Mladen7 napisao:I ja mislim da će zadate planove ispuniti bez problema.
zex napisao:
Cisto da rascistimo neke strvari...
Od automobila ja najvise volim Aston Martin i Jaguar...Onda dodju Volvo i SAAB, pa Francuzi i tek onda nemacka industrija...Ali isto tako radim u Nemackoj i vidim i znam koja i kakva masinerija stoji iza njih i koliko su posveceni i profesionalni.
Ni u ludom besu ne bih tvrdio da ce ALfa postici neki zapazeni uspeh sa ovim autom po ovoj ceni. Nemacko trziste je najvece u Evropi. Najvise kola se proda. Ne postoji nemac koji ce dati za Alfu 45000 evra jer je njegovih 100 evra vece od tvojih, mojih, nasih. Ovaj auto je lep, verovatno i dovoljno kvalitetan, ali je Alfa, ima negativan pedigre i istoriju sa promasajima i niko ni u ludom besu nece dati ovde toliko para za nju. Mozda neki italijanski gastarbeiter i to je to. Cisto da znas, kako ovde stoje stvari oko cena, kolage je menjao turbinu na Touranu na 250,000 km, 2600 evra...Moj profesor nemackog je menjao alternator-980 evra...Ovlasceni servis sat 120 eur, a ako imas srece naci ces Turcina ili Rusa sa malim servisom za 90 eur/sat...
Zato oni kupuju nemacka kola, jer su sigurni i nece da razmislja iako ima garanciju da mu se nesto desi i da mora da ceka servis i termin. Npr, ja sam u petak zakazao servis za moj auto (promena ulja i filtera) za 07.07.2016. Dve nedelje cekas!
Post it je odličan ali kao orazloženje nov-ili polovan auto, bilo koje marke.
Najznačajnija razlika severo zapad Ev. i Sr je cena održavanja tj ´ruke´ majstora i tu se slažem, potpuno je logično voziti auto koji je u garanciji kod vas, ovde je obrnuto.
S druge strane post ti je- nigde veze s Alfom, koju očigledno nevoliš i to je ok ali nema potrebe za bajkama. Ljubitelj sam i BMWa ali koja je poenta, da se ne kvari van garantnog roka, ili bilo koji brend- nije tako. Sve se kvari i zahteva popravke van redovnog održavanja s godinama, a za nove i u garanciji je opet vrlo slično uz neku razliku u uslugama.
Inače Nemci kao i Francuzi ,kao i ostale velike nacije,su i dobre mušterije svojih automobila i iz čisto patriotskih razloga , verovatno si čuo i za taj pojam pošto živiš tamo.
Ja sam se samo okrenuo na komentar o drzavnoj penziji u Nemackoj...Vidi, je nemam marku koju ne volim i svaka ima svoj pecat...Imam utisak da ovde velika vecina ljudi nema bas najbolji utisak sta znaci novac...Svi smo mi zaljubljenici, ali koliko ljudi, realno daje vise od 40,000 evra za auto? Ovde se ljudi gadjaju ciframa kao da je prosecna plata u Srbiji 4000 a ne 400 evra...
Ponavljam, lepa je, svidja mi se, mislim i da je dobar auto, ali za nju ne bih dao nikada 40,000+ evra...Kao ni vecina gradjana EU...Prosecna starost auta u Nemackoj oko 10 godina, prosecna zarada u Baden-Württenbergu vise od 25000 evra po glavi stanovnika
Dajte ljudi, pa evo floyd je okacio, 53000+CHF (48,xxx EUR)...Isto tako je na forumima svojevremeno isla prica Subaru Impreza extra auto za 15000 evra a u Srbiji prodato 5...A preporuke su pljevale samo...
Naravno da je sve povezano sa patriotizmom, ali ima i jedna druga stvar. Nema mnogo patriotizma kad su pare u pitanju. Nemci su jedan jako proracunat narod, sa obe noge na zemlji. Kupuju najbolje jer imaju para i jako im je bitna usteda.Navuceni su na spar pricu. Kupice Miele ves masinu za 1500 evra iako je ista Bosch, AEG ili Siemens 800 jer na Miele ima bolju reputaciju i manje se kvari.
Da je cena ove alfe 36-38000 ja bih je kupio. Ovako za 48000 evra tu su A4, Serie 3 i Mercedes C class s ti da ova dva poslednja imaju zadnji pogon ako mi je bas do toga stalo. Za te pare ce iati istu opremu kao alfa, manje ce izgubiti na ceni, jeftiniji mi je leasing...