2015 Volvo S90/V90

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Re: 2015 Volvo S90/V90

Post od milosg »

Dobru su foru napravili sa ovim Thor's hammer farovima. Skroz prepoznatljivo i na prvu loptu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Nisu im ona svetla trebala preko vrata gepeka, ostalo je tip top.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

7footer napisao:Da izvinite na izrazu, kenja mi se od tih premium fraza. "Craftsmanship", "beauty", "soul" i ostali ljudski epiteti osmišljeni od strane PR agencija i sličnih takođe.
Ali taj premium izraz mi baš para uši i iritantan mi je.

Volvo se vodi kao premium, Alfa takođe. Na zapadu su tu i Acura, Lincoln, Cadillac, Infiniti, Lexus. Naravno, ova druga grupa je u Evropi vrlo omražena.
Ni u severnoj Americi, koju nazivas zapadom se ni jedan od tih brendova ne ravna sa MB i BMW, jer kao i u Evropi, jasno se vidi da nisu isti nivo.
Volvo i Alfa su postali neki polupremiumi, ako uzmemo realno stanje stvari i odnos ljudi prema brendovima. Dakle, da budu konkurencija premiumima, ali da im se svasta prasta i da su ipak u nekoj meri jeftiniji.

Premium nije izmisljen izraz od pr tima, vec su se ti proizvodjaci oduvek izdvajali od ostalih proizvodjaca po kvalitetu proizvoda i liderstvu u autoindustriji.
Sve sto se duze vreme istice, ljudi pocnu da izdvajaju odredjenom kategorizacijom. Nista cudno, pogotovo kod skupih stvari kao sto su automobili.

A ako pogledas, i ovde naziv "premium" spominju najvise fanovi drugih brendova, u zelji da se njihov omiljeni brend jednaci sa Nemackom trojkom.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

Ajde alfa :D
Ali po cemu onda volvo nije pravi premium? Nego polu?
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Heroj, zaboravio su Lexus.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ma da, nemačka trojka kvalitetna. Kvare se gotovo podjednako kao i drugi brendovi.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Problem je sto ti ne razlikujes pouzdanost od kvaliteta.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:

Post od nmaric1993 »

Ajmo heroj, prosvetli nas, ovo je forum, svi smo ovde dosli da naucimo/cujemo nesto novo, i da kazemo nesto sto drugi ne znaju :)
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

passenger napisao:Ma da, nemačka trojka kvalitetna. Kvare se gotovo podjednako kao i drugi brendovi.
Da, ali se pod premijumom podrazumeva i kvalitet materijala u enterijeru kao i brand name. Naravno, cim auto ima vise delova i opreme vise se i kvari...Ja statistike uzimam sa rezervom, jer kad das npr. 100.000 evra za auto onda i najmanje krckanje u kabini ides da prijavis (i ja bih to uradio), a kad kupis auto za 10.000 onda su neke stvari ocekivane. Drugo auto od 100.000 je i statusni simbol pa ne mozes dozvoliti anomalije.
Ovo za pouzdanost sam malo karikirao, naravno
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nema poente, oni koji gledaju cinjenice, vec su svesni svega, a ovi drugi se vode emocijama i zanemaruju cinjenice, pa je bespoentno ponavljati ih stalno.
Emotivno, ja sam sportista, jer sam jaci od barem 90% foruma, a cinjenicno, imam 126kg na 181cm visine i to jer sam skinuo 9kg, zadisem se dok potrcim preko pesackog kada me na pola uhvati crveno i prase sam sa 30kg viska.

Sent from my Sony
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Auto odnspred izgleda sjajno ali tako je otpozadi ružan za medalju. Pa to kvari lepotu od napred. Bas su mogli malo bolje da ukomponuju taj zadnji deo da parira prednjem a ne da bude suprotnost.
Xeroj koliko dižeš iz bencha kad već pričamo o snazi :) (izvinjavam se za offtopik) :)
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

i moja Kija krcne pomalo u kabini, tako i F10 535i (eto premijuma) mog prijatelja koji je koštao bar 80k chf.a tri godine stariji od moje Kije. Delijin F30 je takodje koštao dosta para,pa je rekao da mu krcne u kabini. Svi krcaju, većina njih kupuje delove od istih proizvodjača.

Znam za Fiat 500L kada je menadžer kvaliteta sugerisao na kvalitetniju plastiku u kabini koja je skuplja par centi po primerku, a mnogo kvalitetnija, italijani su odbili.

Nemam ja simpatije prema automobilima. Sutradan bih seo rado u novu Alfu, Volvoa, rado u Mercedesa, Insigniju, Accord itd. Nije mi mnogo bitna marka. Jedino malo više izdvajam MB kao omiljenu marku, ali sam objektivan i pre par dana sam rekao da mi je nova sedmica lepša od W222.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:

Post od nmaric1993 »

Xepoj87 napisao:Nema poente, oni koji gledaju cinjenice, vec su svesni svega, a ovi drugi se vode emocijama i zanemaruju cinjenice, pa je bespoentno ponavljati ih stalno.
Emotivno, ja sam sportista, jer sam jaci od barem 90% foruma, a cinjenicno, imam 126kg na 181cm visine i to jer sam skinuo 9kg, zadisem se dok potrcim preko pesackog kada me na pola uhvati crveno i prase sam sa 30kg viska.

Sent from my Sony
Pa ja gledam cinjenice, a pitam te vec treci put da ih obrazlozis. Jel' da bi imao da ih vidim. Niko se nije rodio informisan i naucen ;) Na osnovu cega si ti zakljucio to sto navodis.
To ako mi u opisu pise da vozim volva ne mora da znaci da se vodim emocijama, ili da sam zaludjen sa njim.
Meni i nije bitno, i realno me boli uvo da li je volvo ili nije premium, jer ovaj moj i da je premium ne menja cinjenicu da je krs star 18 godina...
Ali ako ako iznozis neku tvrdnju valjda je logicno i da obrazlozis zasto je volvo losiji u svim poljima (ili nekim) u odnosu na nemacku trojku, pa go to ne cini premiumom. Pa te zamoljavam evo vec treci put da isto uradis :)
P.S. Emocije osecam prema bwm e36 :)
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Sacekaj Lakija da ti objasni kako je to kinez.
Mozda ti tu uleti i neki 'argument' tipa Land Rover indusi, ne dam lovu njima i slicne narodne umotvorine.
Dobra sisa zlata vredi.
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

Meni je volvo fenomenalan! Uvek je bio drugaciji kai i Saab. Ne svstavaju ga u premijum jer je "mala" fabrika i nije toliko ekskluzivan. Po meni je bolji za klasu od vw koji je kao polupremium, a kad pogledas novi passat-uzas
Odgovori