Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Golf VII 1.2 TSI 86
Joj delija vidi se da nisi trgovac.
Danas ce 70% njih da ti da ponudu i ako pristanes na istu recice razmislicemo. Trgovina je postala danas bez obraza i reci.
Sto se tice prodavaca, svakom pa i onom informativnom kupcu, treba posvetiti bar minimum informacija.
P.S. Pre par nedelja dolazi covek gleda mog 307 i sa cene 6500e kaze ja vam nudim neobaveznih 6000e. Sta god mu to znacilo, zavrsili smo razgovor iako smo pili kafu na kojoj je insistirao. Da je rekao evo imam 6000e jel moze, to je druga stvar. Ovako ljudi su poceli da spustaju cenu pa da razmisljaju da' l su valjda dovoljno spuatili.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Danas ce 70% njih da ti da ponudu i ako pristanes na istu recice razmislicemo. Trgovina je postala danas bez obraza i reci.
Sto se tice prodavaca, svakom pa i onom informativnom kupcu, treba posvetiti bar minimum informacija.
P.S. Pre par nedelja dolazi covek gleda mog 307 i sa cene 6500e kaze ja vam nudim neobaveznih 6000e. Sta god mu to znacilo, zavrsili smo razgovor iako smo pili kafu na kojoj je insistirao. Da je rekao evo imam 6000e jel moze, to je druga stvar. Ovako ljudi su poceli da spustaju cenu pa da razmisljaju da' l su valjda dovoljno spuatili.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Ma klosari su postali. Skenira te od glave do pete pa ako mu izgledas kao neko ko ima lovu onda ti obrati malo paznje.
Sent from my SM-N9005
Sent from my SM-N9005
Hah,a najjace je ono "ja sam keš kupac" . Ko da drugi kupuju auto za kamenje. Zavisi i od kupca kako ce se prema njemu postaviti diler/prodavac. Miljane, jesi li pitao koliko kosta mali servis na G7 1.2 i na koliko km se radi ?
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
2008 prodato 59000 novih. 2015 19000 novih vozila.
Prodaju na kasicicu i treba da igraju i oko onog sto je dosao samo da pogleda.
Konkretno moj poznanik. Isao u stojanov da vidi hondu jer je pre toga video reklamu "akcija honda civic 15990 plus lizing 1.99 posto". U stojanovu mu je lik rekao da to ne moze zajedno ili ta cena u kesu ili da dobije lizing za 1.99 ali ce tada morati da mu poveca cenu auta.
Nakon toga zove bg. Deltu. Tamo osoba bila u cudu. Kaze da akcija ide akcijska cena plus lizing. I da ce sve proveriti i prijaviti nepravilnosti.
A u delti rekli ne moze akcijska cena za 1.8 comfort jer nema na lageru vec mora da se poruci. I ponudi cenu 18.380 iako u cenovniku na sajtu pise 17.990. A akcijska cena bi trebala da bude 16.990.

Prodaju na kasicicu i treba da igraju i oko onog sto je dosao samo da pogleda.
Konkretno moj poznanik. Isao u stojanov da vidi hondu jer je pre toga video reklamu "akcija honda civic 15990 plus lizing 1.99 posto". U stojanovu mu je lik rekao da to ne moze zajedno ili ta cena u kesu ili da dobije lizing za 1.99 ali ce tada morati da mu poveca cenu auta.
Nakon toga zove bg. Deltu. Tamo osoba bila u cudu. Kaze da akcija ide akcijska cena plus lizing. I da ce sve proveriti i prijaviti nepravilnosti.
A u delti rekli ne moze akcijska cena za 1.8 comfort jer nema na lageru vec mora da se poruci. I ponudi cenu 18.380 iako u cenovniku na sajtu pise 17.990. A akcijska cena bi trebala da bude 16.990.

