308 vs civic

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: 308 vs civic

Post od maniaxxx »

kako uzmes...gol, bez dodatne opreme ( titanium) je oko 21 k sa popustima plus dodatna oprema. Ili 29 sa opremom - popust.

Za 25 k bi i ovaj golf mogao da prođe...ali ne daje mi se 25k za avto plus registracija i kasko je oko 1400 evra za njega...plus ukrašče mi ga treči dan :mrgreen:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

7ica mi je nerealno dobra (za golfa) :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

maniaxxx napisao:Koliko bi se tek svađali da kupujem golfa :rofl: .

@Astra, za mene je ova najnovija stvarno nov model, ali problem je što je prtljažnik izgleda za doplatu :D , jer je stvarno maleni i preplitak. To je največi problem i kod focusa HB, koji ima još manjeg, zato focusa gledam samo karavana ( a i lepši mi je karavan focus od običnog).

I meni je kod civica ta plava vrhunska ali i da naručujem novu, uz ceno preko 23000 evra čekao bi je valjda pola godine jer ni u samom salonu ne znaju kad bi je dobili :glavomuzid: .

A šta se tiče forda, zaboravite to da je zastareo jer prvo nije, drugo vozački je najbolji u klasi a treče popust od 4000 evra imaju ako več hočete popuste :mrgreen: .

Opruge ne planiram da menjam, i nije sad da 308 leži toliko loše, čak je i bolji od golfa 6 kao što sam rekao ( u relativno normalnoj vožnji, oštro ga nisam imao prilike voziti), a benzinac odpada jer ga ima kolega i znam koliko troši na autoputu ako voziš normlano ( znači 140 150), inače je vrlo štedljiv ali ga autoput ubija, kao i sve te malo litražne benzince.

Šta je toliko sjajno kod tog 1.8 NA kod honde da svi toliko navijate za njega? Stvarno mi nije jasno?

Trom nije po absolutnim brojkama ali je tipičan NA i traži okretaje, znači u prosečnoj vožnji ga jeda npr 1.2 iz peugeota jede za doručak ...inače ja volim NA benzince, ali to bi imao samo za vikend uživanje a ne za svaki dan.

da, ko če da pomene jaguara? Oni se mi baš sviđaju :djavo: .
Ja sam i napisao normalne vožnje na autoputu, 150 km/h tempomat Mb-Lj, gde put to dozvoljava, osim kroz tunele. Zato ispadne prosek 110 km/h, po bordu 6,8l/100 km. Po meni to uopste nije mnogo za tu brzinu i za benzinca...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Nego maniaxxxe jel možeš malo više o tom načinu finansiranja puga i honde, ili si možda već napisao pa sam propustio?

Sent from my D5503 using Tapatalk
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Pa nije mnogo za benzinca,, ali dizel bi trošio dosta manje. A i navikao sam nekako na dizele :mrgreen: .

off: onaj plavi audi je još uvek tamo :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

123456 napisao:
maniaxxx napisao:Koliko bi se tek svađali da kupujem golfa :rofl: .

@Astra, za mene je ova najnovija stvarno nov model, ali problem je što je prtljažnik izgleda za doplatu :D , jer je stvarno maleni i preplitak. To je največi problem i kod focusa HB, koji ima još manjeg, zato focusa gledam samo karavana ( a i lepši mi je karavan focus od običnog).

I meni je kod civica ta plava vrhunska ali i da naručujem novu, uz ceno preko 23000 evra čekao bi je valjda pola godine jer ni u samom salonu ne znaju kad bi je dobili :glavomuzid: .

A šta se tiče forda, zaboravite to da je zastareo jer prvo nije, drugo vozački je najbolji u klasi a treče popust od 4000 evra imaju ako več hočete popuste :mrgreen: .

Opruge ne planiram da menjam, i nije sad da 308 leži toliko loše, čak je i bolji od golfa 6 kao što sam rekao ( u relativno normalnoj vožnji, oštro ga nisam imao prilike voziti), a benzinac odpada jer ga ima kolega i znam koliko troši na autoputu ako voziš normlano ( znači 140 150), inače je vrlo štedljiv ali ga autoput ubija, kao i sve te malo litražne benzince.

Šta je toliko sjajno kod tog 1.8 NA kod honde da svi toliko navijate za njega? Stvarno mi nije jasno?

Trom nije po absolutnim brojkama ali je tipičan NA i traži okretaje, znači u prosečnoj vožnji ga jeda npr 1.2 iz peugeota jede za doručak ...inače ja volim NA benzince, ali to bi imao samo za vikend uživanje a ne za svaki dan.

da, ko če da pomene jaguara? Oni se mi baš sviđaju :djavo: .
Ja sam i napisao normalne vožnje na autoputu, 150 km/h tempomat Mb-Lj, gde put to dozvoljava, osim kroz tunele. Zato ispadne prosek 110 km/h, po bordu 6,8l/100 km. Po meni to uopste nije mnogo za tu brzinu i za benzinca...
Druze, prosek od 110 na autoputu tom brzinom mozes da imas samo ako resetujes na autoputu bord.
Ja kada vozim 200 do NS, nemam vise od 110 prosek, jer imam oko 15km grada u BG i NS.

Dragane, hoces li mi objasniti vise zasto si mi rekao da odrastem za opruge?

