i suraka i nikada mi niko na granici nije trazio nikakvu taksu da sam placao. Sto normalno ne znaci da necu nekada nabasati na situaciju da moram da je imam.

Iskreno nikog ne znam da se ikad prijavljivao al evo vidim da kosta 90 centi po danu za odrasle.sebekkg napisao:Nije ti isto boravišna taksa i prijava boravka. Ja sam mogao popiti 400e kazne jer se nisam prijavio u slo na vreme(72 sata). Ali se ne placa nista za prijavu samo se ode normalno sa osobom kod koje ces biti. Tako je i u srbiji. Dok u crnoj gori naplacujy taksu kao da je monako.
Sent from my SM-N9005
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Boravisna taksa se placa skoro svuda, na dnevnom nivou, pa i u CG, kao i kod nas. U Rimu imaju cak i vise iznosa, u zavisnosti koliko ste blizu centru. BT u Beogradu je 151 dinar i placaju je svi koji nemaju prijavljeno boraviste na teritoriji grada (ne samo stranci), ili su oslobodjeni po drugim clanovima/stavovima Zakona o turizmu. Novi sad je imao tri turisticke zone (110,120,140 dinara), ali su od ove godine to ujednacili, za teritoriju citavog grada, pa je sada jedinstvena cena od 130,00 RSD.
Prijava boravista podrazumeva da ste na nekoj adresi, do trenutka izlaska iz zemlje ili prijave na drugom mestu. Iznos BT se definise na nivou lokala, tako da nije svuda isti. Na granici se kontrolise da li ste se prijavili negde (da li postoji prijava boravka), a kontrola naplacene boravisne takse je nesto drugo. Teoretski, obavezni ste imati prijavu/prijave boravka, za sve dane od ulaska do izlaska iz CG. Obicno hoteli daju tzv. beli kartoncic, overen sa datumom prijave/odjave. Da li su vas stvarno prijavili, to nije vasa briga. Problem je privatni smestaj, kao i drugi privatni boravci.
U CG su planirali zatezanje mnogih stvari, ali ce izgleda pre da ih olabave. Npr. prosle godine je bila kao obavezna elektronska prijava gostiju, sa gledanjem kroz prste, uz pretnju da ce naredne (tj ove) godine to MORATI. Evo sada opet daju mogucnost objektima da biraju da li ce prijavljivati ovako ili onako.
Sto se radnika tice, oglasi se raspisuju tako da ih domaci radnici ne prihvate, pa onda mogu zaposliti i strance.
Prijava boravista podrazumeva da ste na nekoj adresi, do trenutka izlaska iz zemlje ili prijave na drugom mestu. Iznos BT se definise na nivou lokala, tako da nije svuda isti. Na granici se kontrolise da li ste se prijavili negde (da li postoji prijava boravka), a kontrola naplacene boravisne takse je nesto drugo. Teoretski, obavezni ste imati prijavu/prijave boravka, za sve dane od ulaska do izlaska iz CG. Obicno hoteli daju tzv. beli kartoncic, overen sa datumom prijave/odjave. Da li su vas stvarno prijavili, to nije vasa briga. Problem je privatni smestaj, kao i drugi privatni boravci.
U CG su planirali zatezanje mnogih stvari, ali ce izgleda pre da ih olabave. Npr. prosle godine je bila kao obavezna elektronska prijava gostiju, sa gledanjem kroz prste, uz pretnju da ce naredne (tj ove) godine to MORATI. Evo sada opet daju mogucnost objektima da biraju da li ce prijavljivati ovako ili onako.
Sto se radnika tice, oglasi se raspisuju tako da ih domaci radnici ne prihvate, pa onda mogu zaposliti i strance.
Neverovatno, kakav to smestaj bukirate?Era napisao:Juče došli moji iz Petrovca. Glavni fazon što ih dugogodišnji gazda molio da odu da plate boravišnu taksu. U Petrovcu, u nekoj agenciji su ih pitali sa čime su ušli u CG (pasoš -LK). Lična karta kažu? E onda morate u Budvu, u Petrovcu to ne možete obaviti, a neće vas pustiti na granici ako ne platite bor. taksu.
Ko bi išao u Budvu? Naravno, nisu platitli a uspeli su da izađu iz CG živi i zdraviOčiigledno, da će u buduće sa Montenegrinima biti gadnih problema.
Bavim se tim poslom i znam dosta ljudi koji se bave istim poslom, i sada je vec svima praksa (i u hotelima i u privatnom smestaju) da gost nema nikakvu obavezu da se cima oko tih gluposti. Gost prilikom dolaska samo napravi prijavu u objektu u kojem odseda a sve ostalo obavlja vlasnik objekta ili hotel.
Te verijante da te vlasnik smestaja salje da sam odradis prijavu postoje samo u najgorim objektima i ta praksa je gotovo iskorenjena.
Sto se tice cimanja na granici, kao sto sam i ranije pisao vise puta. Mogu da vas pitaju sa prijavu ali zbog toga kaznu necete dobiti 100%.
PS - neverovatno koliko ljudi zameraju za neke stvari koje su svuda u svetu normalne (da odradis prijavu boravka, platis boravisnu taksu, ako se zaposljavas izvadis radnu dozvolu.....).
Gotovo, propadosmoEra napisao: Ja im neću otići, pa taman da nude za DŽ, i to uz pršut i vino.

-
- Banned
Juce sam stigao u NK putem preko Zabljaka i ne pamtim da sam vozio boljim i lepsim putem kako u smislu asfalta tako i krajolika. Problem je ogranicenje od max 70, samo neposredno pre NK na jednom medtu ima 80. Jedino u samom Zabljaku kada se skrene ka NK se radi 700m puta ali tako da je sve raskopano do zemlje, tu sam uleteo previdevsi znak, ako ga je uopste bilo.
Na granici nam je carinik rekao da se prijavimo da ne bismo imali problema i da se to ne placa !?
Na granici nam je carinik rekao da se prijavimo da ne bismo imali problema i da se to ne placa !?
U vezi ovih taksi, nekad je bilo da se placaju po danu u mestima ciji je turizam privredna grana. (oglasenim za turisticka mesta) Tako je bilo i u CG a i kod nas. Npr u Budvi i Vrnjackij Banji, Becicima ili Zlatiboru to doplacujes, ali u Savniku ili Majdanpeku, ne. A za strance je druga prica.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Bilo nekada. Sada je taksa sveprisutna.
TapaT
TapaT
-
- Banned
Pozdrav iz Petrovca.
-
- Banned
Vozio sam do Niksica preko Zabljaka, do Ostroga i Podgorice, po Podgorici, do primorja preko Sozine i vozicu ovih dana jos po primorju i u povratku preko Morace. Za sada sam naisao na tipa 3 rupe i 4 zakrpe. Putevi su za nas Svajcarska. Koja smo mi rupa.