Računari
Re: Računari
Ali previsoka je cena 1080 i 1070. Treba to da padne barem 20ak%. Javi rezultate kad spakuješ mašinu. I videces da im je i integrisana hd grafika sasvim dobra. Istestiraj i to.
Sent from my SM-N9005
Sent from my SM-N9005
Ma.jes, bas me briga za integrisanu grafiku 
Svakako cu istestirati koliko ce biti bolje sa zamenom
Sent from my Sony

Svakako cu istestirati koliko ce biti bolje sa zamenom

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ma jok, samo 4k 55", logican napredak sa sadasnjih 42, ali necu to moci da iskesiram jos jedno dve godine sigurno 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Sreca, sreca, radost, stigao je prvi deo nove makine 

Prodao sam prekjuce moj q9550 @3.6Ghz procesor, Gigabyte EP45-UD3P plocu, Gigabyte GTX 260oc graficku, 2x2GB 1066Mhz Kingston HyperX i 2x2GB 1066Mhz Geil Black Dragon EVO ONE memoriju za 100e zajedno, dusa mi se cepa kada se setim koliko sam platio
Sent from my Sony

Prodao sam prekjuce moj q9550 @3.6Ghz procesor, Gigabyte EP45-UD3P plocu, Gigabyte GTX 260oc graficku, 2x2GB 1066Mhz Kingston HyperX i 2x2GB 1066Mhz Geil Black Dragon EVO ONE memoriju za 100e zajedno, dusa mi se cepa kada se setim koliko sam platio

Sent from my Sony
Bas si jeftino dao to. Ali bolje nek ide djuture nego da se cimas posle mesecima sa zivkanjem i pitanjem, El moze jefitnije.
Ma da, da se jebavam posle zbog 30e, ne pada mi na pamet.
Ali to govori koliko komp gubi vrednost, za 6 godina, 13x pala vrednost.
Zao mi je ove Geil memorije, mnogo lepa memorija, duplo veca od ove ddr4, a u kompu se HyperX nije video od nje
E.da, dao sam i Thermaltake V1 kuler uz sve to.

Sent from my Sony
Ali to govori koliko komp gubi vrednost, za 6 godina, 13x pala vrednost.
Zao mi je ove Geil memorije, mnogo lepa memorija, duplo veca od ove ddr4, a u kompu se HyperX nije video od nje

E.da, dao sam i Thermaltake V1 kuler uz sve to.

Sent from my Sony
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Ma dobar komp si prodao upotrebljivo je to još, samo nek stavi neku noviju grafičku i za lagani gaming neko će još da koristi.
Pa ako stavi kao moju 970, sve igre mu rade na max podesavanjima na 1080p, samo sto ne rade na stalnih 60+fps, nego na 30+, sve zavisi od igre. Witcher 3 sam igrao na prosecnih 50fps.
Tu je problem i napajanje, sto taj procesor vuce ogromnu kolicinu struje, a i graficka zahteva dva sestopinska napajanja(970 osmopinska), pa se mora uzeti dosta ozbiljno napajanje, neki minimum bih rekao da je neko malo bolje od 600w.
Sent from my Sony
Tu je problem i napajanje, sto taj procesor vuce ogromnu kolicinu struje, a i graficka zahteva dva sestopinska napajanja(970 osmopinska), pa se mora uzeti dosta ozbiljno napajanje, neki minimum bih rekao da je neko malo bolje od 600w.
Sent from my Sony
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Baš tako, iskreno procesori jako malo mapreduju, eto taj je jos upotrebljiv, da ne pricam ovi posle i5. Msm da neko ko ima onaj i5 2500k a to je vec staro 5 godina uopšte ne mora da menja, samo eto grafičke jbg. zahtevaju češće menjanje ali i to ne moraš ako kupis dobru. Tvoja 970 stara dve godine, ima još mišića da pokaže, evo AMD izbacio 480, a u suštini je ko 970...
Sad ko ima i72600k moze da igra bez problema sa novom grafikom. Ali kupiti polovno je muka tantalova. Em su ploce retke em su cene smehotresne.
Sent from my SM-N9005
Sent from my SM-N9005
Da, u septembru ove godine puni 2 godine od izbacivanja, ali je moja izasla pre 6 meseci, malo je nagruvana, radi na 1580Mhz cores i 7400Mhz memorija, pa je jaca od svih stock 980, inace bi bilo zajebanoPulp Fiction napisao:Baš tako, iskreno procesori jako malo mapreduju, eto taj je jos upotrebljiv, da ne pricam ovi posle i5. Msm da neko ko ima onaj i5 2500k a to je vec staro 5 godina uopšte ne mora da menja, samo eto grafičke jbg. zahtevaju češće menjanje ali i to ne moraš ako kupis dobru. Tvoja 970 stara dve godine, ima još mišića da pokaže, evo AMD izbacio 480, a u suštini je ko 970...

Moj plan je bio 2600k, da me sve izadje do 350e, ima ih na oglasima koliko hoces, ali ploca ni za lek, a onda dodatno razmisljam, crkne mi nesto za dve godine, mogu se hebem u dupe

Sent from my Sony
Citam sada, izlazi gtx 1060 za oko 250 dolara, jede rx480.
Dodatno, rx480 su zajebali napajanje, vuce do 120w sa pci-e slota i pali ploce, da bi mogli da prodaju pricu da su satro smanjili potrosnju. Stavili jedno 6-opinsko napajanje, zabada graficka cim se malo potera, a kada se istresira, zapali plocu
Vidim da izlaze uskoro nereferentne sa 6+8 napajanjem, valjda ce i da ogranice crpljenje struje na pci slotu.
Tako da Sharance, sacekaj sa grafickom jedno 2 meseca, da se vidi sta je i kako je, da ne bude vise stete nego koristi.
Sent from my Sony
Dodatno, rx480 su zajebali napajanje, vuce do 120w sa pci-e slota i pali ploce, da bi mogli da prodaju pricu da su satro smanjili potrosnju. Stavili jedno 6-opinsko napajanje, zabada graficka cim se malo potera, a kada se istresira, zapali plocu

Vidim da izlaze uskoro nereferentne sa 6+8 napajanjem, valjda ce i da ogranice crpljenje struje na pci slotu.
Tako da Sharance, sacekaj sa grafickom jedno 2 meseca, da se vidi sta je i kako je, da ne bude vise stete nego koristi.
Sent from my Sony