Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Servis - Razno

Post od A170T »

Saša napisao:Ne znam kako je to konkretno kod tebe izvedeno, ali kod mene na Puntu je to šipka u obliku slova "u" okrenuta naopačke, zavarena za parče lima i onda sve to sa dva vijka pričvršćeno za donji/vezni lim gepeka, pa se brava na vratima "hvata" i drži za to. To se sve podešava odvrtanjem ta dva vijka i pomeranjem zakačke malo gore/dole pa se onda sve ponovo zategne. Otvori peta vrata i vidi kako se ona/brava i za šta "hvataju" pa tu leži i rešenje podešavanja.

TT
Hvala za objasnjenje, uspeo sam donekle da poboljsam zatvaranje. Ta zakacka je vec bila skoro na vrhu, mislim da je mozda moglo jos malo bolje ali su mi torexi bili toliko "dobrog" kvaliteta da smeo vise da eksperimentisem.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Proveri i gumu koja ide oko celog otvora petih vrata, da li svuda leži kako treba. Nekada se i ona malo izvuče sa lima na kome leži pa zato treba lupati jače vratima.

TT
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

http://youtu.be/j_F5HOqf0EQ?t=77
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Saša napisao:Proveri i gumu koja ide oko celog otvora petih vrata, da li svuda leži kako treba. Nekada se i ona malo izvuče sa lima na kome leži pa zato treba lupati jače vratima.

TT

Dobra je guma, mislim da sve naleze kako treba. Jos sam i zakacku i bravu na gepeku malo podmazao i daleko bolje radi nego ranije.

Nego kakvu funkciju ima ova guma:

Slika

image hosting no sign up

Prednji amortizeri, deo gde se zavrsava opruga.

Pitam jer mi na desnom tocku stoji na vrhu, a na levom je spala dole
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Prasinjara.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Odbojnik.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Da, ima funkciju dopunske opruge.

Na slici jos nedostaje preko svega gumena manzetna za zastitu sa svojom casicom..
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Ona je spala dole i mogu da je pomeram, inace je toliko ostarila da bi se pocepala kao papir, slicno stanje i na drugom tocku.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

A170T napisao:

Imam dim iz auspuha pri visim obrtajima (teze primetno - jedino kad ima neki auto iza mene) ili pak kad auto "mucim" na nekoj uzbrdici na malim obrtajima (sporije ide i bas se primeti kuljanje dima)
Koliko bi mi pomogla jedna flasica wynns-a (injector cleaner) za ovaj problem? Sigurno da ne moze da steti a nisam ih nikad uzimao.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Wynns ti je najbolje da iskoristis u cugu. Tj da sipas na pun rezervoar i spicis to odjednom, dakle kad ides na duzi put.
Moglo bi da pomogne, e sad u kojoj meri, pitanje je.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Gledacu da ga sipam pred period kad aktivnije vozim, posto ne idem na duza putovanja.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Onda bolje nemoj da sipas. On se valjda preporucuje da se sipa kada se ide na duze putovanje, tipa na more, pa da spucas ceo rezervoar (ili veliku vecinu) odjednom. Nek me neko ispravi ako gresim.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pa isto napisah 2 posta iznad :kezo:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Bio danas u servisu, redovno održavanje plus neke sitnice, kad staje šlep ispred lokala. Na njemu neka novija fiesta, vrlo lepo očuvana, crna boja, neke brze 17-ke felne (tu scenu ne pratim, veoma liče na one što Aca ima na Evolutionu).

Elem, ćale ju je nedavno kupio i koliko sam pohvatao sa strane nije žalio novca, odmah je odvezao na sređivanje (veliki servis i sve uz to), neki Fordaš u gradu mu je to odradio. Prešao 1000km, na semaforu mu se ugasi i ni makac. Prezupčio :glavomuzid: Ne znam šta su dogovorili ko će i koliko da snosi troškove, vidim da su telefoni radili samo tako.

Baš me interesuje šta će da ustanove, zbog čega je prezupčio. Moram proveriti kad odem sled. put.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
A170T
Reactions:

Post od A170T »

Ok nista onda sto se tiice toga, gledacu bar da ocistim egr.
Odgovori