Poslednja izmena od Darko u 11 Jul 2016, 23:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Nekad ima opcija za spustanje cene, ali zavisi od dosta faktora. Mene nervira kada pitam prodavca oko auta (zemlja proizvodnje i slicne informacije) on mi odgovara preko k, kao da sam najvece govedo i kao da je prodao 10 miliona vozila. Ne znam sto tako.Dare4x4 napisao:Isti sam slučaj. Najgore iskustvo je iz Toyote Niš. Dva puta sam tamo išao i nabildani prodavac mi ni minut nije posvetio. Samo sačekaj, sad ću, izvini, evo ... I tako po pola sata. Na kraju daj mi telefon i mail pa ću sve da ti javim i nije se ni javio. Onoliki bezobrazluk nisam nigde video. Čak i da sam samo posmatrač mislim da ponašanje nije u redu.Miljankg napisao: Da, ozbiljan sam kupac. Hocu da prvo odaberem auto (lista od top 3), pa cu onda da spustam cenu koliko moze. Problem je taj sto imam 25 godina, i kad odem u neku prodavnicu, ljudi misle da ih zezam. A po struci sam programer, pa mi outfit nije jaca strana, te im nije jasno koliko sam ozbiljan. Primetio sam da kad sam malo ostriji i kad ih malo ignorisem, onda promene misljenje. Fora je i sto mnogo lazu i pricaju razne gluposti, ali to je posebna tema koju cu pokrenuti kad se zavrsi izbor auta![]()
Ja čitam na mnogo mesta na ovom forumu kako su prodavci bili ljubazni, dali neki popust itd. Ne znam sa kakvom pričom im prilazite. Ja iskreno kažem šta me zanima ali nema vajde.
Ruku na srce, naisao sam na par izuzetnih prodavaca, ali je 90% bilo jako lose. Osim toga, mnogo njih laze, potpuno nevesto a ubedjeni su da su nekog zeznuli. Cudna smo neka sorta od naroda, umesto da se iscimaju da prodaju oni idu kontra, potpuno bez razloga i briga ih. Primi 20-30 soma i ode kuci. Mozak neupotrebljen. A mogli bi mnogo bolje. Ja bih pristao na vecu cenu, ako je usluga dobra.
Ista je stvar i sa servisima. Moje iskustvo u fordovom ovlascenom je blago receno katastrofalno. Umalo nisam slomio lika. To cu pisati drugi put. Ali tezak debilizam.
@member: Nisam jos, sutra pitam pa javljam.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
I ja sam naisao na odlicne prodavce, npr. u Intersremu, ali i na ocajne, u Porseu. Neki ocigledno nemaju veze sa trgovinom, ni kao vestinom, ni u smislu poznavanja robe koju prodaju. Najvaznije neki preskoce, a to je pozicioniranje kupca. Pogresno ga ocene, podcene i ovaj ode preko puta.
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Za ovo prvo se izvinjavam, sada sam se vratio par strana i video da mi je promaklo da je rec o darkovom drugu.
Za ovo drugo se ne slazem, ili se delimicno slazem. U redu je ta prica kada se neko odluci za jedan konkretan auto i da ponudu, zauzme stav i pokusava da obori cenu. A drugo je kada neko kupuje auto, obezbedio je odredjeni budzet, znaci ima novac i treba mu auto ali ide od salona do salona i gleda sve redom i vaga sta mu je najbolje i gde dobija najvise, pa suzava izbor, pa opet obilazi te iz uzeg izbora, pa se drugi put vec raspituje za popuste ne bi li neka niza cena prevagnula u izboru i tako nedeljama cak i mesecima. Jer ako je definicija ozbiljnog kupca kupac koji ima novac i ozbiljnu nameru i potrebu da kupi sebi neki auto oni se uklapaju u tu definiciju.
Auto se ne kupuje svaki dan, bar ga velika vecina ljudi u Srbiji ne kupuje tako, da bi se to posmatralo tek kao jos jedna kupovina, vec ljudi ili stede godinama ili se zaduzuju na 5-7 godina, neretko je slucaj i da je to prvi nov auto koji kupuju i daju malte ne celu tesko stecenu zivotnu ustedjevinu (ili se debelo zaduzuju) za njega planirajuci da ga voze 10-15 godina, za njih je to ozbiljna investicija i sto puta ce da premere pre nego sto preseku.
E sada, slusao sam i ja primere gde udje covek pogleda auto (i to iz poskupe kategorije) i pita jel primate kartice. Sva cast takvima, ali je preterano reci za ove druge da su pacenici, a ja licno ne znam nikog ko se tako mota po salonima bez ikakve namere niti potrebe da kupi auto, to je uglavnom u nekoj meri po meni rezervisano za sajam i ako i tamo ima ozbiljnih kupaca, al ruku na srce aj da kazemo da verovatno ima i takvih i da su se ti prodavci verovatno svega naslusali i nagledali....al to im je posao.

