Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Grčka

Post od Saša »

stefanan napisao:E jos jedno pitanje, vidim na gmaps da je ovaj put oko poluostrva dobar, ali kakvi su ovo putevi što od zapada ka istoku ( i obrnuto), nije prosao ni google tuda,a oni se svuda zavuku :kezo:
Za izbegavati. To su neasfaltirani prašnjavi putevi ili makadami u najboljem slučaju, niz koje u jesen i proleće jure bujice sa okolnih brda pa su razrovani (vododerine). Da razvališ amortizere i naprašinaš se dobro. :)
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Ako je oduvek sanjao da vozi akropolis reli eto prilike :) ja nisam slusao savete pa sam "presekao" od toronija ka sartiju. Blago je reci da sam se otelio dok sam stigao.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

grujicd napisao:Booking.com?
Airbnb

Tapatalk
Korisnikov avatar
marketman
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2015, 11:52
Garaža: Toyota Rustolla 1.6 astmo

Post od marketman »

Kakav je Sarti za letovanje? Cini mi se da je neko spomenuo da je skuplji?
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Saša napisao:
stefanan napisao:E jos jedno pitanje, vidim na gmaps da je ovaj put oko poluostrva dobar, ali kakvi su ovo putevi što od zapada ka istoku ( i obrnuto), nije prosao ni google tuda,a oni se svuda zavuku :kezo:
Za izbegavati. To su neasfaltirani prašnjavi putevi ili makadami u najboljem slučaju, niz koje u jesen i proleće jure bujice sa okolnih brda pa su razrovani (vododerine). Da razvališ amortizere i naprašinaš se dobro. :)
Ja ni na ivičnjak ne mogu da se popnem, tako da mi ništa osim asfalta i to solidnog ne radi poso :D

Komplikovano ovo traženje mesta za letovanje, do sad sam uvek na gotovo išao :kezo:

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Treba ranije početi. Ovi apartmani gde smo išli prošle godine u Nikiti se uplate u januaru inače nema.

Tapatalk
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ma naravno, ali mi nismo znali kad ćemo moći do pre par dana. Ispostavilo se da je Nikana u vezi sa burazerom od drugara, pa cu skoro sigurno preko nje da tražim, valjda je ostalo nešto

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

marketman napisao:Kakav je Sarti za letovanje? Cini mi se da je neko spomenuo da je skuplji?
Lep je, ima sadrzaja, ne guras se na plazi, samo skoro uvek duva vetar sa pucine.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Lik, vozač autobusa spava na plaži. Razlog, nema plaćen smeštaj od agencije a vozi turiste koji imaju aranžman za 50-70€ - 7dana sa prevozom, u Neos Marmaras. Koleginica iz agencije spava valjda u busu a on kavaljer, na plaži.
Pa majkumu, kolika je zarada agencije ako ne može da obezbedi smeštaj vozačima. Inače put traje 18h iz Beograda zbog usputnog stajanja po gradovima da se pokupe turisti.
Jezivo...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Zavisi koja je agencija u pitanju, neke imaju tamo iznajmljene čitave kuće i stanove za svoje ljude, plaćaju i našeg lekara da dežura tamo za vreme sezone i slično. No to su već ozbiljne firme koje u ponudi nude normalne aranžmane koji pokrivaju sve što je potrebno. Recimo, prvi put smo porodično otišli u Sarti baš preko jedne od takvih agencija i najjeftiniji aranžman koji su imali tada koštao je 518 EUR za 12 dana... i odradili su sve bez greške, bili smo zadovoljni. :)
Korisnikov avatar
marketman
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2015, 11:52
Garaža: Toyota Rustolla 1.6 astmo

Post od marketman »

@Ikac
Hvala :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Sarti je najveće mesto na istočnoj strani Sitonije i sve se "vrti" oko njega. Recimo, odsedneš li u Kalamitsiju ili Sikiji ili bilo gde u okolini - večeri ćeš garantovano provoditi u Sartiju jer jedino tamo uveče ima nekih "dešavanja". Kada kažem najveće - to je u stvari jedno malo veće selo, 3-4 uzdužne/dugačke ulice duž mora i desetak kratkih poprečnih. No ima sve neophodne sadržaje - restorane, kafiće, brzu hranu, suvenire.. brdo manjih prodavnica i par većih.. par apoteka, lekara (tokom leta tamo dežura i naš lekar), nekoliko manjih hotela, dve benzinske pumpe - na jednoj ima i autoperionica (četke) i može se sipati čak i gas,što je retkost u ovom kraju... Plaža u Sartiju je baš ogromna i peščana, veoma lepa, dubina kreće sa leve strane od starog dela Sartija pa kako ideš desno sve je pliće. Na samom kraju je plitko toliko da ideš 100-tinak metara dok ti voda ne dođe do pojasa. Mane? Samo jedna, tamo često duva neka vetrina i diže velike talase, pa treba biti spreman i na to, a u tom plitkom delu i zamućuje vodu. Ako baš bude gadno sa vetrom - treba sesti u auto i otići na neku od okolnih plaža koje imaju drugačiji položaj i na koje vetar ne utiče toliko... :)
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

dugo nisam pročitao bolji opis nekog turističkog mesta
bravo saša :doubleup:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Dobar opis i sasvim tačan.

Meni je Sarti baš ostao u lepom sećanju, ali da i ja napomenem, velika je prednost ići automobilom jer ima puno lepših plaža u okolini.

Ok je plaža i u Sartiju, ali ima i neuporedivo lepših nedaleko od nje.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Istočna strana je za avanturiste koji vole divljinu, zapadna strana za komformiste koji vole pitomo.
Bili smo 5x za redom na zapadnoj strani :)
Odgovori