Sad bi bilo 20
Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Hm, meni su merili ispod 12s 100m, blizu 11.
Sad bi bilo 20
Sad bi bilo 20
nikad nisam imao potrebnu eksplozivnost za sprint, ali mi je izdržljivost bila jača strana
sad nemam ni jedno ni drugo
sad nemam ni jedno ni drugo
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ni rođena majka da te ne prepozna kako si se osušio 
A to su tvojih 2.5kg što su se pojavili na meni?
Tapatalk
Tapatalk
Za starije osobe, koje imaju zdravstvenih problema (bolovi), da li je bolja traka ili biciklo staticno?
Sent from my m2 using Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Stoperica i pravo merenje umeju da se ne gadjaju i po 2s.nikaragva napisao:Hm, meni su merili ispod 12s 100m, blizu 11.
Sad bi bilo 20
Najbolje zvanicno vreme sa takmicenja (sa 18god) mi je bilo 11,2s.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ma ko to može da zna u pm. Dok sam trenirao basket bilo nam je najstrožije zabranjeno trčanje i skakanje uz stepenice, navodno je opterećenje na kolenima preveliko i vrlo često stradaju. Kondicioni nam je bio Sead Krdžalić, stariji ga se sećaju kao reprezentativca u bacanju koplja. On se školovao u USA, neke prestižne škole za fizičku spremu itd... Žena mu je doktorica, isto USA program, ozbiljni rezultati.HKS napisao:Za starije osobe, koje imaju zdravstvenih problema (bolovi), da li je bolja traka ili biciklo staticno?
O kvalitetu njihovog rada govori da je Sead u to vreme bio i kondicioni naše reprezentacije (od '95 pa na dalje, čuvene godine) a i spremao je Danilovića, Rebraču... za NBA. Verovatno se i sećate kako je Rebarac izgledao dok je bio ovde, a kako posle u Italiji i kada je otišao za NBA.
Elem, i Sead je trčanje i skakanje uz stepenice smatrao veoma opasnim, onda i čučanj nipošto dubok jer je opet opterećenje veliko a rezultat nesrazmeran opasnosti. I malopre pogledam klip kako se Novak Đoković zagreva za meč (trening, jbm li ga), prvo skače na jednoj nozi uz stepenice a onda skače iz dubokog čučnja i preskače po 3 stepenika
Pa ti budi pametan, svako ima svoju priču i samo njegova je najbolja.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Drugo je zagrevanje i trening, a i razlika je sta ko i kako treba da zagreje.
Vama su verovatno stedeli kolena zbog toga sto trcite na parketu, pa vec sam sport izaziva stradanje kolena, ne treba vam jos i tening koji to potpomaze.
Djokovic da bi skakao na tri stepenika, sigurno je pre toga dosao delimicno zagrejan.
Ja sam se za takmicenje recimo zagrevao cucnjevima i istezanjem, zazdrmavao misice, ali sam ja vozio roske i bike i to zagrevanje je daleko od treniranja.
Biciklo je svakako zdravije, pogotovo ono u kom si u polulezecem polozaju, manje opterecuje ledja i prepone.
Traka je zdravija od trcanja napolju, osim od trim staze, zbog amortizera, ali je svejedno daleko vece opterecenje od bicikla, pogotovo bike trenazera.
Ako kupujete, obavezno elektricni bike.
Vama su verovatno stedeli kolena zbog toga sto trcite na parketu, pa vec sam sport izaziva stradanje kolena, ne treba vam jos i tening koji to potpomaze.
Djokovic da bi skakao na tri stepenika, sigurno je pre toga dosao delimicno zagrejan.
Ja sam se za takmicenje recimo zagrevao cucnjevima i istezanjem, zazdrmavao misice, ali sam ja vozio roske i bike i to zagrevanje je daleko od treniranja.
Biciklo je svakako zdravije, pogotovo ono u kom si u polulezecem polozaju, manje opterecuje ledja i prepone.
Traka je zdravija od trcanja napolju, osim od trim staze, zbog amortizera, ali je svejedno daleko vece opterecenje od bicikla, pogotovo bike trenazera.