Za ovo drugo se ne slazem, ili se delimicno slazem. U redu je ta prica kada se neko odluci za jedan konkretan auto i da ponudu, zauzme stav i pokusava da obori cenu. A drugo je kada neko kupuje auto, obezbedio je odredjeni budzet, znaci ima novac i treba mu auto ali ide od salona do salona i gleda sve redom i vaga sta mu je najbolje i gde dobija najvise, pa suzava izbor, pa opet obilazi te iz uzeg izbora, pa se drugi put vec raspituje za popuste ne bi li neka niza cena prevagnula u izboru i tako nedeljama cak i mesecima. Jer ako je definicija ozbiljnog kupca kupac koji ima novac i ozbiljnu nameru i potrebu da kupi sebi neki auto oni se uklapaju u tu definiciju.
Auto se ne kupuje svaki dan, bar ga velika vecina ljudi u Srbiji ne kupuje tako, da bi se to posmatralo tek kao jos jedna kupovina, vec ljudi ili stede godinama ili se zaduzuju na 5-7 godina, neretko je slucaj i da je to prvi nov auto koji kupuju i daju malte ne celu tesko stecenu zivotnu ustedjevinu (ili se debelo zaduzuju) za njega planirajuci da ga voze 10-15 godina, za njih je to ozbiljna investicija i sto puta ce da premere pre nego sto preseku.
E sada, slusao sam i ja primere gde udje covek pogleda auto (i to iz poskupe kategorije) i pita jel primate kartice. Sva cast takvima, ali je preterano reci za ove druge da su pacenici, a ja licno ne znam nikog ko se tako mota po salonima bez ikakve namere niti potrebe da kupi auto, to je uglavnom u nekoj meri po meni rezervisano za sajam i ako i tamo ima ozbiljnih kupaca, al ruku na srce aj da kazemo da verovatno ima i takvih i da su se ti prodavci verovatno svega naslusali i nagledali....al to im je posao.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ti bar znaš, prodavci tehnike, mladi, lenji glupi ljudi, čast izuzecima koje na prste možeš da izbrojiš, da se bar informišu vezano za ono čime se bave, informacije na dohvat ruke. Na prosto pitanje, dobijam odgovor takav da se ja postidim što sam uopšte pitao. Totalno glupa, bezobrazna i demoralisana omladina (omudina, što bi govorila moja pokojna baba) i naizgked "ozbiljne" firme koje osnovnu uslugu ne mogu da pruže.
Isto važi u svim sferama poslovanja i života u Srbiji...
Isto važi u svim sferama poslovanja i života u Srbiji...
Slazem se sa nuk 

Delija otkud prodavac moze da zna da li ga neko zajebava ili ne? Njegov posao je da tebi pruzi potrebne informacije a ne da posao radi preko kurca kao sto to radi vecina prodavaca i sto je najgore uopste nije bitna kolicina vozila koja se prodaje.
Mislim taj stav kao - ko ga jebe sigurno je sirotinja koji samo gleda je krajnje primitivan. Mislim ne pricamo ovde o rols rojsevima i ne znam ni ja cemu vec o automobilima za narod.
Mislim taj stav kao - ko ga jebe sigurno je sirotinja koji samo gleda je krajnje primitivan. Mislim ne pricamo ovde o rols rojsevima i ne znam ni ja cemu vec o automobilima za narod.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Retki su danas prodavci zbog kojih se čovek vrati i posle par godina i kupi drugi auto u istom salonu. Čast izuzecima.
Da je njima lako (uopšteno gledajući) verovatno nije. Imaju i oni neke targete, pritisak da se proda auto više, ali očigledno ne vide potrebu da zaskaču svakog ko uđe u salon.
Imam zanimljiv primer mog prijatelja, doduše iz HR, ali nema neke razlike. Otišao u najbliži Citroen salon da se raspita za novi C4 Picasso. Seo za sto, uzeo onaj papir sa specifikacijama i pitao koja je zadnja cena tog auta. Prodavac mu napisao i on otišao dalje. Preko raznih veza dođe u kontakt sa još dva salona i traži najbolju ponudu. Međutim niko ne može dati ni blizu tako dobru ponudu kao ovaj prvi. Još se svi čude kako je dobio tako dobru cenu. Ispostavi se da mu je prodavac dao cenu po kojoj se kupuju flotna vozila, više komada. Slučaj je došao do direkcije Citroena, ali su na kraju rekli da se čoveku da po toj ceni. I drugi diler je dobio odobrenje da spusti cenu na tu istu, ali je on ipak kupio kod ovih prvih.
