Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Heinz »

Prvo je kolega iz kanca pre par nedelja kupio S5 Neo, pa sad grujicd, i opasno sam se primio :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

nidza napisao:Dužina punjenja nema uticaja, već broj ciklusa.
Baš ovo drugo je u pitanju, recimo, baterija se napuni na 100% i punjenje se prekida. Posle nekog vremena kapacitet opadne na recimo 99% i punjenje opet kreće, makar na kratko, zar ne? I tako celu noć, iznova i iznova. Sigurno nije zdravo po bateriju, ali dobro...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Testirao sam punjenje telefona na istom punjacu i to:

- sa originalnim kablom 1.03 A - ima neku specifikaciju 28/24
- odmah zatim sa kinezom od 1 USD, 0.62A - kazu da je 28/28

Itekako ima veze koji kabl se koristi.

E sada, moze li slabije punjenje da utice na bateriju?

Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne. Ne valja ako prekida. Ako je samo manja struja zapravo je bolje za bateriju jer se manje greje.

Naravno da zavisi od kabla. Ja jurim samo one obeležene kao 2A minimum. Note se puni sa 1800 zatim 1200 kad se stabilizuje, tablet sa 1800.

Jeftine kineze ću da pobacam. Neki neće da rade ni 500. Zanimljivo da sa jakim kineskim punjačem kineski kablovi guraju 1200. Verovatno jak punjač iskompenzuje gubitak.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Omov zakon? Ako je veliki otpor u kablu onda kineski punjač daje veći napon da bi progurao tu struju.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Dobro zapažanje. Vidiš, imam USB merač, mogu da izmerim izlaz iz punjača sa oba kabla.

Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Pre par dana sam kupovao punjac (bezicni dok) i punjac za kola, za S7 edge.
Posto sam video da su cene sarene, posavetovao sam se sa drugarom koji drzi mobil servis. On mi je rekao da "kineze" i sve ostale alternative, kopije... jednostavno zaobidjem. Kao da jesu dosta povoljniji ali sa razlogom.
Rekao mi je da uzimam iskljucivo originalne punjace, od proizvodjaca koji je radio i telefon i naznaceno bas za moj tip aparata.

Pa sam tako platio dok punjac 8.000din a bilo je varijanti i za 10eur koji isto odradjuju posao.
Punjac za kola je bio oko 2.500din original koji sam uzeo (iako on naglasava da se i on koristi samo u slucaju nuzde) a bilo je varijanti i ispod 1.000din...

Posto se ne razumem u tematiku, jednostavno sam poslusao njegov savet posto mu verujem. Da li sam bacio lovu, da li stvarno ima neki uticaj i razlika to sto je originalni punjac i kabel bas za taj aparat ili je totalno svejedno sa cime se puni... nemam pojma, ali sam zadovoljan kako aparatura odradjuje posao a to je valjda najvaznije.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Pazi nije problem dati cifru za punjac ako toliko vredi i napolju no znajuci nase nekada preteraju sa vrednovanjem originalnih dodataka telefona.
Slika
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Znas kako, kad se apsolutno ne razumes u tematiku, jedino sto ti preostaje jeste da se na brzinu informises i uzmes ono za sta smatras da je najkvalitetnije.
Ja sam se informisao preko tog drugara koji drzi servis mobilnih telefona i kojem stvarno verujem, on mi covek rekao da je najbolje uzeti originalni punjac istog proizvodjaca kao telefon i namenjen bas za odredjeni aparat, i tako sam uradio.
Da li to vredi toliko love pojma nemam, ali sam zadovoljan kako radi. Bas je elegantno resenje punjenja bez potrebe da se spaja sa kablom, jednostavno se ostavi na dok i to je to, a punjenje je bas brzo.
Ovaj za kola nisam ni isprobao, stoji u kaseti cisto za svaki slucaj.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

I kako ga koristis dok se puni na doku?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ne mora se uzeti originalna dodatna oprema da bi to radilo kako treba, ima mnogo zamenskih koji rade kako treba a razlika u ceni je 2-3 puta u odnosu na originale.

Npr LDNIO punjači su keva, Sloba mi je to preporučio pre nekog vremena i prezadovoljan sam kako radi. Još nekoliko poznanika ih je uzelo na moju preporuku i nisu omanuli.

Na mom telefonu se oseti drastična razlika u vremenu punjenja kada se koristi slabiji punjač, verovatno je priroda baterije (Li-Po) tome zaslužna. Sa LDNIO auto-punjačem se telefon puni istom brzinom kao sa njegovim fabričkim punjačem, a brže nego sve druge brendirane kombinacije koje imam (od kojih je, doduše, najjača deklarisana na 1.5A).
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Day Walker napisao:I kako ga koristis dok se puni na doku?
Sto bi ga koristio dok je na doku?
Kad legnem da spavam ostavim tel na dok i ujutru ga uzmem.
Na doku moze lepo da izgleda kada se podesi da prikazuje odabrane fotografije dok se puni, pa na lepom mestu ima ulogu i digitalnog rama za slike...

A ako je potrebno da se koristi na punjacu, jednostavno izvucem kabel iz doka i ustekam direktno u telefon i puni se dok ga koristim, mada u mom slucaju nemam potrebe za tim nikada.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Znaci, dok je realno sviranje Q i bacanje para. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

goblin napisao:Znas kako, kad se apsolutno ne razumes u tematiku, jedino sto ti preostaje jeste da se na brzinu informises i uzmes ono za sta smatras da je najkvalitetnije.
Ja sam se informisao preko tog drugara koji drzi servis mobilnih telefona i kojem stvarno verujem, on mi covek rekao da je najbolje uzeti originalni punjac istog proizvodjaca kao telefon i namenjen bas za odredjeni aparat, i tako sam uradio.
Da li to vredi toliko love pojma nemam, ali sam zadovoljan kako radi. Bas je elegantno resenje punjenja bez potrebe da se spaja sa kablom, jednostavno se ostavi na dok i to je to, a punjenje je bas brzo.
Ovaj za kola nisam ni isprobao, stoji u kaseti cisto za svaki slucaj.
Wireless charge je odlicna stvar jer ne drndas usb ulaz, a ipak puni solidnom brzinom. Inace i ja sam pobornih originalnog punjaca, zato sam za svoj telefon i uzeo iako je bio oko 3000. Zato kvalitetno i brzo napuni bateriju i onda znam na cemu sam. Ove jajare po kupujemprodajem sto uvaljuju OREGINAL Samsung su prica za sebe.
Slika
Odgovori