GPS navigacija

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:
Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross

Re: GPS uredjaji

Post od ivke74 »

Garmin , Mio i Becker daju dozivotno azuriranje mapa max 4 puta godisnje samo na navigacijama gde je oznaka LM lifetime maps. To je dobro kolko sam razumeo instaliras softver na kompu i on te obavesti kada imaju nove mape prikopcas navigaciju i ona sama izbrise stare stavi nove mape. Sutra cu otici do gigatrona da pogledam ali ova MIO mi deluje ok i dobija se bluetooth slusalica uz nju na poklon

Slika
CR7
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2014, 00:26
Garaža: BMW 316D F30

Post od CR7 »

Ja imam garmin 1490T oznaka znaci kupljen je bas bas davno,i dobio sam na poklon dozivotno update mapa CN Europe NT dok radi uredjaj.U pocetku je bilo 4 puta godisnje update,ali sad dali zato sto je stariji uredjaj update ide 2 puta godisnje.Skine se program za pc ili mac,i sam vam kaze kad je update,samo prikopcate uredjaj za pc,i on odradi sve sam za nekih 45 minuta.Ja sam prezadovoljan uredjajem i kvalitetom i tacnoscu mapa,grcka,madjarska nikad problem,tacno ispred kuce me dovede.
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:
Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross

Post od ivke74 »

I evo posle duzeg razgledanja i dvoumljenja danas sam kupio navigaciju. Odlucio sam se za MIO Spirit 6900LM malo sam je testirao sve ulice su upisane , jednosmerne pokazuje tacno sto mi igo 8 nije pokazivao za sada deluje kao ozbiljan uredjaj, nosac na stklu ne vibrira ili ja ne primecujem jako kvalitetna izrada dok mi je predhodni po neravninama bas vibrirao u sustini sve deluje jako kvalitetno. Mada mi je zelja bila da kupim garmin ali mi se nije davalo jos 12000din. I gigatron daje uz navigaciju bluetooth slusalicu koja isto deluje sasvim pristojno.

Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Koliko novaca?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

@Ivke74 Mislim da si napravio dobar izbor. Mio je odlicna navigacija, koristio sam je nekoliko puta kroz celu evropu i nikad me nije izdala, uvek me je dovela "ispred vrata" a neke od hotela nikad ne bih ni nasao. Prilicno fino radi a i ostale funkcije su interesantne ko voli da se zanima brojkama u toku puta.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Mio, Becker, Garmin - tu nema greške, sve jaki brendovi i vrlo kvalitetni uređaji. :) Imam u firmi i Mio Moov S600 kome sam ubacio iGO Primo, radi bez greške, trenutno ga odneo kolega u Španiju. :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

grujicd napisao:
Saša napisao:Google Maps u poslednje vreme razvaljuje kako dobro rutira i vodi... :)
Ali šta raditi kad odeš van zemlje i isključiš podatke? Koliko sam video možeš da skineš neki grad za offline, ali ne znam da li bi dao da skineš par celih zemalja i koliko bi trajalo to skidanje. A pri tom i to što skine drži samo 30 dana. Onda da li ima POI, najpre benzinske pumpe? To je baš korisno.
Ja ocigledno nisam znao da nsmestim po bg-u jesenas da me vodi, samo sam bzv sprcao megabajte.

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pazi, oni strašno brzo napreduju i garantujem da će kroz par godina biti glavni na ovom polju. Do pre dve godine nisu ni imali opciju navođenja, zatim su uveli da ti recimo Maps iscrta putanju od tvoje trenutne lokacije do odredišta, ali nije mogao da te vodi po toj ruti (meni je i to bilo dovoljno da se snađem kada "zalutam" negde i ne mogu nikako da nađem adresu). I evo od skora imaju i navođenje, sa glasom i sve u fullu kao i druge klasične navigacije. No njihova ogromna prednost je velika Google baza podataka o svemu i svačemu i što se to koristi kao klasičan pretraživač, kucaš bilo koji pojam i on ti izbaci brdo pojmova i ti odabereš šta želiš i klikneš da te navede do tamo. Pa još imaš i satelitski prikaz, 3D prikaze i sto čuda. Sada već svi korisnici telefona imaju u paketu i neke megabajte pa navođenje više nije problem, a eto postoji i offline mogućnost. Kada za godinu-dve svi budemo imali i na mobilnim "flat rate" Net kao što imamo kod kuće - tek tada će ovi sadašnji "problemi" postati bespredmetni. Takođe, sa rutiranjem se možeš prethodno igrati i eksperimentisati i u Google Earthu, i on ima opciju rutiranja i pravljenja *.kml fajlova koje možeš koristiti u klasičnoj navigaciji. Kada na sve ovo dodamo i "Street View" opciju jasno je da su svi ostali bukvalno igrarije za decu. No, videćemo kako će se sve to dalje razvijati, ali jako mi se sviđa kako već sada to izgleda. :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Meni zbog bg-a najvise i treba, u ns znam celu backu stranu napamet bukvalno.

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Google ima veliku prednost da zna lokacije miliona android korisnika, a u neku ruku i koliko se brzo kreću. Tako imaju trenutni uvid u gužve i zastoje i mogu to da koriste za navigaciju.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Podatke o gužvama već sada koriste.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Na duži put obavezno i dalje nosim klasičnu navigaciju jer još uvek ne verujem telefonu, ali na kraćim relacijama a pogotovo nadomak destinacije, da te navede "u tačku" je zaista odlično. :)

TT
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nikad nisam imao problema da me navigacija dovede tačno gde treba. Ali kojim putem ću stići e to već može da bude lutrija :kezo:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Kojim putem je i bitno, ovo krajnja adresa nije toliko
Odgovori