Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Kod nas su originalni samsungovi 30eur-a bas kupujemo neke za firmu...
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
imam Samsung Galaxy ATIV i android mi je kompletno glup. Verzija androida je 5.1.1 i baš mi se ne svidja. Recimo na prošlom HTC mi je bio 4.3 i perfektno sve bilo, ikonice, rasporedu Settings i mnogo lakši za rad. Ovde me muči i ''save new contact''.
Postoji li način da se zameni Android i da se stavi neka druga verzija? Rado bih probao bilo šta drugo.
Postoji li način da se zameni Android i da se stavi neka druga verzija? Rado bih probao bilo šta drugo.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Imaš custom romove, ali su oni uglavnom sa novijim verzijama androida od fabričke. Mora da ima i za taj tvoj telefon. Ali zadnji put kad sam to gledao bio je priličan smor - desetine romova, svaki ima neku manu, te na ovom ne radi bluetooth, na ovom ne radi ovo, ono, ovaj troši bateriju... Više je to za ljude sa viškom vremena kojima je zabava da se igraju na taj način.

Ekrani nekad i danas

- passenger
Taj N95 koštao nekad 600-700 eura
Ne vidim se u tome. Pokušavam da koristim što manje telefon, ali kad hoću npr da sačuvam neki broj, 3s prodje dok shvatim gde da kliknem. Onaj HTC mi je bio perfektan, ali dao ocu da se qrči medju drugarima penzionerima, sad teram ovaj.
Je l može ceo neki drugi Android da se instalira. Npr verzija pre ili novija ili pak ista, ali drugačiji izgled?
Ono što me još nervira je to, kada udjem u MENI, ista je pozadina kao i kada sam na ''desktop'' i to me na trenutak zbunjuje jer ne znam gde sam. Kamera je katastrofa, tj. modovi. Treba da napravim 3-4 koraka da bih odabrao mod za slikanje, a na HTC mi je tu ispred nosa.
Ne vidim se u tome. Pokušavam da koristim što manje telefon, ali kad hoću npr da sačuvam neki broj, 3s prodje dok shvatim gde da kliknem. Onaj HTC mi je bio perfektan, ali dao ocu da se qrči medju drugarima penzionerima, sad teram ovaj.
Je l može ceo neki drugi Android da se instalira. Npr verzija pre ili novija ili pak ista, ali drugačiji izgled?
Ono što me još nervira je to, kada udjem u MENI, ista je pozadina kao i kada sam na ''desktop'' i to me na trenutak zbunjuje jer ne znam gde sam. Kamera je katastrofa, tj. modovi. Treba da napravim 3-4 koraka da bih odabrao mod za slikanje, a na HTC mi je tu ispred nosa.
Koštao je ali ja ga dobio za 1 evro preko operatera.
Što se tvog problema tiče, najbolje je da promeniš telefon ili da ne diraš ništa. Novija verzija će ti verovatno raditi sporije a custom romovi su uglavnom nepouzdani.
Što se tvog problema tiče, najbolje je da promeniš telefon ili da ne diraš ništa. Novija verzija će ti verovatno raditi sporije a custom romovi su uglavnom nepouzdani.
- passenger
Još uvek nemam ''abo'', pa ne mogu da menjam sada, a nikada ne bih davao neke debele pare za fon.
Ništa, nek ostane za sada, sve mu y...m.
Ništa, nek ostane za sada, sve mu y...m.
- grujicd
Ili da instaliraš samo drugu aplikaciju za kameru, ili drugi "launcher" ili možda temu sa Samsungovog store-a? Nemam preporuke nizašta od toga, meni je ok ovo kako radi na 5.1.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Zar niej Ativ serija windows telefona od Samsunga?
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
U pravu si, Ativ je Win telefon
U slučaju je ipak pogrešio te da ipak ima Android telefon, deluje kao da mu se naprosto ne sviđa Samsungov Touchwiz. Treba da promeni Launcher i ubaci novu aplikaciju za telefoniranje, problem rešen
@passenger: ne znam koliko si vičan sa instalacijama itd... Treba da instaliraš drugi launcher, to ti je interfejs od kojeg sve počinje (desktop, meni...). Ja već dugo koristim Nova launcher, ima bezbroj podešavanja i u potpunosti sam ga podesio prema svojim potrebama. HTC-ov launcher se zove Sense, i ako me pamćenje služi bili su da se skinu i neki HTC Sense-oliki launcheri.
Instaliraš neki launcher, klikneš na HOME dugme i pitaće te koji launcher da aktivira. Klikneš na taj novi ali nemoj da štikliraš opciju da to ostane trajni izbor, sve dok se ne uveriš da ti odgovara.
Isti postupak za telefoniranje, konkretno ja koristim DW Dialer a imaš još tonu tih jako dobrih dialer-a.

