2015 Volvo S90/V90

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: 2015 Volvo S90/V90

Post od ftj »

Samo sto je volvo za razliku od saaba uvek imao neki kvalitet i vrednost.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Volvo nekada i jeste bio u rangu Mercedesa. Malo su se izgubili u jednom periodu a sad se polako vraćaju u igru.

Meni se S90 sviđa iako nisam ljubitelj limo servis klase. XC90 mi je takođe prelep ali ga hebe motorizacija. Već sam pisao o tome, pa da ne ponavljam zašto.
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

+1

Nisu jos, ali dizu se.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Fali tu neki dizlo 300+ ks
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Drugacija politika, jbg. I ja bih voleo.
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Heroj
Nisam mislio na tebe da pominješ tu frazu. Nego ljudi se generalno uhvate nečega kao "pijan plota", tako da neki izrazi stvarno dosade posle nekoga vremena. Moj brat je prvi "u fazonu" vozim premium ostalo su krševi (i stalno se raspravljamo oko automobila)...
Druga stvar koja me iritira da isti ti ljudi vrlo često "žmure" na neke sitnice kod njihovih vozila dok ove druge za svaku tu sitnicu nagrde.
Off topic
Što se tiče izgleda, boli te uvo šta će ko da misli i kaže, ja sam suprotno od tebe mršav i celi život su me drugi smarali zbog toga i ranije sam se opterećivao sada me baš briga

Ne znam zašto, ali meni je na pomen Volvo karavan uvek prvi izbor. Iako nisam pristalica istih, uvek mi je V umesto S kod Volvo-a.
Inače, Saab mi je bio među omiljenijim. Smatram da automobili i treba da se porede "sa svojima". Volvo i Saab, Mercedes i BMW, Lexus i Infiniti, itd. Može i na drugi način, naravno sve je to stvar izbora...
Ja eto volim malo "alternativnije" automobile. Skoro kada sam bio na Novom Beogradu video sam Infiniti Q70 limuzinu, oduševio sam se. Neka crno ljubičasta boja. Ali s druge strane, iako ima Mercedesove motore nema servisa za njih. Džabe meni što je lep i sve kada bih sam morao raditi mali servis, delove da ne pominjem. Mercedesu ili Audiju možeš naći delove i na trafici.
Da sam negde u USA, Kanado, Bliskom Istoku, Aziji, Australiji vrlo rado bih to vozio ovde baš i nemam izbora.

Po mom mišljenju, taj čuveni premium kreće tek od više srednje klase. Mislim, osnovni A4 ili 3 Series na primer u osnovnim verzijama izgledaju sve sem premiuma. Za te pare smatram da je bolji izbor Passat, Mazda6, Mondeo/Fusion, (na drugim kontinentima je ovaj izbor daleko veći) itd. Za taj iznos svi ovi se dobijaju u najjačim paketima, izgledom uopšte ne zaostaju, veća i prostranija auta itd.
Pozdrav
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Amin :pop:
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

@7footer

Infiniti može u Reno/Nisan servis ali svakako manje delova nego za Mercedes. Glupo je uzeti BMW/Mercedes - premijum a da ne uzmeš ništa od opreme, to nikad ne bih radio. Ispade da si ga uzeo zbog znaka. Bila je jednom C klasa na testu sa "nepremium" modelima, čak je i Mazda 6 bila, ja mislim SAT.
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

Bravo, footeru...Bas tako...Koliko puta sam video A4 sa plasticnim volanom, majko mila....
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

@nmaric
Slabija prodajna mreza, losiji odnos prema kupcima, slabija servisna mreza, dostupnost delova, brzina svega.
Automobili su im super, ali ne nude isto sto i Nemci, a to skapiras tek kada krenes da sklapas, kada krenes vise da se udubljujes u tehnicke detalje i na kraju, kada zaista objektivno odmeris kvalitet enterijera, materijale i izmedju ostalog, ponudu motora. Vecina automobila nije na nivou konkurentnog automobila Mercedesa recimo, posto su njima najblizi po filozofiji.
Dakle, ne samo jednog automobila, nego ukupno cele game, Volvo-a kao brenda.
Ceo globalni imidz brenda nije na nivou Nemaca, to je jasno svakome ko nije ostrascen i ko ne gleda na stvari samo iz licne perspektive.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... PWJY7HNpxc
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Citam u Auto Bildu, kraljevi ga poredili sa pazite sada, Maserati QP i Jaguar XJ.
Onda naravno skontaju da je on tu malo zalutao u poredjenju ali kao moze da posluzi ako neko hoce nesto drugacije za mnogo manje para. I onda posto je debelo jeftiniji daju mu 4.5 zvezdice a ova dva druga dobise samo po 4.

Sve citam i ne verujem.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

E, ovaj dole review jasno govori o kojoj je klasi rec...
Prvo sto sam video, jeste kako se socijalno provide zvucnici kroz resetku na vratima, a i da je dizajn jako mastovit.
Onda sam primetio da su gornji zvucnici iza aluminijumske resetke, a donji iza plastike i platna kroz koje se jos socijalnije providi resetka.
Pa da su svuda crni plasticni dugmici, cak je i oblik od pre 10 godina.
Pa onda da je sav aluminijum u kolima mat brusen, a onda drknu hromiranu kvaku...jer se najmanje pipa, pa ne ostaju otisci ili zato sto se slaze ni sa cim?
Sledece, skripi ventilacija na potpuno novom autu E segmenta.
Pa onda, nema mesta za glavu, dakle visoki ljudi ne mogu da voze auto od 5 metara.
Rucne zavesice na vratima? Kada se jedan vozi pozadi , treba da stanem da izadje i podigne mrezicu na drugim vratima ili da se odveze i bacaka po sedistu u voznji da bi podigao zavesicu?
Kontrolisanje svega kroz touch ekran jednostavno nije ergonomicno, oduzima vise vremena i daleko vise skrece paznju sa puta, tako da je to korak nazad sto se sigurnosti tice.
Crna plastika iza braon koznih prednjih sedista i naslona za glavu je katastrofa odradjena.
Najvisi nivo opreme i crna plastika na vrhu vrata?
Klima se i na najslabijem nivou duvanja cuje kako urla na kameri?
Iznenadilo me i da nema airbag pojaseve poput Mercedesa, jer su ranije uvek potencirali bezbednost.

Super je to auto, ali je svako poredjenje sa E klasom smesno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Počela ponuda na autoscout za V90, ali bez slika:

http://www.autoscout24.ch/de/autos/volv ... &vehtyp=10

Skup ovaj T6, 108 000 chf :glavomuzid:

Mada ide do 20 000 manje za 7-8 meseci kad shvate da ga niko neće :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Strasno, neverovatno kolilo je Talisman povoljniji.
Odgovori