Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od dragan »

Kabal napisao:
dragan napisao:@ljubitelj - stopa u zemlji je izlivena 12-13 dana pre toga, od tad je taj beton sazreo tipa 70-80%, a ta stopa je najveći deo izlivenog betona.
k
Beton dobije u prvih 7 dana 70% prirasta cvrstoce tako da nemas brige oko toga.
znam da je neka iznenadjujuca cifra na prvi pogled, samo nisam hteo da lupim bezveze.
nismo nikakve posebne aditive narucivali, ali znam da su bili komentari majstora da se taj beton jako brzo stvrdnjava. sve je radjeno sa mb30 sa 3 frakcije, sasvim korektno.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Onda sam ja lose protumacio ponedeljak- cetvrtak kao period.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Može da se suši beton koliko oće - prvih godinu dana kuća "radi" - sleže se. I to je jedan normalan proces. ;)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

DukeNS napisao:Koja je trzsisna vrednost ove prve sto si postavio?

p.s. Kaci slobodno sto vise. Ja volim da gledam ovakve stvari...
Za prvu vilu je tesko odrediti trzisnu vrednost posto se jednostavno ni ne nudi na trzistu pa se ne moze ni odmeriti cena.
Desavaju se razne stvari, da ljudi naprave vilu i stave cenu npr. 2 miliona i lokalni preprodavac kupi i proda bukvalno za mesec dana za 50% vecu cenu, ili da vila stoji duze vreme i proda se tek po znatno nizoj ceni od prvobitno trazene... tako da je jako tesko davati procene posto nema pravila.
Mada znam da je ulozeno preko 6 miliona i da se rentira za 60.000e mesecno u 3 udarna letnja meseca a 2 meseca u pred post sezoni ide niza cena.

Evo nekoliko slika na brzinu, kacicu posle detaljnije kao ove dve
Slika

Slika

Slika
passenger napisao:Ovo si sam pravio, pa prodavao/iznajmio?

Perfektno izgleda. Više mi se svidja prva vila.
Kao iz magazina.

U kom gradu su?
Ne, prva vila je od drugara i nalazi se u BD a drugu je zidao rus i nalazi se u Krasicima.
Ja sam posrednik u prodaji i renti, to mi je jedna od delatnosti kojom se bavim...

Ove sto sam okacio u ovom postu se nalaze u Rezevicima i Kuljacama, inace naselje sa najvise luksuznih vila. Obicno se ljudi jako iznenade kada ih povedem tamo, ne ocekuju da nesto slicno i postoji, ima bas mnogo ovakvih luksuznih vila... A dosta ljudi praktikuje odmor da iznajmi ovakve vile koje su bas trazene.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Evo jos jedna vila koja je specificna po kolicini kamena koji je ugradjen u nju.
Sam stil enterijera nije po mom ukusu ali je kvalitet i luksuz neosporan.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

goblin napisao:Druga vila je specificna zbog pozicije i izuzetno vrednog zemljista posto izlazi na more i imam 70m svoje privatne plaze sa licnom pontom za vezivanje jahte i skutera...
Vila je prodata za 10 mil.e.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

PS - namerno sam pisao post za postom posto ima previse slika pa je ovako preglednije.
Vidi se da se nije štedelo na materijalima ali 10 miliona za kuću u CG mi se čini previše.

Lux vile na Majorki se prodaju za duplo manje love.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Al tamo druga mafija pere pare :D
Boringly average, but also perfect for school run mums
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Aj sto je u cg nego u krašićima. Das 10m za kucu na moru i kao imas svoju plazu a ono u stvari betonski plato(ok oblozen nekim kamenom al svejedno). Mislim fino je i tamo al za 10m ocu nesto drugo.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Za 10m oću da mi sledećih 50 godina titraju jajca po odmaralištima po celoj planeti, i mojoj deci još 60 godina i njihovoj još 60, znači trista godine.

:)

Sent from my D5503 using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Floyd napisao: Vidi se da se nije štedelo na materijalima ali 10 miliona za kuću u CG mi se čini previše.