Ako kupujete, obavezno elektricni bike.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Za taj u poluležećem se lepo namesti, zbog leđa...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Dobro, tu treba dati malo vise love da bi bilo anatomski ispravno sediste, tako da se svakako isplati dati 3 soma za cardio u nekoj jacoj teretani.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Day Walker napisao:Stoperica i pravo merenje umeju da se ne gadjaju i po 2s.nikaragva napisao:Hm, meni su merili ispod 12s 100m, blizu 11.
Sad bi bilo 20
Najbolje zvanicno vreme sa takmicenja (sa 18god) mi je bilo 11,2s.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zavisi od toga ko meri.
Ima li neko iskustva sa GPS satovima za sport (merenje parametara)?
Planiram sebi da uzmem jedan i za sada mi po specifikacijama najvise odgovara Garmin 230
http://www.garmin.rs/katalog/Tr%C4%8Dan ... -white/202
Nisam neki zahtevan/napredni korisnik ali ono sto mi je bitno od funkcija ovaj model sve ispunjava:
- Vodootporan
- Ekran u boji
- Mogucnost bezicnog povezivanja sa trakom za merenje pulsa i cipom za patiku uz pomoc kojeg racuna precizne podatke u zatvorenom prostoru (na traci)
- GPS
- Podesavanje raznih alarma koji se oglasavaju i zvucno i vibracijom. Npr. da me obavesti na svakih 1km, da me upozori ako tempo padne spod programiranog, da obavesti nakon odredjenog vremena npr na svakih 10min....
- Automatsko prebacivanje podataka na komp i vodjenje online evidencije treninga
- Podesavanje prikaza na satu tokom treninga.
- Iscrtavanje putanje trcanja na mapi
- Pracenje uspona koji se savladavaju tokom trcanja
- Mogucnost koriscenja sada za plivanje, bicikloi i setnju za osnovne funkcije
- Merenje svih aktivnosti tokom celog dana
- Mogucnost automatske kalkulacije pauza
Ima tu jos milion mogucih funkcija kod naprednijih modela (kompas, ziroskop, merenje zamaha u plivanju...) ali meni to nije potrebno, tako da cu najverovatnije uzeti bas ovaj model mada se jos uvek raspitujem da ne napravim neku gresku.
Planiram sebi da uzmem jedan i za sada mi po specifikacijama najvise odgovara Garmin 230
http://www.garmin.rs/katalog/Tr%C4%8Dan ... -white/202
Nisam neki zahtevan/napredni korisnik ali ono sto mi je bitno od funkcija ovaj model sve ispunjava:
- Vodootporan
- Ekran u boji
- Mogucnost bezicnog povezivanja sa trakom za merenje pulsa i cipom za patiku uz pomoc kojeg racuna precizne podatke u zatvorenom prostoru (na traci)
- GPS
- Podesavanje raznih alarma koji se oglasavaju i zvucno i vibracijom. Npr. da me obavesti na svakih 1km, da me upozori ako tempo padne spod programiranog, da obavesti nakon odredjenog vremena npr na svakih 10min....
- Automatsko prebacivanje podataka na komp i vodjenje online evidencije treninga
- Podesavanje prikaza na satu tokom treninga.
- Iscrtavanje putanje trcanja na mapi
- Pracenje uspona koji se savladavaju tokom trcanja
- Mogucnost koriscenja sada za plivanje, bicikloi i setnju za osnovne funkcije
- Merenje svih aktivnosti tokom celog dana
- Mogucnost automatske kalkulacije pauza
Ima tu jos milion mogucih funkcija kod naprednijih modela (kompas, ziroskop, merenje zamaha u plivanju...) ali meni to nije potrebno, tako da cu najverovatnije uzeti bas ovaj model mada se jos uvek raspitujem da ne napravim neku gresku.
Jedan poluprofesionalni trkač je pre neki dan penjao sa mnom i imao je neki garmin gps sat, tako da kontam da su ok i za amatere.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ispravi review na youtube ili iščitaj negde. Ja sam tako tražio za suprugu poklon i na kraju uzeo narukvicu Garmin vivosmart purple sa HR senzorom i poprilično je tačan. Nema mnogo funkcija, već samo par, ali njoj dovoljno, iako planinarimo/hodamo/trčimo.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''