Grčka
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Re: Grčka
Gde odsedate na Pelionu?
Bio sam u mestu Afisos tri dana, pa smo isli preko planine na istocnu stranu. Afisos mi se nije nesto posebno svideo, a po pricama na netu ono sto je vredno puta od 800 km je sama planina i plaze na istocnoj strani.
E sad, mi smo isli preko planine, krali voce iz brojnih vocnjaka usput, uzivali u prirodi i pogledu, ali smo se smorili dok smo stigli do plaza na istocnoj strani. Opet, to me nije demoralisalo toliko koliko cinjenica da nema puta koji ide uz plaze na toj strani, vec se za prelazak sa jedne na drugu moras vracati serpentinama uzbrdo pa opet nazad.
Sa decom ne bih ni su snu to radio. Zato se smejem kad me sa nevericom gledaju sto sam spreman sa decom da se vozam po sitoniji. Ono je dusu dalo za takve akcije. Lep, sirok put, siroke, velike plaze, predivno more, a blizu.
Inace do Volosa je trosak bio bar 20tak evra putarine Ka Volosu postoje 4 naplatne rampe gde vam capkaju po 2 do 3 evra, ukupnom 11,9 u jednom smeru. Imaju besmisleno setovanje POS terminala, gde je minimalna transakcija 5 evra, pa placanje ispod ovog iznosa navodno nije moguce tako da za putarinu treba kes.
Bio sam u mestu Afisos tri dana, pa smo isli preko planine na istocnu stranu. Afisos mi se nije nesto posebno svideo, a po pricama na netu ono sto je vredno puta od 800 km je sama planina i plaze na istocnoj strani.
E sad, mi smo isli preko planine, krali voce iz brojnih vocnjaka usput, uzivali u prirodi i pogledu, ali smo se smorili dok smo stigli do plaza na istocnoj strani. Opet, to me nije demoralisalo toliko koliko cinjenica da nema puta koji ide uz plaze na toj strani, vec se za prelazak sa jedne na drugu moras vracati serpentinama uzbrdo pa opet nazad.
Sa decom ne bih ni su snu to radio. Zato se smejem kad me sa nevericom gledaju sto sam spreman sa decom da se vozam po sitoniji. Ono je dusu dalo za takve akcije. Lep, sirok put, siroke, velike plaze, predivno more, a blizu.
Inace do Volosa je trosak bio bar 20tak evra putarine Ka Volosu postoje 4 naplatne rampe gde vam capkaju po 2 do 3 evra, ukupnom 11,9 u jednom smeru. Imaju besmisleno setovanje POS terminala, gde je minimalna transakcija 5 evra, pa placanje ispod ovog iznosa navodno nije moguce tako da za putarinu treba kes.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Uglavnom ne. Eventualno ako moram do wc-a pa stanem na neku pumpu. Ove godine cu morati da pauziram.McGruja napisao:Pravite li pauze u Grčkoj? Tj. gde pauzirate, generalno
Brzine idu u H-a !!!

viewtopic.php?f=30&t=939&hilit=pelion&s ... 30#p499019schonenk napisao:Gde odsedate na Pelionu?
Ove godine idemo još južnije, možda i do Peloponeza.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Nešto rnjaju na Kalamitsi plaži, bageri, kamioni, kad se siđe od Toronija na prvom izlazu, kod one skroz desne (najlepše) plaže. Beach bar, ne znam kako se zove.
Boringly average, but also perfect for school run mums
da ti čika crni objasni nešto...od kad postoji internet ja sam na internetunuk napisao:Daš penzioneru internet i evo šta se desi
Ako dočekam penziju, i budem ovakav kao Crni i Velja, odmah me ubijte!
ja nisam rastao sa internetom kao ti, nego je internet rastao samnom, kapiraš?
e tako...
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
@schonenk
Slažem se da je Sitonija super izbor. Ove godine idemo na Pilion sa još dve porodice, najviše zbog društva. Ni meni se ne sviđa kako izgleda istočna strana, videćemo koliko smo se prešli. Prava stvar bi možda bila npr. 7 dana Pilion i 7 dana neki Nei Pori ili sl.
S druge strane, istok ima 2-3 plaže koje su na par km serpentina od našeg Damoucharija, jedna dnevno ne bi trebalo da bude problem.
Moraću da obiđem McG s one druge strane jedan dan, kad budemo išli u Masutis
TT
Slažem se da je Sitonija super izbor. Ove godine idemo na Pilion sa još dve porodice, najviše zbog društva. Ni meni se ne sviđa kako izgleda istočna strana, videćemo koliko smo se prešli. Prava stvar bi možda bila npr. 7 dana Pilion i 7 dana neki Nei Pori ili sl.
S druge strane, istok ima 2-3 plaže koje su na par km serpentina od našeg Damoucharija, jedna dnevno ne bi trebalo da bude problem.
Moraću da obiđem McG s one druge strane jedan dan, kad budemo išli u Masutis

TT
@Heinz
Posle Peliona, Nei Pori i okolina(Olimpijska regija) će vas razočarati.
K'o što je rekao jedan Beogradjanin, pri povratku sa Peliona: "Tamo ne svraćam ni na pišanje."
Treba obići tvrdjavu iznad Platamona i kraj. Ostalo, pesak, vetar i talasi.
Celom dužinom auto-puta kroz taj region, pogled na more zaklanjaju, kukuruzi!
PS
Gde je taj Masutis?
Posle Peliona, Nei Pori i okolina(Olimpijska regija) će vas razočarati.
K'o što je rekao jedan Beogradjanin, pri povratku sa Peliona: "Tamo ne svraćam ni na pišanje."

Treba obići tvrdjavu iznad Platamona i kraj. Ostalo, pesak, vetar i talasi.

Celom dužinom auto-puta kroz taj region, pogled na more zaklanjaju, kukuruzi!
PS
Gde je taj Masutis?
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Aj ne tripujte se oko Peliona, zapadna strana je isto super, bio sam 2 godine zaredom! Kato Gatzea, Kala Nera, Afissos i plaza na ulazu i u samom mestu, Milina, Volos.. moze i do sampg juga da se ode... Super je, ima svega! Inace ja mislim da ima 5 ili cak 6 naplatnih rampi, oko 15 e sve ukupno.
Pauzu sam pravio na Shell pumpi neposredno pred skretanje za Nei Pori.
Pauzu sam pravio na Shell pumpi neposredno pred skretanje za Nei Pori.
@Heinz
Ako vas ne drži mesto, i 15 dana je malo:
http://www.cycladia.com/travel-guides-g ... uide-tips/
http://forum.putovanjausrcu.rs/viewtopi ... 19&p=53686
@Ogi
Prošlog leta je bilo 10,5 x 2= 21€
Ako vas ne drži mesto, i 15 dana je malo:
http://www.cycladia.com/travel-guides-g ... uide-tips/
http://forum.putovanjausrcu.rs/viewtopi ... 19&p=53686
@Ogi
Prošlog leta je bilo 10,5 x 2= 21€
Poslednja izmena od aviator u 08 Jun 2016, 18:17, izmenjeno 1 put ukupno.
SA MNOMcrni napisao:da ti čika crni objasni nešto...od kad postoji internet ja sam na internetunuk napisao:Daš penzioneru internet i evo šta se desi
Ako dočekam penziju, i budem ovakav kao Crni i Velja, odmah me ubijte!
ja nisam rastao sa internetom kao ti, nego je internet rastao samnom, kapiraš?
e tako...