Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Grčka

Post od Ji 4Tze »

crni napisao:razgovor o vožnji do granice za 3 sata je u domenu bezumlja i totalne neodgovornosti prema sebi i okolini a ne prosta rezmena informacija o turizmu
Onda km nije tačna?
Ako se ti drziš striktno ograničenja, onda ok, tvoja stvar, ja svoju vožnju uvek prilagođavam uslovima na putu i ne divljam.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

+1
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

kako ono kažu, najveće laži se izgovore pre izbora i posle lova
ja bih dodao i na putu za grčku :kezo:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Daš penzioneru internet i evo šta se desi :)
Ako dočekam penziju, i budem ovakav kao Crni i Velja, odmah me ubijte!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Slika

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

crni napisao:kako ono kažu, najveće laži se izgovore pre izbora i posle lova
ja bih dodao i na putu za grčku :kezo:
Nisam gledao km sem ukupne, sigurno je i kraći put nego ranije pored šireg profila. Videćeš i sam...
miroslavm
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2014, 23:18

Post od miroslavm »

Hehe, pratim vise automobilskih foruma, zajednicki imenitelj su preterivanja (baronisanja) u vezi brzine predjenog puta i potrosnje vlastitog auta.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Ne kapiraš. Put je oooozbiljno skraćen a uostalom kad krenu svi u GR biće oduševljenje na sve strane :)
Jbg, nisam gledao parcijalno km, samo vreme i to samo u kretanju (štoperica na gshocku)
A meni znači tih sat vremena itekako al ne da ugrožavam bilo koga iz tog razloga.
Drugo, nisam jurcao pa da sam se umorio. Za razliku od prošlih godina, 10km/h više po autoputu me samo više zamori. Treće, dve pauze su nam bile predugačke al sa sitnom decom za čas se zablejiš, te sladoled, te čorba, ćevapi, ostalo. Onih sat vremena ako ne vozim optimalno znači druge probleme na kraju putovanja...

Inače, čini mi se i da je od Soluna ka odvajanju ka Kasandri, Sitoniji primentno bolji asfalt. Bilo je nekoliko onih odskakivanja sad možda jedan i to nešto sitno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ima 380km, od toga 350km autoputa.
Ako se auto put vozi 140 prelazi se za 2,5 sata. Valjda je realno preći 30km magistrale za pola sata noću ili vikendom kad nema sporih kipera sa okolnih gradilišta.

Btw 120 je najgluplja moguća brzina na auto putu. Za srednju prebrzo, za preticajnu presporo. Meni je ta brzina težak mazohizam. 140 je taman da se lepo vozi brzom i da se ponekom slonim u srednju.
miroslavm napisao:Kako se potrosi u praksi taj jedan dobijen sat? Ja kad krenem svestan sam da sam na odmoru i zevam levo desno, opustam se u voznji, ne smetam nikom, uzivam
Ako ideš noću ko ja, onda se smaraš sat duže dok ti ne daju ključeve od apartmana. Najgori deo letovanja. Dete ispavano i orno za divljanje, a ja neispavan i nervozan ko pas, napolju vruće... Zato se mislim da ove godine menjam nešto u tajmingu polaska.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Slazem se za brzinu na AP, 120 kmh tezak fail.
Ja sam odavno prestao da putujem nocu.
Sad planiram da krenem cim deca ustanu, oko 6h otprilike.

Poslato sa Tapatalk-a
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Akoi čekam dete da se probudi krenuo bih oko 10.

Nema šanse da vozim kad je ona naspavana. Mozak će mi popiti. Ili da krenem negde oko 4, što je za mene najveće mučenje jer teško da mogu da zaspim dan ranije u neko smisleno vreme pa da se ispavam, ili da krenem predveče, odvezem pola, prespavam negde pa ujutru nastavim.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Ja to odavno zagovaram. Lepo ispavan i resetovan krenes i uzivas u putu.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pravite li pauze u Grčkoj? Tj. gde pauzirate, generalno
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pajo, pravi drugo pa će da piju mozak jedno drugom a ne tebi. Doduše to nije ništa lakše slušati :(

Od kad idemo sa decom obično spavamo u odlasku, i šta znam, malo je smor i u tom usputnom mestu, Dojran, Romantika, a tu provedeš veče i sledeće jutro, koje se isto razvlačiš u polasku... Ramada kod Đevđelije je verovatno najbolji smeštaj na tom putu, dobar hotel, imaš bazen, igraonicu za decu itd. ali i košta solidno. Sa druge strane ta spavanja uz put sam računao da ti kupuju tipa pola dana više na moru, a spavanje plaćaš manje, pa ima i neke kakve takve ekonomske logike.

Prošle godine smo spavali na Dojranu, ujutro doručkovali opušteno tamo, za dlaku promašili trajekt za Tasos pa čekali sledeći nekih 45 min. Na kraju su kumovi koji su krenuli to jutro oko 5-6 iz Beograda stigli sledećim trajektom posle nas, nismo ništa posebno uštedeli vremena što smo spavali na pola puta. Razmišljam da ove godine probam tako raniji polazak, što je najgore ja obično prvi ustajem nije mi to problem, samo kad bi mogao moje nekako da teleportujem u kola.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mi tradicionalno krećemo nedeljom u 6h. Sa pauzama za doručak/kafu, ručak i stajanjima za sipanje goriva (dvoja kola) i odlazak sve dece u WC stizali smo do Neos Marmarasa za 12h. Obavezno se po stizanju bućnem u more, bez toga džabe sam putovao :)

Ove godine će nam biti sve potpuno drugačije, jer nisam hteo da putujemo jedan dan do istočne strane Piliona. Polazak je zbog prilagođavanja drugima pomeren za subotu popodne, spavanje negde u GR najverovatnije (još tražim najbolje rešenje, nešto što sam bukirao za troje ne može da završi posao za četvoro koliko nas na kraju ide najverovatnije). U povratku slična priča, ali sam siguran da ćemo spavati kod Meteora, jer želim to da obiđemo.

@McG: za pauze u GR nema preporuke, stajali smo samo kratko na onoj EKO pumpi posle granice, dok recimo moj brat obavezno staje u Cosmosu kada idu na Sitoniju.
Ove godine idemo na drugu stranu - ka Volosu, i čini mi se da je Alvirko imao neku preporuku za Shell pumpu sa nekim sadržajima na tom delu ka Kateriniju. Pogledaću u SATu.

EDIT: Olympus Plaza na Shell pumpi.
http://www.olympusplaza.gr/en/
Odgovori