Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Re: Golf VII 1.2 TSI 86

Post od Miljankg »

Sto se udobnosti tice, od svih vozila i C segmenta koje sam probao (nisam probao Cintroen recimo), ukupan utisak komfora i opustene voznje je bio najizrazeniji kod Golfa.

Fino je bilo i u Astri J. Tu racunam i utisak sa zadnje klupe (Astra J pretvrda i malo tesna), vozacki utisak, buka u kabini (svake vrste). Svestan sam da je C klasa vrv bolja :D

Sto se servisa tice, ne znam koji je servis u Srbiji dobar :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kako ti se čini Citroen C4 Cactus?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Nije mi jasan taj koncept, tj. ne dopada mi se ono sa strane.

Klasican C4, iako skuplji deluje mnogo bolje. Ne znam kakvi su im benzinci, ali sam o HDI (dizel) motorima cuo samo pohvale. Nisu mi ih preporucivali kao novo vozilo, ali C4 HDI kao polovnjak jesu.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

ftj napisao:@perfiko

Nisu decibeli jedini pokazatelj buke u kolima. Bitan je valjda i neki tonalitet ili boja tona ili statijaznam i onda nije isti utisak da li je 56 decibela motorne testere ili operske muzike.
Hajde da se složim sa time, ali s obzorom da se radi o istom motoru, nešto sumnjam da u Škodi prdi, a kada shvati da su ga ugradili u Golf on zapeva.
:nemampojma:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Razlika je u zvucnoj izolaciji vozila. U Golfu je nesto bolja. Ali je zato Skoda prakticnija.
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Kada sam gledao Civic gledao sam ovaj cenovnik: http://www.honda-srbija.rs/automobili/n ... a.378.html

Moracu da pozovem da pitam da li moze 1.8 u comfort opremi.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Koliko dugo planiraš da voziš auto? Do van garancije, 2-3 godine duže, deset godina?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Planiram da vozim auto 5 godina uz 20 000 km po godini.

Voleo bih da auto bude isplativ bar do 7 godina (ukupno, sa sve garancijom), za svaki slucaj. Dakle do nekih 120 - 150 000

P.S.

Garancije automobila koje gledam uglavnom idu od 4-5 godina...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Najmanje ćeš izgubiti sa Golfom.
Najbrže ćeš ga i prodati.

Ono što ti preporučujem je da pogledaš cene servisa koji te sleduju: mali servis, cene pločica, kaiševi... i to bi moglo da vrši neku ulogu u odabiru. Na primer, Kija ima jedan od najskupljih servisa medju njima, ali ima najdužu garanciju.

Ako voziš tipa 20-30k godišnje, tj. 2 servisa godišnje, a na Golfu je npr 10k, a na Hondi je 17-18k (cene lupam), opet treba razmisliti. Ne bih da zadirem pitanjima u tvoje finansije, ali možda možeš i to da staviš na papir. Npr za 5 godina ćeš raditi 10 malih servisa, dva puta zamenu svih pločica, možda jednom diskove, pk kaiš, roleri, španeri... koliko sve to košta na kraju kod svakog?

+ gubitak u postprodaji.

= Golf :sreckovic:

Potpuno sam objektivan, jer Golfa ne bih kupio ni da je 2000 eura jeftiniji :)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Vec sam nesto gledao na tu temu (koliko kosta kasko godisnje, registracija i te stvari).

Ubacicu i konkretne cene servisa u tu matematiku.

Postovacu ovde racunicu za neki dan, kako bi i ostali mogli da vide, mozda jos nekog zanima.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Miljankg napisao:Mazdu nisam probao, ali sam je "gledao". Malo mesta pozadi i velika buka u kabini. Dobar i zanimljiv auto, enterijer mi se posebno svidja. 2.0 motor na papiru deluje zaista dobro (motor sa najvecom kopresijom kad se gledaju atmo benzinci).

Medjutim, nije bas neki kruzer i nije "familiy hatchback".
Ja sam je (sedan) probao do 130 km/h i nisam primetio izrazenu buku o kojoj govoris. Sta vise, lepo ususkana i izolovana kabina. Do duse, samo si je gledao pa ti je izvor u vezi buke verovatno nepouzdan i neprecizan, bar u onom smislu da vrednosti treba porediti u okvirima klase i cene. Pronadji na netu na koliko se taj motor vrti na kojoj brzini... "Dizelaske" cifre.

Sto se mesta nazad tice, iza mene (190 cm) je sedela moja supruga i imala je mesta za noge. I po visini. S obzirom da se pozadi najvise voze deca, bar u mom slucaju, i manji automobili su sasvim u redu.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

nuk napisao:Miljanbg, svakom automobilu si našao manu sem Golfu, uzmi ono što ti srce ište da se ne bi posle kajao
Upravo tako. Racionalno gledano nije toliko bolji auto da opravda debeli deficit u snazi u odnosu na konkurente, kao u ovom konkretnom slučaju. Bez obzira što je priča na prvi pogled postavljena racionalno ovde ipak prevladavaju emocije i unapred postavljene premise koje se ne menjaju i argumenti se prilagođavaju njima, umesto obrnuto da se one menjaju u odnosu na nove infomracije. Mislim, sve je to ok, nego da se ne foliramo... :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Pre bih uzeo vecu kubikazu na ustrb opreme nego obrnuto. Moze taj 1.2 da bude i 2x quad turbo to je ipak 1.2 motor.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Da, Miljane... Racionalno daj svojih 16.000 evrića za talijansko/francusko vozilo :D
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

kad pomenuste zbare Tipo ?

nego moze li se taj golijaker cipovati malo da predje stotku ?

:kezo:
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Odgovori