Alfa Romeo Giulia
Re: Alfa Romeo Giulia
Potpuno si u pravu:

Pa naravno da se tada vise prodavalo, u najezdi kredita i prodaje/privatizaciji drzave, te vestacki izdignutom standardu 
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Iz tvog prethodnog posta sam zakljucio da govoris o Srbiji, pominjao si zapreminu od 2.2 litra, namete zbog registracije itd.nidza napisao:Nije im dizel oslonac zbog postprodaje, nije to ključni argument o kome prosečan zapadnoevropljanin razmišlja.
Kriterijum je što se prelazi puno kilometara, ti dizeli gaze od 60.000km godišnje pa naviše, kod nas stižu sa oko 300.000-400.000km na satu (koje skinu posle na ~150.000). Ušteda u potrošnji goriva na toj kilometraži je ogromna, zato dizel.
Mi smo nerelevantno tržište kad su bilo kakve generalne statistike u pitanju.
Za registraciju sam svakako mislio na naše tupave zakone. Da, slažem se da neko sa besnim autom od milion KS treba i da plati, to je luksuz, ne može biti potreba vožnja auta od 300KS. Sa druge strane, potpuno je besmisleno da je registracija 2.0 motora od 150KS 25000din, a 2.2 motora od 150KS 75000.
Za registraciju sam svakako mislio na naše tupave zakone. Da, slažem se da neko sa besnim autom od milion KS treba i da plati, to je luksuz, ne može biti potreba vožnja auta od 300KS. Sa druge strane, potpuno je besmisleno da je registracija 2.0 motora od 150KS 25000din, a 2.2 motora od 150KS 75000.
Naravno da je besmisleno. Treba oporezovato snagu u odnosu na težinu auta. Nema nikakve logike da registracija za Golfa R bude više nego duplo jeftinija nego za C200 koji ima 130ks.
Ne plaši me odsustvo logike, plaši me trend povećanja odsustva logike od dana otkad me sećanje služi do dana današnjeg. Sutra sigurno ako slože način oporezivanja kola da ima nekog smisla, sigurno neće ove jače učiniti jeftinijim, nego će poskupeti trenutno jeftinije.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Barem bi matoriji jaki automobili trebalo da budu primetno jeftiniji.
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Kako god okrenes, sa svakim novim predlogom za novi nacin obracuna vodice racuna da nam u zbiru uzmu vise love iz dzepa.
Neko ce platiti manje, neko vise, ali ce u zbiru vise para otici drzavi. Idu nam na ruku trendovi downsizinga, sve cesce u D segment guraju 1.6 dizele (benzinaca ima i 1.4 (mozda i manjih), pa ko nece da placa harac uzece slabiji motor.
Neko ce platiti manje, neko vise, ali ce u zbiru vise para otici drzavi. Idu nam na ruku trendovi downsizinga, sve cesce u D segment guraju 1.6 dizele (benzinaca ima i 1.4 (mozda i manjih), pa ko nece da placa harac uzece slabiji motor.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Možda bi najpoštenije bilo da se oporezuje po kataloškoj vrednosti. Tu onda ulazi i luksuz, i starost, posredno i snaga i kubikaža... Ti podaci ionako postoje u AMSS katalogu. Samo što je lakše uzeti jedan podatak i završiti.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne moze po kataloskoj vrednosti jer je prosecna vrednost auta previse jadna.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
zavisi kako za koji auto. neke procene su realne a neke su precenjene duplo.
sent from Lumia 640LTE using Tapatalk Classic
sent from Lumia 640LTE using Tapatalk Classic
To nije realno. Koliko mi je poznato, nigde u Evropi ne postoji takav sistem.
Top speed magazine i Alfa Romeo Srbija na fejsu - stigla u BG

Skines branik i ode pola prednjeg dela auta