U slučaju je ipak pogrešio te da ipak ima Android telefon, deluje kao da mu se naprosto ne sviđa Samsungov Touchwiz. Treba da promeni Launcher i ubaci novu aplikaciju za telefoniranje, problem rešen

@passenger: ne znam koliko si vičan sa instalacijama itd... Treba da instaliraš drugi launcher, to ti je interfejs od kojeg sve počinje (desktop, meni...). Ja već dugo koristim Nova launcher, ima bezbroj podešavanja i u potpunosti sam ga podesio prema svojim potrebama. HTC-ov launcher se zove Sense, i ako me pamćenje služi bili su da se skinu i neki HTC Sense-oliki launcheri.
Instaliraš neki launcher, klikneš na HOME dugme i pitaće te koji launcher da aktivira. Klikneš na taj novi ali nemoj da štikliraš opciju da to ostane trajni izbor, sve dok se ne uveriš da ti odgovara.
Isti postupak za telefoniranje, konkretno ja koristim DW Dialer a imaš još tonu tih jako dobrih dialer-a.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- passenger
Jeste
Evo mi ga ispod stola.
Mislio sam na GrandPrime
Dakle, govorimo o GrandPrime. Skorije sam ga zamenio i još se nisam odvikao od imena. A veoma su slični po izgledu
Mogao bih to za kameru da probam, jer je često koristim, jer mi je mrsko da nosim DSLR svuda.
Sad moje pitanje je čudno, ali je l svaki npr 5.1 isto izgleda ili se razlikuje? Evo dva skrinšota sa mog 5.1.1:

Mislio sam na GrandPrime

Mogao bih to za kameru da probam, jer je često koristim, jer mi je mrsko da nosim DSLR svuda.
Sad moje pitanje je čudno, ali je l svaki npr 5.1 isto izgleda ili se razlikuje? Evo dva skrinšota sa mog 5.1.1:

Koja tuga, valjda ce neko ispratiti 5SE potez Applea pa se pridruziti ideji.Floyd napisao:
Ekrani nekad i danas
- passenger
Nova launcher je za android?
Gde da skinem to, je l to preko Playstore ili mora sa interneta negde? Probao bih ovih 2-3 dana, jer sam planirao da uradim master reset, jer mi je memorija prepuna, a sve mi je na memorijskoj kartici. Ne znam šta mu je zauzelo 4 Gb
Gde da skinem to, je l to preko Playstore ili mora sa interneta negde? Probao bih ovih 2-3 dana, jer sam planirao da uradim master reset, jer mi je memorija prepuna, a sve mi je na memorijskoj kartici. Ne znam šta mu je zauzelo 4 Gb

- grujicd
Svaki proizvođač karika svoju verziju UI-ja povrh onoga što napravi Google. Ali u okviru jedne marke verovatno svi telefoni koji su na toj verziji Androida izgledaju isto. Tako izgleda i kod mene na S5 Neo.passenger napisao:Sad moje pitanje je čudno, ali je l svaki npr 5.1 isto izgleda ili se razlikuje?
- Captain Slow
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19
@Scudi, malo je 4", 4.7" optimalno
.
I onda WP ne valja, radi out the box prvog i poslednjeg dana isto,
nema smaranja, nema lančera, nema lagovanja, samo radi i radi i radi.

I onda WP ne valja, radi out the box prvog i poslednjeg dana isto,
nema smaranja, nema lančera, nema lagovanja, samo radi i radi i radi.