Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Jesi siguran ti u to? Logicno mi je da ako jednom dobijes poene, ti poeni ti traju 2 godine, ne bi trebalo da se vezuju za sledece poene, bar sto se tice trajanja.
I ja ovo prvi put čujem.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Poeni vaze 24 meseca od trenutka kada se dobiju s tim da se u ta 24 meseca ne racuna vreme pod zabranom ili provedeno u zatvoru. Ta prica se stalno provlaci ali nike tacna, svaki prekrsaj ima svoje bodove i za svaki zasebno je rok 24 meseca
Sent from my HTC One using Tapatalk
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Grujic i ftj su u pravu, poeni traju 24 meseca.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
Pa nema sta kad bas jasno pise, skoro sam video tu recenicu kad sam trazio ono za vazenje zabrane u inostanstvu, sto btw nisam nasao...
ZOBS, čl. 186
...
U međunarodnu vozačku dozvolu mora biti upisano svako važeće ograničenje i mera zabrane upravljanja motornim vozilom.
...
Za Makedoniju npr. ne treba međunarodna, i tamo možeš da voziš, ali dođeš u GR i tamo ne možeš da voziš? Kako su oni to zamislili? Zato i nije u skladu sa ne_znam_čim_sve.
...
U međunarodnu vozačku dozvolu mora biti upisano svako važeće ograničenje i mera zabrane upravljanja motornim vozilom.
...
Za Makedoniju npr. ne treba međunarodna, i tamo možeš da voziš, ali dođeš u GR i tamo ne možeš da voziš? Kako su oni to zamislili? Zato i nije u skladu sa ne_znam_čim_sve.
Da li se obilazenje desnom, sporijom trakom tretira kao prekrsaj ako je brzina u okviru ogranicenja? Npr neko u levoj traci vozi 40, a ti ga prodjes desnom 50?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Zavisi gde se desilo. Na autoputu je prekršaj a na nekom bulevaru nije. Ako je autoput onda je i taj drugi u prekršaju jer je minnimalna dozvoljena brzina ako se ne varam 80 km/h plus leva traka je samo za preticanje.
TT
TT
Aha, mislio sam na bulevar, na autoputu se redje desava da neko zajasi najbrzu traku i ne ide preko 120.
Desava se cesce nego sto mislis, da ne kazem da je redovna pojava.
TT
TT
Dobro jeste da nisam dugo vozio po autoputu, ali po gradu se redovno desava. Kad vidim paralelno krstarenje 40-50kmh nije mi dobro
Pre neki dan desnom produzih ispred auta koji je isao sporije levom trakom i cale skocio kao gde letis, kazna, ovo ono, bio je ubedjen da je prekrsaj.

Pre neki dan desnom produzih ispred auta koji je isao sporije levom trakom i cale skocio kao gde letis, kazna, ovo ono, bio je ubedjen da je prekrsaj.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ma kakvi, u gradu je najnormalnija situacija da leva traka čeka da skrene a desna samo ide pravo. Da je to prekršaj pravili bi ih svi u svakoj raskrsnici.
- Grujic
- Moderator
Čak i u samom zakonu jasno piše da se to ne smatra preticanjem...
Ali i dalje ima gomila ljudi koji su ubedjeni da je leva traka u gradu samo za preticanje.