2015 Volvo S90/V90
Re: 2015 Volvo S90/V90
Dobru su foru napravili sa ovim Thor's hammer farovima. Skroz prepoznatljivo i na prvu loptu.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Nisu im ona svetla trebala preko vrata gepeka, ostalo je tip top.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ni u severnoj Americi, koju nazivas zapadom se ni jedan od tih brendova ne ravna sa MB i BMW, jer kao i u Evropi, jasno se vidi da nisu isti nivo.7footer napisao:Da izvinite na izrazu, kenja mi se od tih premium fraza. "Craftsmanship", "beauty", "soul" i ostali ljudski epiteti osmišljeni od strane PR agencija i sličnih takođe.
Ali taj premium izraz mi baš para uši i iritantan mi je.
Volvo se vodi kao premium, Alfa takođe. Na zapadu su tu i Acura, Lincoln, Cadillac, Infiniti, Lexus. Naravno, ova druga grupa je u Evropi vrlo omražena.
Volvo i Alfa su postali neki polupremiumi, ako uzmemo realno stanje stvari i odnos ljudi prema brendovima. Dakle, da budu konkurencija premiumima, ali da im se svasta prasta i da su ipak u nekoj meri jeftiniji.
Premium nije izmisljen izraz od pr tima, vec su se ti proizvodjaci oduvek izdvajali od ostalih proizvodjaca po kvalitetu proizvoda i liderstvu u autoindustriji.
Sve sto se duze vreme istice, ljudi pocnu da izdvajaju odredjenom kategorizacijom. Nista cudno, pogotovo kod skupih stvari kao sto su automobili.
A ako pogledas, i ovde naziv "premium" spominju najvise fanovi drugih brendova, u zelji da se njihov omiljeni brend jednaci sa Nemackom trojkom.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- nmaric1993
- Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
- Garaža: Volvo v40 1.9 TD
Ajde alfa
Ali po cemu onda volvo nije pravi premium? Nego polu?

Ali po cemu onda volvo nije pravi premium? Nego polu?
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ma da, nemačka trojka kvalitetna. Kvare se gotovo podjednako kao i drugi brendovi.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Problem je sto ti ne razlikujes pouzdanost od kvaliteta.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
- nmaric1993
Ajmo heroj, prosvetli nas, ovo je forum, svi smo ovde dosli da naucimo/cujemo nesto novo, i da kazemo nesto sto drugi ne znaju 

-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
Da, ali se pod premijumom podrazumeva i kvalitet materijala u enterijeru kao i brand name. Naravno, cim auto ima vise delova i opreme vise se i kvari...Ja statistike uzimam sa rezervom, jer kad das npr. 100.000 evra za auto onda i najmanje krckanje u kabini ides da prijavis (i ja bih to uradio), a kad kupis auto za 10.000 onda su neke stvari ocekivane. Drugo auto od 100.000 je i statusni simbol pa ne mozes dozvoliti anomalije.passenger napisao:Ma da, nemačka trojka kvalitetna. Kvare se gotovo podjednako kao i drugi brendovi.
Ovo za pouzdanost sam malo karikirao, naravno
Nema poente, oni koji gledaju cinjenice, vec su svesni svega, a ovi drugi se vode emocijama i zanemaruju cinjenice, pa je bespoentno ponavljati ih stalno.
Emotivno, ja sam sportista, jer sam jaci od barem 90% foruma, a cinjenicno, imam 126kg na 181cm visine i to jer sam skinuo 9kg, zadisem se dok potrcim preko pesackog kada me na pola uhvati crveno i prase sam sa 30kg viska.
Sent from my Sony
Emotivno, ja sam sportista, jer sam jaci od barem 90% foruma, a cinjenicno, imam 126kg na 181cm visine i to jer sam skinuo 9kg, zadisem se dok potrcim preko pesackog kada me na pola uhvati crveno i prase sam sa 30kg viska.
Sent from my Sony
Auto odnspred izgleda sjajno ali tako je otpozadi ružan za medalju. Pa to kvari lepotu od napred. Bas su mogli malo bolje da ukomponuju taj zadnji deo da parira prednjem a ne da bude suprotnost.
Xeroj koliko dižeš iz bencha kad već pričamo o snazi
(izvinjavam se za offtopik) 
Xeroj koliko dižeš iz bencha kad već pričamo o snazi

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
i moja Kija krcne pomalo u kabini, tako i F10 535i (eto premijuma) mog prijatelja koji je koštao bar 80k chf.a tri godine stariji od moje Kije. Delijin F30 je takodje koštao dosta para,pa je rekao da mu krcne u kabini. Svi krcaju, većina njih kupuje delove od istih proizvodjača.
Znam za Fiat 500L kada je menadžer kvaliteta sugerisao na kvalitetniju plastiku u kabini koja je skuplja par centi po primerku, a mnogo kvalitetnija, italijani su odbili.
Nemam ja simpatije prema automobilima. Sutradan bih seo rado u novu Alfu, Volvoa, rado u Mercedesa, Insigniju, Accord itd. Nije mi mnogo bitna marka. Jedino malo više izdvajam MB kao omiljenu marku, ali sam objektivan i pre par dana sam rekao da mi je nova sedmica lepša od W222.
Znam za Fiat 500L kada je menadžer kvaliteta sugerisao na kvalitetniju plastiku u kabini koja je skuplja par centi po primerku, a mnogo kvalitetnija, italijani su odbili.
Nemam ja simpatije prema automobilima. Sutradan bih seo rado u novu Alfu, Volvoa, rado u Mercedesa, Insigniju, Accord itd. Nije mi mnogo bitna marka. Jedino malo više izdvajam MB kao omiljenu marku, ali sam objektivan i pre par dana sam rekao da mi je nova sedmica lepša od W222.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- nmaric1993
Pa ja gledam cinjenice, a pitam te vec treci put da ih obrazlozis. Jel' da bi imao da ih vidim. Niko se nije rodio informisan i naucenXepoj87 napisao:Nema poente, oni koji gledaju cinjenice, vec su svesni svega, a ovi drugi se vode emocijama i zanemaruju cinjenice, pa je bespoentno ponavljati ih stalno.
Sent from my Sony

To ako mi u opisu pise da vozim volva ne mora da znaci da se vodim emocijama, ili da sam zaludjen sa njim.
Meni i nije bitno, i realno me boli uvo da li je volvo ili nije premium, jer ovaj moj i da je premium ne menja cinjenicu da je krs star 18 godina...
Ali ako ako iznozis neku tvrdnju valjda je logicno i da obrazlozis zasto je volvo losiji u svim poljima (ili nekim) u odnosu na nemacku trojku, pa go to ne cini premiumom. Pa te zamoljavam evo vec treci put da isto uradis

P.S. Emocije osecam prema bwm e36

Sacekaj Lakija da ti objasni kako je to kinez.
Mozda ti tu uleti i neki 'argument' tipa Land Rover indusi, ne dam lovu njima i slicne narodne umotvorine.
Mozda ti tu uleti i neki 'argument' tipa Land Rover indusi, ne dam lovu njima i slicne narodne umotvorine.
Dobra sisa zlata vredi.
-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
Meni je volvo fenomenalan! Uvek je bio drugaciji kai i Saab. Ne svstavaju ga u premijum jer je "mala" fabrika i nije toliko ekskluzivan. Po meni je bolji za klasu od vw koji je kao polupremium, a kad pogledas novi passat-uzas