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

dragan napisao:Nego maniaxxxe jel možeš malo više o tom načinu finansiranja puga i honde, ili si možda već napisao pa sam propustio?
Pisao je, ali ništa meni nije jasno :)
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

To sam i napisao, na autoputu. Mereno od starta, 2 km od parkinga do autoputa u jednom gradu i na samom ulazu u drugi grad.

Ne vidim sta nije jasno. U globalu auto ne bih kupio ali ne mogu da ne priznam da mi se mnoge stvari na istom svidjaju :pivo:

Ne mislis valjda da bih lagao oko takvih stvari kad prvi ne volim auta koja nisu iz De, samo iznosim činjenice...
Poslednja izmena od 123456 u 19 Jun 2016, 18:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja sam skapiraoda nece da rekne, pa prestao da zapitkujem :)

Sent from my Sony
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

pa napisao sam, sta vam nije jasno? :mrgreen: , Da ponovim na kratko, ako uzmem puga ( novog ) onda moram ( ako zelim da dobijem produzenu garanciju i 1000 evra popusta), da uzmem njihovo financiranje, koje je skuplje nego ako mogu sam da ga biram, kao što je u primeru honde ili polovnog puga plus je učešče max 50% i trajanje min 36 meseci. Znači u nekim primerima ( stvarno zavisi od primera do primera) avto me izađe skuplje nego da imam šanse da biram sam financiranje kao što je npr kod honde.

TO je možda i največa prepreka kupovini NOVOG puga i tu dosta uštedim kod polovnog i ako je u stvari samo 1000-1500 evra jeftiniji od novog ( sa njihovim finansiranjem). Honda je npr 4000 jeftinija od nove...
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

123456 napisao:To sam i napisao, na autoputu. Mereno od starta, 2 km od parkinga do autoputa u jednom gradu i na samom ulazu u drugi grad.

Ne vidim sta nije jasno. U globalu auto ne bih kupio ali ne mogu da ne priznam da mi se mnoge stvari na istom svidjaju :pivo:

Ne mislis valjda da bih lagao oko takvih stvari kad prvi ne volim auta koja nisu iz De, samo iznosim činjenice...
ja ti verujem, od LJ do Celja sam imao prosečnu 150, sa sve tunelima putarinama i gužvom...ali nije to bilo baš pametna vožnja :mrgreen: .

Kolega je sad na Siciliji sa 308, videču potrošnju
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Što se tiče opruga, pošto si replicirao na moj post mislio sam da podjebavaš, daj sledeći put napiši nešto tipa @maniaxxx ili tako nešto da ne tumačim, ionako kuckam usput, nemam baš luksuz da toliko tumačim šta se htelo reći.
Uglavnom, nemam ništa protiv zamene opruga ko smatra da mu je to potrebno :)

Sent from my D5503 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa pisao sam za 308 i rekao sto se teme tice, to je dovoljno, ne vidim da treba uloziti neki trud da se protumaci, jer ne znam kako tebe mogu da podjebavam time sto preporucujem da se stave opruge na 308, niti se ja bavim tim vasim decijim podjebavanjem bez povoda.

Maniax, ti i dalje kao da ne zelis da nam pojasnis detalje, a sve nas jako zanima, jer ono sto si do sada napisao izgleda kao da te nov izlazi jeftinije, ali zelis da platis u kesu auto :)

Mozes i u kesu da uzmes Pug, koji izadje samo 4k vise, pa ne moras ni kasko, niti ista drugo da olacas, a prodaces ga za minimum 2k eura vise, pa bukvalno das samo 2k vise za nov auto.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

maniaxxx napisao:Pa nije mnogo za benzinca,, ali dizel bi trošio dosta manje. A i navikao sam nekako na dizele :mrgreen: .

off: onaj plavi audi je još uvek tamo :mrgreen:
Znam, pratim :kokice:

Ne znam za koliko i kada će da ode ali sam siguran da nije vredeo 6500 e više od mog passata, koliko je tražio doplatu( passat prodat istog dana kada je i oglašen za 8000 e, bas dečko iz Celja) :pivo:
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Xepoj87 napisao:Pa pisao sam za 308 i rekao sto se teme tice, to je dovoljno, ne vidim da treba uloziti neki trud da se protumaci, jer ne znam kako tebe mogu da podjebavam time sto preporucujem da se stave opruge na 308, niti se ja bavim tim vasim decijim podjebavanjem bez povoda.

Maniax, ti i dalje kao da ne zelis da nam pojasnis detalje, a sve nas jako zanima, jer ono sto si do sada napisao izgleda kao da te nov izlazi jeftinije, ali zelis da platis u kesu auto :)

Mozes i u kesu da uzmes Pug, koji izadje samo 4k vise, pa ne moras ni kasko, niti ista drugo da olacas, a prodaces ga za minimum 2k eura vise, pa bukvalno das samo 2k vise za nov auto.

Sent from my Sony
Pa kakvi detalji te zanimaju, pitaj? Ja ne znam šta ti nije jasno. Njihov leasing je skuplji ( veča kamata) nego leasing kod druge leasing kuče, šta tu nije jasno...? prodaču ga za iste pare ako ga kupim na leasing ili ako ga menjam za stare šerpe, znači, opet gubim...

I da imam 20k u kešu, zašto da plačam skuplje? ( znam zašto, ali meni se ne sviđa taj način poslovanja).

A ako te nešto specifično zanima, pitaj, jer meni nije jasno šta još da ti razložim? :mrgreen:
Odgovori