Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Re: Golf VII 1.2 TSI 86

Post od Miljankg »

Octaviu sam zaboravio da uvrstim u listu, iako je bila moj prvi pik.

Jedino sto mi se nije svidelo je zvucna izolacija, koja je u odnosu na golfa, losija za 40%. Moj subjektivni utisak.

Auto je prepraktican, da tako kazem, perfektan porodicni automobil i kada da su joj uradili dobru zvucnu izolaciju, niko nikad ne bi kupio golfa. Ne bi imao razloga, jer se 1.4 tsi 150ks Oktavia sa srednjim paketom opreme moze kupiti za 17 000. Takav golf je preko 21 hiljade + hiljadu za gepek karavana. Inace, mislim na najnoviju Oktaviju, ako neko ima stariju verziju cuo sam da je tu bolja situacija. Golf sa Octaviom deli tehniku, ali Octavia ima malo losiji kvalitet enterijera, ali po mom misljenju nebitna stvar, sam auto je super. Osim zvucne izolacije.

Ford -> Plastican, losija zvucna izolacija, necu forda zbog ocajne servisne mreze. Ruzan unutra.

308 -> ekstra auto, pretesna zadnja klupa... tanana servisna mreza...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Jel smem da potam sta je zastarelo na Astri J, da znam sta je to revolucionarno god novijih? :D

Prijatelju, kupi Golf kad si ga vec pikirao. Samo bi bilo lepo da se ispruzis i za jacu motorizaciju kako posle ne bi razbijao glavu sto ne uze odmah jaci.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Golf sam pikirao pre svega jer je jako kvalitetan i najbolje se vozi. Stvarno se trudim da ne budem pristrasan. Astra K bi bila prvi pik, da nisam dobio direkt savet da je zaobidjem barem godinu dana.

Astra J, nije nista zastarelo, ako menes pitas, Astra K mnogo podseca na nju. Ok, sam enterijer jeste izmenjen, ali ovako, osecaj u Astri K je: malo promenjena Astra J :) Deluje cudno, ali kad sednete iz jednog u drugi auto, znacete o cemu pricam.

Sto se same Astre J tice, enterijer, previse dugmica, odise 2009-tom. Bila bi prvi pick kad mi mogla da se uzme za ispod 14, ali je bez parking senzora i ekrana u boji (inace dobijas monohromatski), manuelna klima, ona kosta 14500. Kada se dodaju senzori i to, kosta isto kao ovaj Golf. Ona nije potpuno van moje opcije.

Da bih se ispruzio za jacu motorizaciju na golfu treba mi jos 5 hiljada evra, a to je enormna razlika. Tu bih vec bio na korak Hondi i drugim vecim limuzinama. Limit je 16 000, i ako Golf ne ispuni ocekivanja, idem na Astra K / J varijanta, tj. istrazicu njih jos.

Videcemo kako ce situacija da se razvija. Ali verujte, provozao sam dosta vozila, kad sam seo u Golfa, 150, cuje se kad sapuces, udoban i moze da prica ko sta hoce, jednostavno ostavlja jako dobar utisak.

Ali, dodacu jos jednu jako bitnu cinjenicu, ukupan utisak je bio jako dobar i u Astri J. Nema veze sto deluje malo matoro (u odnosu na nove, touch screen autmobile :) ) Da me tada nisu slagali i da nisu skratili voznju sa dogovorenih 1 sat na pola sata, mozda bi prica bila drugacija. U svakom slucaju, videcemo posle vikenda.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Miljankg napisao:Octaviu sam zaboravio da uvrstim u listu, iako je bila moj prvi pik.

Jedino sto mi se nije svidelo je zvucna izolacija, koja je u odnosu na golfa, losija za 40%. Moj subjektivni utisak.

Auto je prepraktican, da tako kazem, perfektan porodicni automobil i kada da su joj uradili dobru zvucnu izolaciju
, niko nikad ne bi kupio golfa. Ne bi imao razloga, jer se 1.4 tsi 150ks Oktavia sa srednjim paketom opreme moze kupiti za 17 000. Takav golf je preko 21 hiljade + hiljadu za gepek karavana. Inace, mislim na najnoviju Oktaviju, ako neko ima stariju verziju cuo sam da je tu bolja situacija. Golf sa Octaviom deli tehniku, ali Octavia ima malo losiji kvalitet enterijera, ali po mom misljenju nebitna stvar, sam auto je super. Osim zvucne izolacije.

Ford -> Plastican, losija zvucna izolacija, necu forda zbog ocajne servisne mreze. Ruzan unutra.

