Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Golf VII 1.2 TSI 86

Post od perfiko »

Miljankg napisao:
1db = 10% subjektivnog osecaja.
Kako god, meni je sve jedno.
Ako su podatci o 1.6 D motorima tačni, onda vas subjektivan osećaj vara za jedno 30 % :)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

Sve je moguce. Videcu da probam jos jedared.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

U pravu si za DPF.
S obzirom da mi je pretezno gradska voznja, radi mi regeneraciju na 300km ili 500 ako ima vise otvorenog puta nego obicno

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

Moj cale ima tu novu Oktaviju 1.6 dizel. Nisam vozio Golfa 7 pa ne znam koliko je tisi ali ova Oktavija uopste nije bucna, cak ni na visim obrtajima. Sta vise ja sam bas stekao suprotan utisak, da je bas solidno izolovana, jedino sto mi je nekako ovako sterilna. Pretpostavljam da je sa tsi motorom jos tisa. Mislim vazno je da auto nije bucan i lose izolovan pa da ti to smeta i da te zamara, a sada da li je jedan tisi od drugog gde su oba sasvim prihvatljivo tiha meni nije presudno. Sada je Oktavia sa tim 1.2 tsi motorom u srednjem paketu 13.100 ja sam skinuo i cenovnik dodatne opreme i malo se igrao i fino je napakovao za nesto preko 15.000 s tim da su u tu opremu usli sportski trokraki mf volan, digitalna dvozinska klima, Bolero radio sa vecim displejom, sedista u kombinaciji koza/stof, prednji grejaci sedista, prednje i zadnje patosnice od velura, alu felne 16", hrom paket i metalik boja.

E jedino ne znam ako narucujes auto dali vazi ta snizena cena iz cenovnika jer nije akcija za taj konkretno motor i nivo opreme kao kod golfa vec na sve cene iz cenovnika.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Prvi put se upalila lampica posle 26.000km, i to hrvatsko neko gorivo, posle otvorene vožnje. Inace se vozi gotovo isključivo grad i nikad se nije upalila do slučaja iznad.

Tapatalk
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Nista, moracu da odradim jos jednu test voznju, nema druge. Probacu pa cu javiti da li je utisak drugaciji.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@perfiko

Nisu decibeli jedini pokazatelj buke u kolima. Bitan je valjda i neki tonalitet ili boja tona ili statijaznam i onda nije isti utisak da li je 56 decibela motorne testere ili operske muzike.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

U pravu su svi izgleda, na vecim brzinama je tiha kao golf, ali na nizim je osetno bucnija.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Ne zelim da budem pogresno shvacen, stvar je u tome da je moja fiesta dosta bucna na vecim brzinama pa stoga sada trazim tih auto, grad + da me fino posluzi na par putovanja godisnje.

Mogao bih da se naviknem na oktaviu lagano i cak da imam dvoje ili jedno dete, vec bih je vozio :) Dovoljno je otvoriti gepek i shvatiti da unutra moze da stanes i ti i ti tvoje stvari, zajedno :D Jos ona vrata sto se otvaraju sa zadnjim staklom, vrhunski.

Golf nudi malo vise komfora, ali ako motorizacija ne uradi posao, a diler ne spusti cenu za 2 soma na jaci motor, opcije se menjaju. Bice interesantno videti kako ce 86ks sa turbakom da sljaka pod opterecenjem.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Da li za iste pare koje bi potrošio na Golfa možeš da uzmeš Octaviu u boljoj opremi i sa jačim motorom?

Tapatalk
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Sigurno, mislim da je oktavija u srednjem paketu sa 1.4tsi 150ks oko 16.5-17k, a to je ipak druga prica za nekog ko voli da vozi.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Mozda bi ti "best buy" bio Octavia TSI110 u Style-u. Mozda malo prelazi budzet, ali oprema dosta ozbiljna i jaci agregat.

Tapatalk Post
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Moracu da sracunam kasnije pa javljam. Imao sam neku racunicu ranije, od 17500, srednji paket i tempomat, ali nije bilo senzora i ekran infotaiment sistema je bio bas premali.

Videcu posle... Samo da zavrsim nesto na poslu :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Za Octavia-u je doplata za Bolero must.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

I 700€ je doplata otprilke :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika