Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od HKS »

Zasto mi tapatalk prikaze zrnaste slike? Neke su normalne, msm da su ove uploadovane sa telefona lose.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Pročačkaj setovanja, možda ima nešto...
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Trebalo bi da je to kod slika postavljenih preko spajalice a ne slicice.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Evo posle 5-6 dana da uporedim S5 Neo sa S4 mini. Najvidljivija razlika je naravno ekran. 5.1" vs 4.3". Najviše me je brinulo koliko će da me smori za korišćenje u pokretu iz jedne ruke. Ispostavilo se da nije strašno. Najpre, notifikacije ne moraš da "spuštaš" od gore, već ako si stavio da se notifikacije vide na lock ekranu, dvoklik na notifikaciju odmah otvara tu aplikaciju. To je baš velika stvar, nema potrebe da prst ide skroz do vrha da spušta notifikacije sa vrha. Ovo je pretpostavljam zasluga novijeg Androida.

Najveći problem sa velikim ekranom je dohvatanje "meni" dugmenceta koje po pravilu stoji u gornjem levom ili desnom ćošku. Ako je meni sa strane ruke to nije problem, ali ako je sa suprotne jedino rešenje je promena ruke. Pored toga, pošto nekad moram ozbiljno da ispružim palac primetio sam da često nehotice pritiskam jedno od dva senzorska dugmeta.

Aplikacije realno slabo koriste veći ekran. Browser i par aplikacija da, ali imam utisak da većina aplikacija samo prikazuje iste stvari uvećano. Ono što mi najviše prija je veća tastatura, manje grešaka, a i sve vreme je vidljiv red sa brojevima. Sa ekranom bi bio srećniji da je negde na pola puta, možda 4.7", stala bi malo veća tastatura ali bi lakše dohvatao stvari po ekranu.

Kad se prođe prvi utisak sa ekranom, hardver je mnogo jači nego što sam očekivao. Pre svega baterija, 50% veća, sa S4 Mini kad aktivnije koristim telefon nisam mogao da izguram dan, iako sam skoro stavio novu originalnu bateriju. Ovde imam ohoho zaliha struje, jeste da ga imam tek par dana ali još nisam završio dan sa manje od 50% baterije.

I mnogo je brži. Prethodni telefon je na primer bio neupotrebljiv dok traje instalacija apdejta. Ovde je to pozadinska aktivnost koja se praktično ni ne primeti. I multitasking je mnogo tečniji. Pozdravljam i što je levo dugme dobilo ulogu task switchera, sa ozbiljnijom upotrebom telefona to je baš korisno.

I kamera je prijatno iznenađenje. Taj aspekt na telefonima sam uvek ignorisao jer sam navikao na ozbiljniju opremu, ali ovo je više nego pristojno. Sasvim je upotrebljivo i noću bez blica.

Sve u svemu veoma sam zadovoljan apgrejdom.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Oduševio me google translate sad kad sam bio u Rumuniji. Ne znam da li je to nova opcija ili je prethodni telefon bio preslab pa nije ni nudio. Elem, ima prevođenje sa kamere u realnom vremenu! Ne da slikaš pa prevede, već samo usmeriš kameru prema tekstu i tamo se magično reči zamenjuju prevedenim za par desetinki. Pomeriš kameru malo desno, odmah se prevode te nove reči. Sve se dešava odmah. Ne mora ništa da se označava. Čak i boja i veličina slova budu iste, samo font ne pokušava da pogodi. Ludilo.
Naravno jezik može da se skine unapred, ne moraš da budeš online.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Super stvar, nisam ni znao da i to može. Ja sam ga instalirao nedavno i ubacio par jezika za offline, recimo mađarski i španski jer se tamo jako teško sporazumevam, niko ne priča engleski. Ovako lepo kucaš na engleskom ili srpskom i pokažeš na displeju na njegovom jeziku pa se bar u jednom smeru dobro razumemo, pa je mnogo lakše. :D

TT
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Sasa,
Kako si "aktivirao" offline?
Skinuo sam offline za madjarski, ali ne radi u tom modu.

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Neće ni meni sa srpskog na mađarski, ali hoće sa engleskog na mađarski u offline modu. Probaj tako ako ti odgovara.

p.s. Izgleda da ne postoji srpska baza da se skine u telefon pa čim nema Net-a neće da radi offline. Engleski je valjda već instaliran po defaultu. :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Uleteo Saša dok sam ja pisao, manje više isto.

To bi trebalo da radi automatski jednom kad je skinuto, samo selektuješ jezik. Samo što ne postoje svi jezici na spisku za offline, na primer srpski ne može ali mađarski da. Tako da bi trebalo da radi sa mađarskog na engleski, moraju verovatno oba jezika da budu offline.

Sad sam se malo igrao, isto važi i za ovaj Instant Translation koji odmah prevodi šta kamera snima, moraju oba jezika da budu skinuta na telefonu da bi to radilo. Samim tim otpada srpski pošto ne može da se skine.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ima CRO.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Kako god samo da ima madjarski :)
Vec sam video da nema srb, ali nisam kontao da moraju oba imati mogucnost rada u offline.
U svakom slucaju jako korisna opcija.
Kao i ona mogucnost prevodjenja putem kamere

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ma da, bitno samo da radi pa bilo kako.

TT
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Danas sam uzeo dok punjac za S7.
Probao sam ga i bas je elegantno resenje, samo ostavis telefon u bilo kojoj poziciji na dok bez ikakvog kacenja i on se bezicno puni. Koliko sam mogao da zakljucim tokom testiranja, brzina punjenja je odlicna.
Izasao me 8.000din, ima i jeftinijih varijanti al sam hteo bas Samsungov. Evo kako izgleda
Slika

Slika

Slika

Takodje sam uzeo i drzac za kola i punjac za kola.
Gledao sam i razne varijante po prodavnicama opreme za mobilne telefone, ali definitivno je originalni drzac najkvalitetniji sto sam mogao da vidim. Za punjac nemam pojma (mada me drugar savetovao da zbog nekakvog napona isto uzmem njegov originalni), uzeo sam isto gde i nosac (Samsung prodavnica u Uscu).
Nosac je bio 4.500din ali je bas odlican, za auto punjac se ne secam tacne cene ali mislim da je bilo nesto oko 2.000din.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ovi bezicni punjaci imaju na aliju dosta jeftinije. Oko 10ak eura su. Jeste kopija samsunga ali ne radi 7 outa gore sigurno. Dosta pozitivnih komentara.

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja uzeo odavno neke drvene, odlično rade. Radi i sticker za bateriju, za tel koji fabrički nema.

Tapatalk
Odgovori