Međunarodna dozvola i nalepnica SRB
Re: Međunarodna dozvola i nalepnica SRB
Ako troškovi, koje osiguranje pokriva i koji su jasno definisano ugovorom, budu do osigurane sume, sve pokriva osiguranje.
Idi na sajt nekog od osiguravajućih društava, pa pogledaj šta tačno pokrivaju
Idi na sajt nekog od osiguravajućih društava, pa pogledaj šta tačno pokrivaju
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
To što ddor nudi je onda baš malo. Znam lika koji je prošle godine doživeo tešku nezgodu i bio u komi i na aparatima u bolnici u Solunu a pokriven u Dunavu sa 30.000eu. Posle nedelju dana supruga je bila prinuđena da ga prebaci kući, pošto bi osiguranje pokrilo još par dana. Takođe su prošle godine u Turskoj odveli ljudi dete kod doktora tamo na moru i osiguranje je kasnije poslalo obaveštenje da su platili pregled i antibiotik i još neki lek 600eu. Dakle, bili putno osigurani, pokazali doktoru polisu, on prihvatio i sve ok. Poenta priče, kao i prošle godine, ne bih da mi presedne letovanje zbog 4000din. kolko je sad otprilike u Dunavu pokriće za 15 dana za celu porodicu. Isto tako imam i međunarodnu vozačku.
DDOR ima varijantu i sa 30k eura, nije samo sa 10k.
Taj doktor od 600€ ne želim da znam čime se bavi. Pregled sa kontrolom kod pedijatra u GR je možda 50-60€, nije 10x više.
Taj doktor od 600€ ne želim da znam čime se bavi. Pregled sa kontrolom kod pedijatra u GR je možda 50-60€, nije 10x više.
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Moguće da je naplatio toliko kad je video da ljudi imaju osiguranje pa da iskoristi priliku. Verovatno je cenovnik drugačiji kad hoćeš sam da platiš. Turci su stari prevaranti, ne bi me čudilo da imaju cenovnik za svaku priliku
.

Neće sigurno osiguranje platiti njemu običan pregled 600€. Nisu oni sisali vesla.
- Gruja1595
- Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
- Garaža: BMW F30 320eD
- Kontakt:
Za Grcku sam uzeo u UNiQA osiguranje, i receno nam je da sve troskove snosimo mi ( apoteka, lekar ) a da oni refundiraju taj novac kada dodjemo u Srbiju u punom iznosu. Ne znam da li je i kod drugih tako..
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Do sada smo 3-4x koristili usluge pedijatra i lekara u GR, nijednom nismo platili. Potrebno je da i lekar ima ugovor sa osiguranjem. Uzme polisu i pasoš, popunjava se jedan obrazac, skenira i onda on sam naplaćuje od osiguranja (po nekim verovatno višim tarifama). Dunav (Coris Assistance).
Poslednja izmena od Heinz u 16 Jun 2016, 07:57, izmenjeno 1 put ukupno.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Većina verovatno radi tako ali je to jako loša varijanta. Šta ako se (ne daj Bože) desi nešto pa moraš da izvadiš par hiljada ili desetina hiljada evra odjednom, a još si dve države dalje, vrlo nezgodna situacija. Slaba mi uteha što će mi to kompenzovati po povratku, meni treba instant rešenje na licu mesta a ne da se sam lomim i snalazim za pare.
TT
TT
Nije on dobro razumevo verovatno. Troškove do 50€ npr sam snosiš. Mi za lekove nikad nismo tražili refundaciju npr.
Pravilo je da se prvo obavesti osig. kuća koja upućuje na lekara. Mi smo i taj deo naravno preskakali.
Pravilo je da se prvo obavesti osig. kuća koja upućuje na lekara. Mi smo i taj deo naravno preskakali.
- Gruja1595
- Kontakt:
Međunarodna dozvola i nalepnica SRB
Za Grcku sam uzeo u UNiQA osiguranje, i receno nam je da sve troskove snosimo mi ( apoteka, lekar ) a da oni refundiraju taj novac kada dodjemo u Srbiju u punom iznosu. Ne znam da li je i kod drugih tako..
Tj ovu informaciju rekao nam je vodic iz agencije preko koje smo dosli, da se novac refundira tek kada dodjemo tamo, sa nekom potvrdom ili racunima koje dobijamo ovde...
Malo mi to glupo, al' ajd'
Tj ovu informaciju rekao nam je vodic iz agencije preko koje smo dosli, da se novac refundira tek kada dodjemo tamo, sa nekom potvrdom ili racunima koje dobijamo ovde...
Malo mi to glupo, al' ajd'

http://www.uniqa.rs/UNIQA/40/Automobili ... nje-paketi
U PDFu piše: UNIQA pokriva nastale troškove direktno zdravstvenoj ustanovi, tako da nema plaćanja troškova lečenja od strane klijenta.
U PDFu piše: UNIQA pokriva nastale troškove direktno zdravstvenoj ustanovi, tako da nema plaćanja troškova lečenja od strane klijenta.
Zavisi odakle dolaze stranci, iz Afrike, Juzne Amerike itd uglavnom imaju medjunarodnu vozacku dozvolu, iz Evrope ne naravno jer vazi evropski podsistem jos od 1968., ciji smo i mi deo.dpkg napisao:Pitam se samo da li i stranci imaju medjunarodnu vozacku dozvolu kada dolaze kod nas?
A nasa 'permis de conduire' ili 'driving licence' ne vazi, sa sve stranim recima...
Nasa nacionalna vazi naravno po reciprocitetu u Evropi, a ne vazi u Africi, Juznoj Americi, kako gde i tu onda treba da se vadi medjunarodna.
I onda moze da se medjunarodna zameni za nacionalnu bez polaganja ispita u slucaju potrebe za duzim boravkom. Negde ti traze da deponujes nacionalnu negde ih ne zanima.
Prosao kroz takvu proceduru, pricam iz iskustva.
- Gruja1595
- Kontakt:
Tako i treba. Ona informacija koju sam napisao je od našeg vodiča koji je zadužen za nas ovde, ne od UNIQA osiguranja. Vrlo verovatno da je fazon vodi nas kod nekog njihovog lekara, sa kojim imaju saradnju, ugovor, pa se posle vi u Srbiji snalazite oko refundiranja novca... Najbolje da sve prodje u najboljem redu da i nema potrebe za lekarima...Heinz napisao:http://www.uniqa.rs/UNIQA/40/Automobili ... nje-paketi
Piše u novom SATu da je protivzakonito ovo što su uveli da treba potvrda iz MUP za međunarodnu dozvolu.
Ako neko ima zabranu upravljanja u SRB to se ne odnosi i na inostranstvo.
Ako neko ima zabranu upravljanja u SRB to se ne odnosi i na inostranstvo.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Predao sam za novu vozacku. Uzese mi staru. Da dodjem za nedelju dana po novu. Nadam se da ce biti sve ok a ne kao za kolegu kome su pogresili sliku pa potpis... pa mu je izdavanje trajalo mesecima... Jos ja kreten dosao sa naocarima... A nigde ih nemam u dokumentima... Mislio sam uzece sliku iz licne... Trazila da me slika... Srecom pristala da me slika bez naocara.