Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Jedno krace pitanje:
Ako vakum ventil koji ide do egr ventila ne stvara nikakav vakum, jel je onda moguce da ne radi ni turbina? Otkacio sam cevcicu koja ide do egr-a i bas nista ne povlaci. Egr je verovatno svih ovih godina zabetonirao.
Ako vakum ventil koji ide do egr ventila ne stvara nikakav vakum, jel je onda moguce da ne radi ni turbina? Otkacio sam cevcicu koja ide do egr-a i bas nista ne povlaci. Egr je verovatno svih ovih godina zabetonirao.
Moram ipak jos jedno pitanje da ubacim:
Jel vakumska pumpa koja sluzi za cent. zakljucavanje sluzi za regulisanje rada vakum ventila, turbine i egr ventila? Ako jeste ispricacu vam jednu abnormalnu glupost koju sam ucinio.
Jel vakumska pumpa koja sluzi za cent. zakljucavanje sluzi za regulisanje rada vakum ventila, turbine i egr ventila? Ako jeste ispricacu vam jednu abnormalnu glupost koju sam ucinio.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne cackaj nista vise - spalices taj auto na kraju 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Nije nista trenutno, ta glupost je stara oko 2.5 god. Evo na sta sam mislio, skraticu pricu maximalno:
Nije mi radilo centralno zakljucavanje preko vrata, i onda kazem ja sta ce mi to iskljucicu vakum pumpu potpuno da se ne desi da mi nekad ne ostanu kljucevi u kolima a da se vrata sama zakljucaju. To je tako bilo do pre 2 meseca, kad sam je ukljucio i nasao sam nacin kako da koristim centralno zakljucavanje (izadju svi putnici, zakljucam se iznutra na dugme, izadjem i zakljucam kljucem samo vozaceva vrata). Sad me zanima jel sam ja izgleda 2.5 god vozio bez turbine i vakuma?
Nije mi radilo centralno zakljucavanje preko vrata, i onda kazem ja sta ce mi to iskljucicu vakum pumpu potpuno da se ne desi da mi nekad ne ostanu kljucevi u kolima a da se vrata sama zakljucaju. To je tako bilo do pre 2 meseca, kad sam je ukljucio i nasao sam nacin kako da koristim centralno zakljucavanje (izadju svi putnici, zakljucam se iznutra na dugme, izadjem i zakljucam kljucem samo vozaceva vrata). Sad me zanima jel sam ja izgleda 2.5 god vozio bez turbine i vakuma?
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Ja ne znam o kakvom vakumu ti pricas ? Centralna brava bi trebala da radi na elektro motorice , nikakva pneumatika. Jedino ako je mercedes specijalan 
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Ja koliko se secam mislim ima vakumsko zakljucavanje vrata. Da vas ne smaram ici cu kod majstora u toku nedelje na zamenu zadnjih oprugi i proveru svega zivog sto ide na vakumski sistem.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Malo googlanja i http://www.aclassinfo.co.uk/mypage.41.htm

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Posle celodnevnog googlanja sam ustanovio da nisam nista pokvario. Postoje vise vakum pumpi na kolima (znam za bar 3) i ona za zakljucavanje nema veze sa onom za turbinom i egr-om.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Na GP Evo zamenili alternator, pukao fabricki. Kazu da im je to boljka. Oko 20.000 novi.
Brzine idu u H-a !!!

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
To je generalno mana italijanima, ja sam menjao i na Puntu MK1 i na 145. Dok 147/156 nemaju tih problema.
sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic
Na pametno mesto postavljen, da se hladi vodom od točkova.
Na koliko km je stradao alternator?
TT
TT
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Nema korubu?Velja napisao:Na pametno mesto postavljen, da se hladi vodom od točkova.
Koja marka alternatora?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
52k kmmasaivan napisao:Na koliko km je stradao alternator?
TT
Ne znam koji su stavili, nije me puno interesovalo. Zamenili su i prednje diskove i kocnice.
Ostaje jos da rese problem u vezi duvanja, posto radi samo na 4. brzini. (Rece mi Vikler sta je)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Kod mene na Puntu je alternator stradao na 240k km posle 3 meseca stajanja auta, pri prvom paljenju samo je zapušio i kućište puklo na pola. Na 145 na oko 200k km .
DW, na Puntu sam i reostat menjao, izgleda ta to ne umeju da reše
DW, na Puntu sam i reostat menjao, izgleda ta to ne umeju da reše