Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Re: Grčka

Post od masaivan »

Hvala na odgovoru.

TT
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

samo polako napisao:
Ogi napisao:Što su onda mene poslali u Ljermontovu???
Bio si u R19 ???
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

schonenk napisao:Mora da ti je jako dobar drugar, jer ja to ni za sebe ne bih uradio :)
Jeste mi dobar drugar, pritom je u USA.
Inace za sebe je nikada do sada nisam izvadio. :)

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Stigao sam juce u pefkohori. Juce u 13h na gevegeliji i evzoniju ukupno 25-30 min sve ukupno cekanja.
Put od granice do soluna ocajan. Nista ne odrzavaju. Nije toliko da ima rupa nego je asfalt onako umrvljen i sve vibrira i prenosi buku kao i ulegnuca non stop. Grcka isto lose izgleda. Oko puta zaraslo, prljavo, pogotovo pre soluna. A i oni su skroz zapusteni, kola im prljava, vozni park svake godine losiji..
Odlicno je sto su kroz prvi prst kasandru napravili nov super autoput.
Ali zato je more pretoplo i extra kao i plaza. Kao sto je goblin napisao za crnogorce. "Sve sto je do nas mi useremo, ovo nije do nas pa nas kenja" :D

U apartmanu je klima povezana sa vratima terase. Ako ces da budes na terasi i sacekas da se rashladi soba to je nemoguce. Cim se otvore terasna vrata ugasi se klima. A kad si unutra klima je tacno iznad jastuka i glave gde sedis i spavas pa je opet ne mozes korisiti a da ne dobijes upalu mozga. I to sve da ne bi koristio struju Klasican cigan. Bolje da je naplatio 5 10e. I svima bi bilo ok.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Ma ebeš klimu, pravac plaža, bre :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Problem je nocu. Soba je pretopla celu noc. Probudis se ujutru mokar :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Tako je i u nekim hotelima. Na veliki broj klima uređaja i otvorenih terasa ušteda sigurno nije mala.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Bolje naplatiti nego ovako ti stavi klimu 30 cm iznad glave gde spavas pa je ne mozes upaliti.

I cene su podigli. Na primer u kaficima toceno pivo nema ispod 3e. Verovatno ce jos podici cene u julu i avgustu.

Bio sam u rovinju pocetkom jula i delovalo mi je jeftinije. A rovinj je montekarlo za pefkohori :)

Ali more je zakon. Egej je najbolje more za kupanje. Voda topla topla.
Poslednja izmena od Darko u 22 Jun 2016, 07:38, izmenjeno 1 put ukupno.
AcaDorcol
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2013, 06:38

Post od AcaDorcol »

``U apartmanu je klima povezana sa vratima terase. Ako ces da budes na terasi i sacekas da se rashladi soba to je nemoguce. Cim se otvore terasna vrata ugasi se klima. A kad si unutra klima je tacno iznad jastuka i glave gde sedis i spavas pa je opet ne mozes korisiti a da ne dobijes upalu mozga``.

Primeni zerbishen grk-klima hack- fuck:
U prodavnici suvenira (ako vec nemas neki kod sebe) kupi ukrasni magnet za frizider. Sto jaci magnet na ukrasu za frizider to bolje. Pronadji na vratima od terase beli jeftini, smrdljivi kineski ``senzor`` do koga vodi bela zicica (negde je prilepljen na okviru terasnih vrata) i belu plasticnu kutijicu prilepljenu na pokretnom delu terasnih vrata koja, kad zatvoris vrata terase, tacno naleze na onaj kineski ``senzor`` montiran na okviru vrata. E kad otvoris terasu, na taj kineski ``senzor`` montiran na na okviru vrata - zalepi ukrasni magnet za frizider (magnet okreni da bude do senzora) i moci ces da koristis he*#enu grcku klimu sa pritvorenim/otvorenim vratima dok god drzis magnet prilepljen na senzoru. Ako ukrasni magnet nece samostalno da stoji prilepljen na senzoru, prikljesti ga pokretnim vratima ili ga zalepi za senzor kakvim parcencetom dvostrano lepljuve trake ili parcetom selotejpa, gumicom, zicicom itd....
Magnet ponesi kad zavrsis letovanje, da ga Grk ne bi ponovo prodao kasnije prodavcu suvenira.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

U svakom iole sređenom odnosno namenski građenom objektu u Grčkoj je tako, odnosno većina ima i onu karticu uz ključeve koju moraš ubosti u slot pored vrata kada uđeš da bi imao struju, a bez nje radi samo frižider. I to je sve normalno i o.k jer ima gostiju koji su stvarno stoka i ne vode računa ni o čemu pa ako gazda neće voditi računa o bespotrebnim troškovima - ko će drugi. Nisu to uopšte male sume na godišnjem nivou, pogotovo kod njih. Tebe je tu čini mi se više pogodio loš položaj unutrašnje jedinice klime nego ceo taj "sistem". Meni je veće ciganjenje kada mi na lovu koju sam mu pošteno platio bez reči cenjkanja za apartman odnosno taj period traži još i tih dodatnih 5€ po danu za klimu. :)

TT
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Izadjes na terasu i poneses daljinski pa upalis sa terase

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Ja sam davno na Krfu imao neki ključić koji se ubacuje u malu utičnicu na zidu, on prespoji kabal za klimu.
Ako doplatiš 5 eur dnevno dobiješ ključić. Pre nas se pogodilo da je u istom apartmanu bio drugar koji popravlja mobilne telefone, koji je sebi još 1. dana to rasturio i direktno spojio. Naravno, obradovali smo i sledeću smenu :D Mislim da se to tako prenosilo do kraja sezone, ili dok nisu ukapirali :D
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

U zivotu nisam koristio klimu na moru.

Cudi me put od granice do Soluna koji je prethodne dve godine bio znacajno bolji nego pre toga jer su ga okrpili.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Jeste okrpljen od prosle i znacajno je bolji u odnosu na pre par godina kada su otpadali tockovi na delovima gde su skinuli asfalt i ostavili za sledecu sezonu postavljanje novog.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ogi napisao:U zivotu nisam koristio klimu na moru.
A gde si sve bio na moru?
U Egiptu i Turskoj sigurno nisi.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori