TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Kada sam kupovao slusalice za trcanje, u prodavnici sam testirao slusalice koje prodaju (one velike koje idu skroz preko usne skoljke).
U pitanju je bila Sony prodavnica.
Stavim model od 3.000din. i zvuk je stvarno prijatan.
Nakon njih stavnim neki model od 9.000din a ono razlika neverovatna, pustau sinhronizovano identicnu pesmu, ali sam se bas iznenadio kako je velika razlika.
U pitanju je bila Sony prodavnica.
Stavim model od 3.000din. i zvuk je stvarno prijatan.
Nakon njih stavnim neki model od 9.000din a ono razlika neverovatna, pustau sinhronizovano identicnu pesmu, ali sam se bas iznenadio kako je velika razlika.
Sta je tu iznenadjujuce, 3x su skuplje 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Slušalice koristim uglavnom za Skype, a i njih sve češće zamenjije mobilni, tako da mi i ove rade posao. Zvučnici su takođe neki plastikaren Genius iz 2001. Dok rade rade, posle videćemo. Davno sam uspeo da se iskobeljam iz Hi-Fi zamke, ne bih da se vraćam.
Širim haos!
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
AKG 271 sam koristio. Ima ih 50cent u svom filmu.grujicd napisao:Nisu bile toliko skupe, tek malo više od običnih k701. Red veličine 300e.
Meni su te sluške optimum. Jako dobre i preporuka. Na Amazon-u su 120 eura trenutno, ranije su bile 250 eura.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Slusalice koje trenutno koristim stare su preko 20 godina, sundjeri oko usiju su se vec poceli raspadati. Posto sam ih ranije cesto koristio a i sada bar nedeljno 2-3 x ih stavljam na glavu zbog male dece koja idu uvece u krevet. Posle dosta
pretrage resih sebe da pocastim jednim Audio Technica slusalicama. Jos ih nisam kupio ali nadam se ove nedelje ce biti vec na mojoj glavi
Audio-Technica ATH-M40x
Professional Studio Monitor Headphones

pretrage resih sebe da pocastim jednim Audio Technica slusalicama. Jos ih nisam kupio ali nadam se ove nedelje ce biti vec na mojoj glavi

