Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Računari

Post od superboss »

Xepoj87 napisao:
Prodao sam prekjuce moj q9550 @3.6Ghz procesor, Gigabyte EP45-UD3P plocu, Gigabyte GTX 260oc graficku, 2x2GB 1066Mhz Kingston HyperX i 2x2GB 1066Mhz Geil Black Dragon EVO ONE memoriju za 100e zajedno, dusa mi se cepa kada se setim koliko sam platio :)
Sent from my Sony
Sto ne oglasi ovde, ja bas tako nesto trazim...
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

E pa jebiga, bilo na pcberzi i kupujemprodajem, nije mi ni palo na pamet ovde da stavim...

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ma nema veze, problem je sto q9550 ili 9650 nema puno na KP.

Brzo odu jer su jos veoma primenljivi.

Meni i sam CPU radi posao, ostalo imam.

Sto se tice cene, realno si dao. Ono, pojedinacno si mogao da izvuces 30-40e vise na sve, ali da te cimaju stalno.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Xepoj87 napisao:Citam sada, izlazi gtx 1060 za oko 250 dolara, jede rx480.
Dodatno, rx480 su zajebali napajanje, vuce do 120w sa pci-e slota i pali ploce, da bi mogli da prodaju pricu da su satro smanjili potrosnju. Stavili jedno 6-opinsko napajanje, zabada graficka cim se malo potera, a kada se istresira, zapali plocu :D
Vidim da izlaze uskoro nereferentne sa 6+8 napajanjem, valjda ce i da ogranice crpljenje struje na pci slotu.

Tako da Sharance, sacekaj sa grafickom jedno 2 meseca, da se vidi sta je i kako je, da ne bude vise stete nego koristi.

Sent from my Sony

Problem je u raspodeli struje. Starije ili jeftine ploce ne mogu da podnesu toliko opterecenje. U osnovi pci nosi oko 75-85w, a 6-pinski kabl na referentnoj 480 takodje daje oko 80w. Zato je potrebno ili imati bolju plocu sa kvalitetnim strujnim komponentama ili kao sto si rekao nereferentnu grafiku sa 6+6 ili 6+8 ili samo 8-pinskim konektorom. 480 je odlicna grafika jer je to jeftina ulaznica za maksimalni 1080p gaming, a pride moze da potera i na 1440p.
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa da, ali je i 1060 jos bolja, a pri tom nije poluproizvod. Ne bih se ja zezao zbog 50e ustede, a jos je i 20% slabija.
Kod nas je 300e rx480. Za te pare iskreno ne bih nju uzeo.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

300 eura je previse. Ona je oko 200 dolara u americi, malo vise u kanadi. Sramota je dati vise od 200-230e dati za nju.

Sent from my SM-N9005
Slika
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Jel moze da se na laptop povezu dva monitora preko vga izlaza na laptopu? Znaci da radi ekran na laptopu + dodatna dva monitora (preko vga kabela)?

Ja imam povezano ekran na laptopu plus monitor, ali ne znam da li moze i drugi monitor da se nakaci (i da li to uopste zavisi od npr. jacine graficke kartice, da li moze toliko ekrana da "izgura"?)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne.

Postoje splitteri ali mislim da ne misliš na to. Oni daju istu sliku, a meni se cini da tebi treba različita slika na svakom ekranu.

Display port podržava više monitora, ako je kartica dovoljno jaka.

Univerzalno rešenje je eksterna USB kartica. Mislim da ti to treba. Red veličine 40 50 eur.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Naravno da ne moze preko jednog VGA kabla i splitera.

Ali laptop koji ima samo VGA izlaz mora da bude star kao biblija.
Iole noviji laptop ima pored VGA ili DisplayPort ili HDMI, tako da moze bar 2 monitora + interni monitor laptopa. Tu konfiguraciju koristim na poslu svakodnevno.

Uz DisplayPort moze i vise.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Aha, ima laptop i hdmi izlaz, e sad ne znam da li i ovi monitori sto bi se kacili imaju hdmi ulaze, ukoliko imaju, ima li onda mogucnosti?

Ta dva monitora bi sluzila kao "extended" ekrani (da moze vise prozora/programa da se prebacuje sa jednog na drugi ekran, ne "clone" opcija).
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Može, ali treba da proveriš da li ima nekih ograničenja što se tiče grafičke. Ali sve iole novije, uključujući i intelove integrisane, bi trebale da podržavaju 3 ekrana.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Imas razne adaptere koji tome sluze.
I ja koristim DisplayPort -> HDMI i DisplayPort -> VGA, zavisno od situacije - monitor, TV ili paneli u firmi.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Ok, hvala za info...noviji je laptop tako da pretpostavljam da nece biti problema da izgura to, nego treba da proverim kakvi su ulazi u monitore.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Najčešće ti VGA plus HDMI plus ugrađeni monitor neće raditi zajedno, već samo od toga 2.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Napisah iznad da koristim svakodnevno bas tu kombinaciju. Jedino sto Lenovo nema HDMI, vec DisplayPort.
Odgovori