Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje
Re: Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje
Pa ne verujem Floyd da si toliko maldji od mene...doduse mozda i jesi...
Ja se secam kao kroz maglu. Bio sam jako jako mali kada prikazivala.
Muzike se secam definitivno
https://www.youtube.com/watch?v=fGBxwqL6jbw
Ja se secam kao kroz maglu. Bio sam jako jako mali kada prikazivala.
Muzike se secam definitivno
https://www.youtube.com/watch?v=fGBxwqL6jbw
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Koje si godiste, Flojde?
Sent from my SM-N9005
Sent from my SM-N9005
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Nisam bio u ozbiljnom bioskopu.Floyd napisao:Nema tog woofera i projektora u kućnoj varijanti koji može da parira ozbiljnom bioskopu. Imax je tek perverzija
Pre svega mi smetaju ljudi koji jedu iz šuškave ambalaže, smeju se na sav glas, smrde, a i smeta mi extremno pojačan ton filma.
Xeroje, dobra serija. Gledali smo juče prvu epizodu i supruga pozdravlja seriju. Puna je detalja, vreme radnje baš koje volim i gluma im je dobra. Svidža nam se. Znači imaš gurmanca.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Amerikanizacija svega, pa i odlaska u bioskop, je dovela do toga.passenger napisao: Nisam bio u ozbiljnom bioskopu.
Pre svega mi smetaju ljudi koji jedu iz šuškave ambalaže, smeju se na sav glas, smrde, a i smeta mi extremno pojačan ton filma.
Umesto da se odlazak u bioskop vrednuje kao poseta objektu kulture, Ameri su ga pretvorili u svoju dnevnu sobu ili još gore, kao odlazak u McDonalds.
I to smo prihvatili kao model ponašanja. Konzumiranje, potrošnja, profit i samo profit.
PS
Da li pamtite originalnu muziku iz nekog filma, snimljenog u poslednje vreme, da je možete slušati sa CD-a i li radija? Kao melodiju, a u isto vreme kao podlogu za film. Da njenim slušanjem "provrtite" film ili najupečatljivije scene iz njega.
Čuvam oko 30-ak LP-ija sa filmskom muzikom koja slušam, ako bar nisam odvojio vreme da ponovo odgledam i "njen" film
Ranije su se kompozitori filmske muzike pamtili kao i režiseri. Morikone, Vangelis, Tjomkin,...
A danas, ako nema 3D, nema filma. Sve ostalo je efemerno.
Ljudi, preterujete 

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
I ja kažem da preturuju ovi iz bioskopa
Ma nemoj zezaš Laki. Nisam bio tu u Austriji niti u CH u bioskopu, ali u Srbiji sam bio često, jer je bioskop 500 metara od mene, još mi je drug radio tu, pa sam za neke termine i besplatno mogao da idem.
Jelo se, pilo se, pričalo se, svuda sjaje mobilni telefoni (smeta ako si u poslednjem redu). Dešavalo se da su mi pomerali stolicu nogom itd. Nema te osnovne kulture. S obzirom da je hrana u bioskopu skupa, a sprat dole je prodavnica Idea, svi kupuju dole i unose u bioskop, a uglavnom kupuju čipseve, smokije itd, a ta folija šuška.
Sve u svemu, meni je veći doživljaj (dok ne probam neki profi kino) da sedim kod kuće sa suprugom uz kapućino i nešto slatkiša.

Ma nemoj zezaš Laki. Nisam bio tu u Austriji niti u CH u bioskopu, ali u Srbiji sam bio često, jer je bioskop 500 metara od mene, još mi je drug radio tu, pa sam za neke termine i besplatno mogao da idem.
Jelo se, pilo se, pričalo se, svuda sjaje mobilni telefoni (smeta ako si u poslednjem redu). Dešavalo se da su mi pomerali stolicu nogom itd. Nema te osnovne kulture. S obzirom da je hrana u bioskopu skupa, a sprat dole je prodavnica Idea, svi kupuju dole i unose u bioskop, a uglavnom kupuju čipseve, smokije itd, a ta folija šuška.
Sve u svemu, meni je veći doživljaj (dok ne probam neki profi kino) da sedim kod kuće sa suprugom uz kapućino i nešto slatkiša.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Ne znam gde si bio ali u NS nije tako 

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nije baš svež svež, ali od filmova iz zadnjih 10-tak godina najupečatljivija mi je muzika iz The Motorcycle Diaries. Često slušam taj saundtrek baš tako kako opisuješ.aviator napisao: PS
Da li pamtite originalnu muziku iz nekog filma, snimljenog u poslednje vreme, da je možete slušati sa CD-a i li radija? Kao melodiju, a u isto vreme kao podlogu za film. Da njenim slušanjem "provrtite" film ili najupečatljivije scene iz njega.
https://www.youtube.com/watch?v=parg3GvV_mI
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Verovatno misli na usce, sve je tako kad je iole popularniji film.
- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
U kom bioskopu, koji film, koji termin?passenger napisao:Jelo se, pilo se, pričalo se, svuda sjaje mobilni telefoni (smeta ako si u poslednjem redu). Dešavalo se da su mi pomerali stolicu nogom itd. Nema te osnovne kulture. S obzirom da je hrana u bioskopu skupa, a sprat dole je prodavnica Idea, svi kupuju dole i unose u bioskop, a uglavnom kupuju čipseve, smokije itd, a ta folija šuška.
Stolice su fiksirane 7 godina već, nemoguće ih je pomeriti.
Koji film, koji termin?Kornjaca Rade napisao:Verovatno misli na usce, sve je tako kad je iole popularniji film.
Što pitate u kom bioskopu? Pa nema sale u Srbiji gde je zabranjeno unošenje kokica i sokova na projekciju!
Nekada su se semenke krišom unosile.
Danas svi samo mljackaju i srču! A ja bi da gledam i slušam film.
Nekada su se semenke krišom unosile.
Danas svi samo mljackaju i srču! A ja bi da gledam i slušam film.
Zabranjeno je svoje da uneseš. Njihove možeš, plaćene bože me sačuvaj.
Tapatalk
Tapatalk
- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
Pa pitam zato što ovo o čemu vi pišete ja nisam sreo nigde sem na Avataru,
koji je bio prvi 3D pa su klinci čoporativno dolazili.
Na Interstellaru je bilo mobilnih, povika kad će kraj, priče,
i ja sam sam pričao i komentarisao kako je reklama čudo,
ali to je jer je film budalaština i dosadan, a ne zbog nekulture publike.
koji je bio prvi 3D pa su klinci čoporativno dolazili.
Na Interstellaru je bilo mobilnih, povika kad će kraj, priče,
i ja sam sam pričao i komentarisao kako je reklama čudo,
ali to je jer je film budalaština i dosadan, a ne zbog nekulture publike.
Pa gde je u svetu zabranjeno unosenje kokica i sokova?
I zasto bi bilo...
I zasto bi bilo...
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ma cak i sve to da stavimo na stranu (ako je ikako moguce) - uzasno podesen zvuk gde paraju usi visoki i srednji, a sub-a ni od korova, slike koja mora da bude ostrija i kvalitetnija, smaracke reklame pred pocetak filma, svakakve bagre koja ometa gledanje na sve moguce nacine (suskanje, pricanje, drkanje telefona, iritantno smejanje na silu, zdranje, mljackanje, prezivanje, smrad...) - meni mozda i najvise od svega treba moja fotelja i/ili moj "lenjivac" u koji mogu da se zavalim kao covek i da uzivam.
Poslednja izmena od Delija u 31 Maj 2016, 11:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...