Lux vile na Majorki se prodaju za duplo manje love.
Bukvalno svi kupci ovakvih nekretnina imaju identican profil kada ih upoznas.
Dolaze u CG privatnim avionom, ako se zadrzavaju duze onda stize i jahta od +10 miliona u Porto ili BD.
Kupuju vile u kojima borave najvise 10-20 dana godisnje, a poseduju slicne nekretnine bukvalno po celim svetu pa vrlo cesto nemaju ni fizicke mogucnosti da obidju sve sto imaju...
Razlog nije samo pranje love (iako ima i toga dosta) vec i jednostavno "neogranicena" likvidnost bezobrazno bogatih pojedinaca koji jednostavno kupuju sve sto im se svidja... mada daleko od toga da su naivni i da im je moguce nesto podvaliti sto ne vredi.
ftj napisao:Aj sto je u cg nego u krašićima. Das 10m za kucu na moru i kao imas svoju plazu a ono u stvari betonski plato(ok oblozen nekim kamenom al svejedno). Mislim fino je i tamo al za 10m ocu nesto drugo.
Nije fazon u Krasicima, poenta je samo sto kuca ima zatvoren izlaz na more sto je velika retkost posto je po zakonu zabranjeno privatizovanje priobalnog dela.
Sto se tice samog tipa izlaza na more, gresis sa kritikama. U celoj prici je najjeftinije napraviti izlaz na obalu kakav god da zamislis (mozes se vrlo lako pa cak i jeftino napraviti i prava plaza, biras kakvu podlogu zelis...) ali ovde je poenta u tome da ce vlasnik ovakve vile 99% posedovati jahtu za koju zeli da ima tu privilegiju da je vezuje prakticno ispred kuce zajedno sa ostalim "igrackama" za vodu. A na kupanje se svakako isplovljava sa jahtom...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ti si sam napisao da se preprodavci ugrađuju 50%. Znači da može da im se podvali nešto što ne vredi :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kolko se secam gomila kuca u krasicima ima svoju pontu i maltene privatnu plazu a pritom ne vrede milione. Cela obala je u tim betonskim platoima i bilo bi krajnje glupo a mozda i neizvodivo praviti pescanu plazu pogotovo na tako maloj sirini.

Poenta je bila da za 10m za kucu na moru ocekujem minimum da bude kao ona iz two and a half men a ne neki uski placić gde pored kuce ni kombajn ne mogu da proteram do plaze.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ima u Krasicima ali i u zalivu dosta vila sa izlazom na more ali nije svuda taj prilaz resen tako da jedan vlasnik ima apsolutnu privatnost samo za sebe, a takav koncept je izuzetno cenjen.

Razliciti su prohtevi kupaca, ono sto bi ti ocekivao mozda kupcu uopste ne bi bilo interesantno... Naravno da je bilo ljudi koji su nalazili mane ovakvim nekretninama posto jednostavno nisu prilagodjene njihovim specificnim potrebama, to je sve normalno.
Imali smo kupca koji za te pare jednostavno ne zeli da ima komsiju, ne zeli da iko ima mogucnos da baci pogled u njegovo dvoriste, zeli pogled na more sa visine a ne da je pored mora..... tako da ima raznih zahteva, ali bitno je da ima za svakog da se nadje po nesto, zato smo tu. ;)
Floyd napisao:Ti si sam napisao da se preprodavci ugrađuju 50%. Znači da može da im se podvali nešto što ne vredi :)
Pa na ovakve vile ne mozes da se ugradjujes toliko, da moze i ja bi zveo u ovakvoj vili. :mrgreen:
Ogromne razlike su se uzimale (i dalje se uzimaju) na prodaji stanova, ali ni to nije nikakvo podvaljivanje (da ne objasnjavam nasiroko kako dolazi do velikih razlika u korist preprodavaca iz citavog niza razloga).
A onome ko treba da ti izbroji milionsku sumu za nekretninu a pritom se uglavnom radi o kupcu koji je vec obisao citav svet, vec poseduje nekoliko slicnih pa i vrednijih nekretnina, vrlo dobro se razume u ono sto kupuje a zna i da se "raspita"... takvom kupcu sigurno neces uspeti nista da "podvalis" ali ce itekako da odresi kesu za nesto sto smatra da vredi.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ta kuća je iako ne vidim slike (spomenuti su Krasici) na mojoj-nasoj (bivsoj plazi)

To što ima "svoju" plazu nije nista specifično jer je zemljište koje je pripadalo "morskom dobru" vraćeno vlasnicima, stoga je svaki mogao da radi sta hoće sa istim.

Tako je i žena, koja je posedovala placeve uz more, lako lagano prodala ili prenela pravo korišćenja na drugog coveka koji je srusio pontu (pondu) koju je koristilo 50 kuća i prosto podigao vilu.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Krasici jesu jako specificni zbog toga, samo tamo i u jos pojedinim delovima BK zaliva imamo izuzetak da morsko dobro nije vlasnik zemljista. Cak nisam siguran ni to, mislim da morsko dobro i jeste vlasnik ali se vodi kao trajni korisnik sa mogucnoscu prenosa, onaj koji koristi taj izlaz na more...
Posto je izglasan zakon po kojem je morsko dobro vlasnik svih povrsina uz obalu mora na celoj teritoriji CG uz tacno odredjenu sirinu po zonama.

Tako da ovakve varijante iako ih konkretno u Krasicima ima dosta, itekako jesu specificne i velika prednost za vlasnike takvih vila.
Tamo i Bodiroga ima slican koncept vile ispred koje drzi svog Persinga....

Ali zbog specificnog terena, tamo su vile uz samu obalu (pogotovo sa ovom koncepcijom) na jako visokoj ceni.
Iza njih jos par redova ima lepu vrednost (mada nista spektakularno skupo i nepristupacno).
A gornji redovi se vec daju za smesne pare, i parcele i kuce.
Odgovori