Audio-Technica ATH-M40x
Professional Studio Monitor Headphones

Cisto informativno, mogu li projektori ispratiti televizore po pitanju kvaliteta slike i ostalih parametara, kakva je razlika u ceni?
Sent from my m2 using Tapatalk
Sent from my m2 using Tapatalk
Projektor može da baci mnogo veću dijagonalu po količini eura uloženih, ali zahteva zamračenu prostoriju da bi moglo dobro da se vidi.
Ponekad je kul projektor, ali ne može da zameni TV.
Tapatalk
Ponekad je kul projektor, ali ne može da zameni TV.
Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Lampe u projektorima imaju rok koji se meri u hiljadama sati, nedovoljno da se koriste po ceo dan umesto tv-a. To je ako je pitanje bilo vezano za gledanje tv programa.
A ako je pitanje za kvalitet slike odgovor nije tako jednostavan. Veća slika ubija za filmove, ali ima i mana. Glavni problem je nivo crne, tu ne može da se dostigne ono što nude televizori. Čak ni profi projekori u bioskopima, ako obratiš pažnju videćeš da fali te crne. Deo potiče od konstrukcije projektora, ali postoji i suštinski problem da sama prostorija i gledaoci reflektuju nazad prema platnu deo svetlosti. Pomaže ako je prostorij mat crna kao u bioskopima ali nije ni to dovoljno.
Pored toga imaš i uticaj platna, uticaj optike, to sve malo degradira sliku.
Ali to sve nije bitno. Imam projektor 3-4 godine, i NIKAD me ne mrzi da ga montiram i razvlačim platno ako hoću da gledam film, iako treba 5-6 minuta da to sve namestim. Neuporedivo je bolji osećaj. A pri tom nije to bila neka neviđena investicija. Projektor je bio polovan, 500-600e, sad sam i zaboravio, i platno od nekih 180cm širine manje od 100e, da ne računam kolika je to dijagonala ali je preko 2m za 16:9.
Samo je bitno da bude home cinema projektor, jer oni imaju slabije osvetljenje prilagođeno gledanju u mraku i realnije boje. Biznis projektori koji prže za prezentacije u osvetljenoj prostoriji nisu za filmove. I ja sam bežao od DLP projektora jer mi smeta rainbow efekat.
Sve u svemu solidam projektor je fantastična sprava. Kome god sam puštao nešto je odlazio oduševljen.
A ako je pitanje za kvalitet slike odgovor nije tako jednostavan. Veća slika ubija za filmove, ali ima i mana. Glavni problem je nivo crne, tu ne može da se dostigne ono što nude televizori. Čak ni profi projekori u bioskopima, ako obratiš pažnju videćeš da fali te crne. Deo potiče od konstrukcije projektora, ali postoji i suštinski problem da sama prostorija i gledaoci reflektuju nazad prema platnu deo svetlosti. Pomaže ako je prostorij mat crna kao u bioskopima ali nije ni to dovoljno.
Pored toga imaš i uticaj platna, uticaj optike, to sve malo degradira sliku.
Ali to sve nije bitno. Imam projektor 3-4 godine, i NIKAD me ne mrzi da ga montiram i razvlačim platno ako hoću da gledam film, iako treba 5-6 minuta da to sve namestim. Neuporedivo je bolji osećaj. A pri tom nije to bila neka neviđena investicija. Projektor je bio polovan, 500-600e, sad sam i zaboravio, i platno od nekih 180cm širine manje od 100e, da ne računam kolika je to dijagonala ali je preko 2m za 16:9.
Samo je bitno da bude home cinema projektor, jer oni imaju slabije osvetljenje prilagođeno gledanju u mraku i realnije boje. Biznis projektori koji prže za prezentacije u osvetljenoj prostoriji nisu za filmove. I ja sam bežao od DLP projektora jer mi smeta rainbow efekat.
Sve u svemu solidam projektor je fantastična sprava. Kome god sam puštao nešto je odlazio oduševljen.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Zaboraviste jednu jako važnu sitnicu. Ima i LED lampi koje traju mnogo mnogo duže od halogenih (i mnogo manje troše, manje se greju tj. važe sve prednosti LED naspram halogenih).
Boringly average, but also perfect for school run mums
- grujicd
Zadnji put kad sam gledao te lampe su bile preslabe, tj. nisu bile dovoljne da osvetle iole veće platno.
Kako te LED lampe uticu na sliku i pre svega reprodukciju boja projektora?
Inace meni je veliki TV zakon, projektor je pre svega jeftinija varijanta.
Inace meni je veliki TV zakon, projektor je pre svega jeftinija varijanta.
- grujicd
Meni je u sobi stao TV od 40". 46" bi moglo uz neku žrtvu i to je to. Problem su prozori, vrata, radijatori, nameštaj... A platno koje se privremeno širi može da bude i dosta veće. Kod mene je seljačka oruk varijanta ali platno može da bude motorizovano da se spusti sa plafona, projektor isto da visi i da to ne bude smetnja prostoru.
Imam pokretnu klimu Midea MPK1-12ER (slike: http://www.tehnomanija.rs/klime/midea-k ... -12er.html). Počela je sve slabije da hladi (brzo isključi kompresor), a sada ne hladi skoro uopšte. Mislim da bi trebalo da se dopuni freon (staje 70 grama, tip R22).
Ima li neko preporuku za servis (većina ne radi pokretne klime). Xepoj, mogu li da dođem kod tebe?
Ima li neko preporuku za servis (većina ne radi pokretne klime). Xepoj, mogu li da dođem kod tebe?
Ђенерал Јанковић
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kako su se pokazale te mobilne klime? Imam u stanu klimu ali je izgleda postavljena na lose mesto pa ne moze sve da ohladi kako treba a o ventilatoru da ne pricam. Leteca gamad ga urnise konstantno, vise mi dojadilo da cistim, tacno bi ih pobio. I njih, i 'komsije starosedeoce' koje su dozvolile da se tu uopste i skupljaju.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Hladi jednako dobro kao i fiksna klima. Jedino što rebrasto crevo (prečnika oko 15 cm) kroz koje izlazi vruć vazduh treba nekako sprovesti napolje. Na kraju creva se nalazi pljosnati nastavak koji olakšava izbacivanje kroz prozor koji je pritvoren ili otvoren "na kant." Ja imam još bolje rešenje, crevo sam ubacio u otvor dimnjaka (koji se inače ne koristi). 

Ђенерал Јанковић