2015 Volvo XC90
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: 2015 Volvo XC90
T8 motor ima 4 cilindra i 5.6s do stotke.
T6 6.5s
oba imaju kompresor i turbo
T6 6.5s
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Znam, idu oni dobro tu nema sumnje, ali nije sve u brzini. Moj cipovan 2.0 TFSI dere 525-cak i po koji stariji 530. Al nije ni blizu po osjecaju, sestak je sestak.passenger napisao:T8 motor ima 4 cilindra i 5.6s do stotke.
T6 6.5s
EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
- passenger
Mene zanima zašto nisu zadržali 5cil dizel. Mogli su dve turbine da stave, ako je to izvodljivo, i da nabiju 300, 350 ks i to je to.
Valjda kupcima takvog auta nije bitna specifikacija i karalteristike motora kao nama.
Valjda kupcima takvog auta nije bitna specifikacija i karalteristike motora kao nama.
5 cil je 2400 kubika, preveliko da zadovolji norme koje dolaze.
Isto je Mercedes smanjio dizel na tik ispod 2000kubika u novom motoru.
Veliki dizeli ne uspevaju da se uklope u ekoloske euro norme cak ni na ECE testu a kamoli u praksi.
Videcemo da li ce se postojeci glomazni dizeli uklopiti u nastupajuci Euro 7.
Samo je pitanje vremena kada ce i svi ostali krenuti putem Volvoa na 4cil motore za prodaju na evropskom trzistu gde jos dizel ima neku svrhu. Ionako u ostatku sveta na glavnim trzistima dizel je sporedna motorizacija u udelu prodaje.
Prica se u auto krugovima da ce Audi (kao i ceo VAG) potpuno napustiti dizel i da 2.0dizel (tj TDI) ide u muzej jer ne mogu da naprave da funkcionise prema normi. Odnosi se na americko trziste i novu eko normu koja ce stupiti uskoro na snagu.
Isto je Mercedes smanjio dizel na tik ispod 2000kubika u novom motoru.
Veliki dizeli ne uspevaju da se uklope u ekoloske euro norme cak ni na ECE testu a kamoli u praksi.
Videcemo da li ce se postojeci glomazni dizeli uklopiti u nastupajuci Euro 7.
Samo je pitanje vremena kada ce i svi ostali krenuti putem Volvoa na 4cil motore za prodaju na evropskom trzistu gde jos dizel ima neku svrhu. Ionako u ostatku sveta na glavnim trzistima dizel je sporedna motorizacija u udelu prodaje.
Prica se u auto krugovima da ce Audi (kao i ceo VAG) potpuno napustiti dizel i da 2.0dizel (tj TDI) ide u muzej jer ne mogu da naprave da funkcionise prema normi. Odnosi se na americko trziste i novu eko normu koja ce stupiti uskoro na snagu.
- passenger
Mercedes, bmw i audi i dalje imaju 6 cilindara. Volvo je taj petocilindrični spustio na 2000 ccm i mogli su da ga srede, ali ipak odlučini na 4 cil
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Auto je vrlo mocna pojava uzivo, video sam ga neki dan, stvarno je 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
passenger napisao:Mercedes, bmw i audi i dalje imaju 6 cilindara. Volvo je taj petocilindrični spustio na 2000 ccm i mogli su da ga srede, ali ipak odlučini na 4 cil
Pe bih rekao da nisu mogli da ga dovedu na euro 7 standard.
Ovako imaju isti motor na benzin i na dizel, jedan 4cilindras kome menjaju periferiju po potrebi.
Merc 2000 kubika dizel je 4 cilindra kako sam procitao u izvestajima o novoj E klasi koji je zamenio veci raniji motor.
Ne znam za Audi 2000 kubika sa 6 cilindara, TDI 2.0 ima 4 cil.
- passenger
Nisam ni pominjao ccm, samo to da imaju 6 cilindara.
Kao što rekoh, klasičan kupac Volvoa od 80k eura će preći preko toga i kupiti. Nisu svi ko mi divljaci, sve ispod 6s nam je malo, a roditelji nam vozili 15+s do stotke automobile u našim godinama
Kao što rekoh, klasičan kupac Volvoa od 80k eura će preći preko toga i kupiti. Nisu svi ko mi divljaci, sve ispod 6s nam je malo, a roditelji nam vozili 15+s do stotke automobile u našim godinama
Prelep je uzivo, pogotovo crni.dragvorl napisao:Auto je vrlo mocna pojava uzivo, video sam ga neki dan, stvarno je
- passenger
Kakva crna, znaš kakve boje vidjam ,
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Na limanu se pojavio crni, bio parkiran odmah do q7 novog, ciao audi.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Misliš sve iznad 6s?passenger napisao: Nisu svi ko mi divljaci, sve ispod 6s nam je malo, a roditelji nam vozili 15+s do stotke automobile u našim godinama
- passenger
Nov XC90 D5 inscription blaga braon boja 60k eura. Vrhunska cena
- passenger
Pa mislioFloyd napisao:Misliš sve iznad 6s?passenger napisao: Nisu svi ko mi divljaci, sve ispod 6s nam je malo, a roditelji nam vozili 15+s do stotke automobile u našim godinama
passenger napisao:Nov XC90 D5 inscription blaga braon boja 60k eura. Vrhunska cena
Vrh cena!
Video sam prekjuce crni inscription...morao sam kao pacenik stati i smeknuti ga natenane.
Bas je mocan! Alal im cufta.
Dobra sisa zlata vredi.