Posao i zaposlenje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Posao i zaposlenje

Post od Scuderia »

Laki021 napisao:To je sve do profesora i asistenta, nemojte preuvelicavati problem. Dobrih i losih profesora ima bez obzira na sistem i pravila.
Ja nikada nisam belezio ko od studenata dolazi na predavanja a ko ne i to im nije uticalo na ocenu...
Ja kazem kako je kod nas na faxu. Ne da utice, nego opusteno dize prosek za bar 1.5, a uticaj na znanje je 0. Stavise ako cemo u krajnost, na predavanjima koja nose 20ESPB ja mogu da znam gradivo za 10, dobijem zbog predavanja 8, a neko ko zna gradivo za 7, dobije 9 zbog predavanja i ima veci prosek i bolju ocenu. :)

Mada ovo je mozda moje izolovan slucaj, ja se za sebe ne brinem, znam za sta sam sposoban i u kojim uslovima studiram, ali cini mi se da ima jos primera.

A sad kako sam na kraju vidim da ni 6 ni 10 nece imati neki poseban uticaj na buduce poslove i praksu.

I nema tu do profesora, to je po zakonu, ako si spavao na predavanju i potpisao se na taj papir za prisustvo bodovi ti sleduju i to mora da se racuna, pa tako se skupi neka ekipa 5-6 ljudi i onda idu na smenu potpisuju jedni druge :D Ja postenjacina se cak ni toga nisam setio, al' dobro.
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

Uninuni napisao:Da ... ima nas raznih :)

Ja npr ne gledam ko je na predavanjima, a ko ne i prisustvo ne uvazavam za ocjenu. Jednostavno mislim da to nije relevantno. Bolje da odu negdje kafenisu i pricaju nego da kvare atmosferu u ucionici. Laki zna kako sam ja dobar asistent :)

Sto jest jest, dananja struktura studenata je totalno drugacija od one kad sam ja studirao ili kad su studirali jos stariji od mene. Mislim da je bolonja napravila sr... od sistema i da je srozala kvalitet buducih profesionalaca. Ima svake godine po neki talenat koji grebe i vuce ali to je svega 5-10% od upisanih na godini (za mene malo :-(). I kako ste sami primjetili najgora varijanta je sto takvi kad dodju da rade misle da su suvi genijalci :glavomuzid:

A sto se tih raznih smjerova tice ... poklekli su drzavni fakulteti ali samo zbog finansija. FTN je, kako je Zex rekao, otprilike prije 10ak godina mozda i malo jace, otvorio razne neke smjerove. Navukao gomilu ljudi bez da ti ljudi kad zavrse i dobiju papire mogu nesto konkretno da rade. Na zalost o tome bi drzava trebala da vodi racuna i stimulise deficitarna zanimanja.
Ja sam diplomirao 1999. kad su uveli arhitekturu (sto mislim da je odlicno) ali i graficki inzinjering, zastitu zivotne okoline i slicno sto ipak mislim da ne bi trebalo da je tu
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

zex napisao: Moj profesor na V godini nam je uvek ponavljao "Inzinjeri, kad izadjete odavde, ne znate nista sem sta se u kojoj knjizi nalazi!" Bio covek u pravu! :D
Haha,nama su govorili da se ne zanosimo, ni OFF/ON ne znamo sta znači.

Bolje da Vam ne pričam o mom školovanju.....znači fakultet ne može biti stručniji, pri tom školuje studente koji tačno znaju gde će i šta da rade....

E da vidite koliko tek tu niđe veze nema...sramota.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ima li neko da radi (ili da poznaje nekog ko radi) u Japan Tobacco International? Kakvi su utisci, kakve su plate?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Veoma dobre.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Kakva je radna atmosfera?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne bih znao. Svakako takva stvar se ne može generalizovati u bilo kojoj većoj firmi jer direktno zavisi od tima u kom radiš.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Risto napisao:Kakva je radna atmosfera?
Ja sam pre par godina konkurisao kod njih, iako nisam ispunjavao ni jedan od kriterijuma, i pozvali su me. Ja sam naravno izduvao ali moguće zato što sam zevao u gomile i gomile ful riba skockanih na štikletinama i utegnutih koje su neprekidno prolazile a kancelarija je bila staklena. Tako da sa te strane dobra atmosfera :)
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Plate su odlicne.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Uroš S. napisao:
Risto napisao:Kakva je radna atmosfera?
Ja sam pre par godina konkurisao kod njih, iako nisam ispunjavao ni jedan od kriterijuma, i pozvali su me. Ja sam naravno izduvao ali moguće zato što sam zevao u gomile i gomile ful riba skockanih na štikletinama i utegnutih koje su neprekidno prolazile a kancelarija je bila staklena. Tako da sa te strane dobra atmosfera :)
To je samo plus jer nisi nastran. :-)

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ženin bivši kolega radi tamo.Ima dobru poziciju.Startovali ga mi da mi namesti neki posao,da se uvučem, plata je najmanje 50000.
Kaže,nema mesta i mi (koji rade tamo) smo se zakačili "kao mačići za zavesu".

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Svako će ti to reći :D

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

U tim duvanskim firmama su uglavnom baš dobre plate, osim u Peconijevom Monusu, pošto su oni baš pukli, mada i kod njih su plate manje više pristojne, jedino što ne stižu baš do 10. u mesecu.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

U Monusu su plate fizičkim radnicima ispod minimuma.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

I 90ih je bila privilegija raditi u duvanskoj industriji.
Odgovori