308 -> ekstra auto, pretesna zadnja klupa... tanana servisna mreza...
Ok mozda jeste tebi losija, ali ako je tako to se resava dumpingom. Meni je ipak oktavija sveobuhvatniji automobil od golfa. I bolji odnos ulozeno dobijeno.
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zvučna izolacija zavisi od mnogo faktora, a stvarno je moguće uporediti jedino ako si svakodnevno u tim kolima, ili ih ispitaš na istom putu, sa istim gumama, pod istim meteo uslovima. Ovako mislim da si bezveze otpisao vrlo dobar (nipošto bučan) auto.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Posto ti Nidzo vozis redovno Oktaviju, molim te daj neki utisak kakva je izolacija, koji paket opreme i koje gume, da dobije covek bolju sliku, ako su npr gume lose mislim da puno utice na prvi utisak.
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Golf VII 1.2 TSI 86

Post od Day Walker »

Astra K je potpuno novi proizvod i vozi se lepse tj lakse od J. Dosta laksi automobil, oko 240kg u pojedinim verzijama.
Dosta je modernija iznutra, ima vise mesta od J, ali meni je neudobnija.
Doduse za zadnju klupu nisam siguran, nisam se vozio niti cu :)

Golf je stvarno dobar auto ali ne sa tim socijalnim motorcicem.
Ako je doplata za jaci motor 5000€, stvarno bruka.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Imas delimicno prava, ne mogu da poreknem. Medjutim, videcemo. Opet kazem, ako Golf ne uradi posao za vikend, stvari ce malo da se promene. I naravno, isticem da je Oktavia prvi pik i da to i treba da bude. Medjutim, moj subjektivni osecaj udobnosti i tisine u Golfu, je bio veci nego onaj u Skodi.

Oba vozila sam probao na istoj trasi, u slicnim vremenskim uslovima. Oba cak sa istim motorima (1.6 TDI i 1.2 TSI).
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Day Walker napisao:Astra K je potpuno novi proizvod i vozi se lepse tj lakse od J. Dosta laksi automobil, oko 240kg u pojedinim verzijama.
Dosta je modernija iznutra, ima vise mesta od J, ali meni je neudobnija.
Doduse za zadnju klupu nisam siguran, nisam se vozio niti cu :)

Golf je stvarno dobar auto ali ne sa tim socijalnim motorcicem.
Ako je doplata za jaci motor 5000€, stvarno bruka.

Fora je sto je ovaj na akciji, 15 000, a prvi sledeci (sa tempomatom) je skoro 21 000. Mogu da pitam, da li bi dali neki ekstra popust, ali cak i sa tim, ne bi oni isli ispod 20 000. Kada bih dao tolike pare, svaki auto sa vecim gepekom mi vise lezi. Za takvo ulaganje, ipak zelim dugotrajno resenje. Onda moze Golf Karavan, lep je zaista, imamo ga u firmi, ali taj je 22500 i ne moze snizenje. Pitao vec.
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

sebekkg napisao:Posto ti Nidzo vozis redovno Oktaviju, molim te daj neki utisak kakva je izolacija, koji paket opreme i koje gume, da dobije covek bolju sliku, ako su npr gume lose mislim da puno utice na prvi utisak.
Moze utisak, dobra ideja, kao i ako moze da pobroji i mane koje je on uocio (ja ih nisam video u toku test voznje).
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Imaš celu moju temu o mojim kolima, negde sam sigurno iskritikovao štošta na Škodi.

Auto je godište '13, TDI 150 KS, oprema Elegance. Zvučna izolacija nipošto nije loša, tj. moj utisak je da je u vrhu klase. Izolacija vetra je fenomenalna, to nisu mogli bolje da odrade, ima buke sa asfalta, ali teško da je to u Golfu bolje toliko da može čovek sam da proceni objektivno. Prosto je to tako u toj klasi automobila u kojoj Octavia zapravo posebno briljira kad se sagledaju svi parametri.

Što se Astre K tiče, ja bih joj dao šansu obavezno. Probaj sve i uzmi ono što ti se najviše sviđa, imaš više nego korektan budžet.
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Da li je tvoja druge ili trece generacije? Ako je druge generacije, to je prethodna verzija, koju je meni svako nahvalio. Ova od 2013-te (druga se pravila do 2013-te) je ona koju sam ja probao i koja mi se cini losije sto se izolacije tice.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Nidža ima Mk.3, 2.0TDI 150ks ako se ne varam. Vozio sam se jednom prilikom u tom autu, i zaista je baš dobar i kompletan proizvod tj. tako mi je delovalo. Doduše njegova je bila i 22-3 hiljade.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

20,500€.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ako ti odluka definitivno padne na G7, sacekaj FL model na jesen. Kada izadje fl, ocekujem da ce pre fl model biti povoljniji nego danas. Da li si gledao Mazdu 3?
Odgovori