nidza napisao:Prošle godine otišli da vidimo gde je ta Lagomandra o kojoj svi pričaju, kad tamo deja-vu Budve i većine plažau CG za vreme sezone. Nema gde da se prođe od turista, smeća i buke, užas.
Paradoksalno, severno je nekoliko praznih plaža, potpuno, od kojih je jedna imala potez od brat - bratu 200 metara hladovine, a nigde nikog. Mi sami. Hlad na pojedinim mestima ulazi u more, tako da može čovek i da se kupa i uživa u hladovini dok sunce prži. Imam negde snimke. Iznad, par stotina metara ka Lagomandri je fantastična taverna gde su mi spremili savršeno pipak od hobotnice...
Neverovatno mi je da toliki ljudi žele da budu u onom cirkusu, a savršenih mesta koliko hoćeš. Praznih.
Ne znaju ljudi da može putem gore. Taj put ide skroz do Anthemus Sea hotela. Ima jedno tri-četiri plaže usput čini mi se.
Nikad ne bih išao na Lagomandra plažu u sezoni, pored toliko lepših okolo.
Boringly average, but also perfect for school run mums
A mi baš idemo u Lagomandru za desetak dana. Nadam se da je bar prepodne manja gužva, a za popodne ćemo tražiti te druge plaže pošto definitivno ne volimo gužvu. Je li taj put nešto skriven, kad ljudi ne znaju za njega? Trebaju li neka uputstva da se snađem?
Nidža misli na Elia verovatno (severno), ali to je slaba plaža za kriterijume Sitonije. Taverna je tačno prekoputa hotela Elea Village.
Meni je recimo užasan levi deo Lagomandre gde je atmosfera kao na Adi Ciganliji, sa sve đubretom poreklom iz Srbije (ambalaža od Plazma keksa, Smokija i sl). Tu su "ljubitelji prirode i mrzitelji postavljenih ležaljki".
Mi ne idemo na plaže koje nemaju ležaljke i parking (na Sitoniji), tako da se deo Budvanske atmosfere pronalazi na većini popularnih plaža.
Pored Kalogrije nikad nismo otišli na bilo koji deo Elia npr. Čak i kad smo bili u Athena Pallas Village hotelu nismo koristili hotelsku plažu, jer nije neka (uska, lošiji šljunak, lošiji ulaz u vodu, lošiji plićak itd).