Posao i zaposlenje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Re: Posao i zaposlenje

Post od Ikac »

srdjanyo napisao:U Monusu su plate fizičkim radnicima ispod minimuma.
Znam za to, isto tako je i u Rubinu, Vitalu, MBS-u, Albusu itd. tj. u svim Peconijevim firmama, nego sam mislio za ove kanc. poslove. Znam neke koji su radili u Monusu da su imali početne plate oko 55000 din. za poslove sa visokom stručnom spremom. Do duše to je bilo pre 2-3 godine, tako da su sada možda i manje plate.

Inače čovek je uspeo da upropasti mnogo dobrih i uspešnih firmi i da mu nije Rubina i donekle MBS-a da finansiraju ove ostale gubitaše, otišlo bi sve u stečaj odavno.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kad lik veze s mozgom nema, ne zna da se potpise vec palcem to odradi. Pricalo se da je odustao od poslovanja u Srbiji i prebacio sve u CG.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

moze li Nidza mozda da se oglasi povodom posla kao freelancer sto je radio? U kojoj obasti si radio?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Od firmi koje je Peconi kupio, ne treba zaboraviti i Industriju obuće Beograd (na ulazu u Zemun iz Novog Beograda). Tu mu je upravna zgrada cele korporacije.

---------

Inače, kaže mi komšija koji je nekada radio u Industriji obuće (kao običan radnik) da su 1990. sve izvozili u Italiju i imali plate 2000 maraka mesečno!
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

IOB je krenuo da raskantava čuveni Slobin kadar Dušan Matković zvani Cokula, dotukle su ih sankcije. Peconi je došao na već razje*ano, da jeftino dobije plac.

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

Ljudi, moze mala pomoc. Treba da odnesem neke papire u jednu firmu, iz koje bi trebalo da me zobu na razgovor za nekih mesec i po, dva... Matori je obavio razgovor sa direktorom te firme i on mu je rekao da donesem papire u kadrovsku sluzbu sto pre.
E sad nije mu rekao koje papire, a ni matori moj bas nije upucen. A ja do sad sam uglavno radio na crnom trzistu i preko studentske zadruge pa sam bas laik sto se toga tice. A fora je sto bukvalno imam jedan dan tj 30. da predam, jer ranije nisam tu, imam neke ispite, a posle tamo pocetkom avgusta kad se oni vrate sa odmora takodje nisam tu, pa ne mogu da odem i da ih pitam sta treba, pa da sakupljam dokumenta nego moram sve za jedan dan da predam.... Dakle sta treba da pripremim i odnesem? Ja pretpostavljam:
1. CV
2. Uverenje o diplomiranju (tj diploma)
3. Da li mi treba uverenje da sam trenutno na master studijama, tj da li je njima uopste bitno da li sam na nekim narednim studijama? Pored toga sto cu da navedem u cv da jesam.
4. Da li je potrebno ici na biro za zaposljavanje i uzimati tamo neku potvrdu, prijaviti se i sl...? :zbunjen:
5. jos nesto?
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ja baš nisam dugo tražio posao, bar ne prvi iako se potraga za novim poslodavcem malo rastegla, ali cenim da znam šta ti treba :)

1. CV
2. Motivaciono pismo
3. Uverenje o diplomiranju
4. druge diplome, sertifikati i slično (ako imaš)

E sada, ti bi po meni trebao (ako već nisi) da izvadiš radnu knjižicu i prijaviš se na biro (to potencijalno može značiti tvom poslodavcu). Što se tiče master studija, veruj mi, to njima ne znači mnogo. Navedi to u CVu, da vide da i dalje radiš na sebi, ali njima to ni kada završiš ne znači mnogo kao papir (značiće im samo ako ti tamo nešto naučiš pa primeniš to u poslu).

Ima ovde ljudi koji rade regrutovanje, imaju svoje firme/timove, verujem da ti oni mogu dati neki savet/ideju.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Sve zavisi od firme, tj. kakva je njihova procedura i šta im treba. Npr, za moj poslednji posao je to bilo:

- Kopija izvoda iz matične knjige rođenih (original na uvid).
- Kopija diplome (original na uvid).
- Uverenje da nisam krivično osuđivan i da nisam pod istragom (vadi se za par minuta u Palati pravde)

To je bilo sve. :) Ponesi ličnu kartu. Ponesi vozačku dozvolu ako je bitno za posao. U principu, ako nešto zaboraviš, ne vidim razlog zašto ne bi mogao da doneseš neki drugi dan.

EDIT: Ako si bio prijavljen na biro kao nezaposlen, treba da im javiš im da si našao posao. Pošto studiraš, pretpostavljam da nisi bio prijavljen, pa onda ne treba ništa.

EDIT2: Dobro napisa Risto, ponesi overenu radnu knjižicu, to je glavna stvar. Radnu knjižicu kupuješ u knjižari, a upis stručne spreme i overu vršiš u Opštini (ponesi kopiju diplome i original na uvid).
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:

Post od nmaric1993 »

Hvala puno ljudi!! :pivo: :pivo:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ako sam dobro shvatio ti ne ides tamo na gotovo nego bi te tek zvali na razgovor za mesec i po dana tako da radne knjizice i uverenja zaboravi nego samo cv i motivaciono pismo eventualno prilagodjeno toj firmi.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Sad sam ponovo pročitao - izvinjavam se, bio sam shvatio da si dobio posao i da treba da počneš sa radom.

Ako se tek javljaš na konkurs, radna knjižica ne treba sigurno. Nešto od ovog ostalog može da bude potrebno, zavisi od uslova konkursa.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

I puno sreće na novom poslu,Mariću!!!

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:

Post od nmaric1993 »

Da da , nisam dobio tek treba :D Prvo cekam da me zovnu na razgovor :) Ali je fora sto nije izasao konkurs, da je izasao, pisalo bi sta treba, zato sam vas i pitao ovde :)
Hvala svima jos jednom!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Poneseš sebe, pozitivan stav, lepo složen CV (ovo je mnogo bitno), _sa slikom_, motivaciono pismo i ličnu kartu ako budu tražili.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Daš CV nekom drugom da pročita, pre će da vidi slovne greške. Te sitne greške mogu baš da te ukopaju, čak iako sama pismenost nije bitna za posao. Ako ubrljaš to malo teksta koje je potpuno pod tvojom kontrolom i bez vremenskih ograničenja to šalje loš signal sa koliko pažnje možeš da radiš posao.
Odgovori