Brisači

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Re: Brisači

Post od A170T »

Dosta cesto prskam sofersajbnu i desna metlica koja je novija iz 2 puta ocisti, dok ova vozacka nece ni iz 5-6 i uvek bude leva strana umazana a desna cista. Bosch neka metlica ispucala je na 2-3 mesta, vec je kod mene 3 god a pre toga ne znam koliko stoji.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Ja sam na prethodnim kolima u poslednjoj iteraciji stavio "Mitutoyo" i bio sam izuzetno zadovoljan. Pre toga sam izmenjao na desetine, što jeftinih, što skupljih... svi oni su super radili posao u početku, prvih mesec dana, a onda krenu da škripe, zamazuju... čim krene da škripi, ja sam menjao, jer me je to strašno nerviralo. ;)

Mitutoyo sam čini mi se kupio u Lav autu, oko 500din komad, ali tek kasnije sam video da likovi te iste prodaju i na kupujem-prodajem, za duplo nižu cenu, ~250din. Inače šroferku redovno i ručno brišem, ne dozvoljavam da se zapusti. ;)
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Jel probao neko da stavi nepropisane dimenzije brisača?
Recimo zbir oba brisača treba da bude 60+40 a stavljeno 70+30 i da ne izlazi iz gabarita šoferke?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Uzeo sam Valeo 65cm 550 din za napred i Valeo 35cm za pozadi 500 din neki supersilent. Posto sam stavio za 2 cm duzi brisac morao sam da otkacim celu rucicu i malo je bolje pozicioniram da ne bi kacio ispod stakla.
Ubermaniak
Reactions:
Pridružio se: 09 Dec 2015, 10:08

Post od Ubermaniak »

Ja baš neki dan uzeo nove, pritom pročitao zanimljiv članak:
Brisači su statistički gledano jedan od najzanemarenijih dijelova na automobilu. Naime, veliki postotak vlasnika vozila brisače zamijeni prekasno, kada je vidljivost već vrlo loša.

Procjenjuje se da čak 25 % vozila ima namještene brisače koji već odavno nisu upotrebljivi. Naime, veliki broj vozača nije svjestan činjenice da su brisači tzv. »potrošni materijal«, odnosno materijal koji se istroši, zbog čega je metlice brisača potrebno zamijeniti pravovremeno.

U Hrvatskoj je u prosjeku približno 1/3 kišovitih dana, odnosno čak oko 110 kišovitih dana u godini, dok je registriranih osobnih automobila oko 1.500.000.

Uzimajući u obzir gore spomenute podatke, možemo zaključiti da se oko 110 dana u godini po cestama potencijalno vozi oko 350.000 vozila koja zbog loših brisača predstavljaju potencijalnu opasnost u prometu.

Zbog toga se pobrinite za svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu te metlice brisača zamijenite pravovremeno.
Source: http://www.brisaci.hr/brisaci-i-statistika/
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nigde gde se brisači spominju ne spominje se rain repellent, koji je za mene lično, koji sam često na autoputu, pravo otkrovenje. Naročito je dobra stvarčica repellent na bazi nano coatinga.

Nije u pitanju nikakva telešop fora, nego pravo pravcato čudo koliko dobro radi. Pri brzinama preko 80 na sat bolje funkcioniše nego bilo koji brisač na netretiranoj šoferci, a kombinacija dobrih brisača i repellenta je zakon.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Rain repellent je ona tečnost što se staklo premaže sa njom pre vožnje?
A reci mi kako se brisači ponašaju ako ipak moraš da ih uključiš?
Čuo sam neku priču da se ta kombinacija jako loše pokazala zato pitam.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Stavio sam bio običan rain away Motipov i odlično je radio na Hondi sa brisačima. Mada mislim da Rakhil na Focusu nešto nije bio zadovoljan, al ne mogu tačno da se setim zbog čega.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

samo polako napisao:Rain repellent je ona tečnost što se staklo premaže sa njom pre vožnje?
A reci mi kako se brisači ponašaju ako ipak moraš da ih uključiš?
Čuo sam neku priču da se ta kombinacija jako loše pokazala zato pitam.
Ponašaju se bolje, jer bukvalno izbace vodu sasvim sa šoferke, ona po inerciji odleti daleko od auta kad je ošamari brisač,umesto da se zadrži uz ivicu. To važi za manje brzine, dok se na većim brisači jednostavno isključe.

Ozbiljna prednost je kad pretičeš kamion i on krene da te zaliva vodom, što je situacija sa kojom brisači ne mogu da se izbore, sa repellentom momentalno voda nestaje sa šoferšajbne. Teško je doći u situaciju da imaš periode kad ništa ne vidiš ispred.

Probajte ljudi, nije toliko skupo, ali mora da se pažljivo nanese na suvu i čistu šoferku, inače će brzo da se istroši.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

To sto ti imas vise nema da se kupi kod nas. Nanoglax bese...
Korisnikov avatar
Gabau
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2013, 17:18
Garaža: Ford Focus mk2.5 1.4, 80ks i Ford Fiesta mk3 1.1

Post od Gabau »

Bas danas sam kupio nov rain repellent TW imaju novo zeleno pakovanje (kosta 5€), lako se nanosi i traje solidno bar 2 meseca. Jedina zamerka je kad se vozi sporo i kad se ukljuce brisaci na delic sekunde pravi kao zamagljeni film na sofersabni, ali nista strasno da bi smetalo u voznji.
Slika

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Odlicna je kornjaca :doubleup:
Ja sam stavljao na sva stakla :opustanje:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nema više nanoglax, ali mora da postoji neka zamena.

Tu ne ostaje nikakav trag iza brisača, iskristališe se valjda.

Tapatalk
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Kako se uopšte nanosi to čudo? Pre izvesnog vremena sam imao Motipov, i nije mi bilo jasno gde grešim prilikom nanošenja. Uvek, ali uvek mi je staklo ostajalo zamazano. Ja to prsnem, i ako ostavim koji trenutak, ono se kao sasuši i ostane flekavo. Jedva istrljam krpom da skinem. Ako pak krenem da brišem odmah nakon prskanja, delovalo mi da ja to odmah i skinem, pa džaba krečenje. ;) A ujutru me sačeka potpuno musavo staklo. ;)

Mis'im, ako može neki tutorial, za nas priglupe ;)
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nanoglax je u bočici kao za kapi za nos. Utrljava se, prebriše i posle toga kao da ga nema (dok ne padne kiša, onda se tek vidi efekat).

Probaću da potražim YouTube da okači.

Tapatalk

https://youtu.be/SYJqXxXizl8

Napominjem da telefon fokusira na kapi, inače oko se fokusira na 50 100m ispred, tako da kapi mozak uskoro počne da ignoriše i skoro pa ih i ne vidiš.

Ovo je bila ozbiljna kiša.
Odgovori