Greška prodavca ili ne, on je prodao auto.
Tapatalk @ Desire 626
Da je njima lako (uopšteno gledajući) verovatno nije. Imaju i oni neke targete, pritisak da se proda auto više, ali očigledno ne vide potrebu da zaskaču svakog ko uđe u salon.
Imam zanimljiv primer mog prijatelja, doduše iz HR, ali nema neke razlike. Otišao u najbliži Citroen salon da se raspita za novi C4 Picasso. Seo za sto, uzeo onaj papir sa specifikacijama i pitao koja je zadnja cena tog auta. Prodavac mu napisao i on otišao dalje. Preko raznih veza dođe u kontakt sa još dva salona i traži najbolju ponudu. Međutim niko ne može dati ni blizu tako dobru ponudu kao ovaj prvi. Još se svi čude kako je dobio tako dobru cenu. Ispostavi se da mu je prodavac dao cenu po kojoj se kupuju flotna vozila, više komada. Slučaj je došao do direkcije Citroena, ali su na kraju rekli da se čoveku da po toj ceni. I drugi diler je dobio odobrenje da spusti cenu na tu istu, ali je on ipak kupio kod ovih prvih.
Greška prodavca ili ne, on je prodao auto.
Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Spustanje cene nema blage veze sa "potrebnom informacijom", niti sa profesionalnoscu prodavca. Prodavac (mozda) moze da spusti cenu, a ne mora. Moze da proceni da kupac hoce da plati punu cenu - zasto bi mu onda spustao? Ni ti bas nisi neki trgovacftj napisao:Delija otkud prodavac moze da zna da li ga neko zajebava ili ne? Njegov posao je da tebi pruzi potrebne informacije a ne da posao radi preko kurca kao sto to radi vecina prodavaca i sto je najgore uopste nije bitna kolicina vozila koja se prodaje.

Informisi se recimo malo oko pojma "nepristojna ponuda" i kakvi su psiholoski efekti brzog spustanja cene na kupca - kupac moze da pomisli da ta roba i ne vredi toliko, da cena lagano moze jos da ide dole, da pomisli da hoce da ga prevare i uvale mu robu sa greskom, itd... Nekom kupcu ce spustanje cene biti uvreda - ima i takvih, veruj mi - "Ko je, bre, sirotinja? Daj 5 karata!!!"

Sve u mnogome zavisi od profila kupca i za svaki profil prodavac mora drugacije da se postavi - komunikacijske i pregovaracke vestine su krucijalna stvar u poslovnim odnosima.
BTW, naravno da su kod nas prodavci uglavnom losi, kad im je to nuzno zlo iliti blage veze im profesija za koju su se skolovali nema sa prodajom, a poslodavci su teske dzimrije i ne placaju im potrebne kurseve i "doskolavanje" za posao kojim se bave iliti toliko su "kratkovidi" da ne vide kolike benefite to moze da im donese dugorocno. Opet, prodavci uglavnom ne vide motivaciju da ulazu u sebe jer to vide samo kao privremeni posao.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ne znam o cemu ti ovde pricas, ja sam odgovorio na tvoj stav koji je i najcesci prodavacki stav kod nas koji je u fazonu nema ja sta da se cimam ako on nije ''ozbiljan' kupac. Ok ti si mislio konkretno na samo spustanje cene al svejedno, ja pricam o samom pristupu koji je najcesce zastupljen kod nas i to ne kod luksuznih marki nego bas kod tih narodnih i opet navodim najcrnji primer mazde gde na sajmu automobila ne pustaju ljude u auto c segmenta osim ako ne procene da si ozbiljan kupac.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Mislio sam da je jasno - samo na spustanje cene sam mislio.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Dobro ovo kod Mazde jeste specifično ali mislim da nije samo do individualne volje nekog prodavca. Mislim da Mazda nema neki značajan obim prodaje kod nas niti zbog toga ima neki veći broj automobila na lageru. Pa pošto sajamski primerak retko ko hoće da kupi po redovnoj ceni upravo zato što je stotine ljudi prošlo kroz njega, ulazilo, izlazilo, napred, nazad, otvaralo i zatvaralo haubu, gepek, vrata, čačkalo, drndalo danima, a oni nemaju takav obim prodaje da bi im se isplatilo da na određeni broj prodatih vozila sa lagera po punoj ceni taj jedan izložbeni ili testni daju po nižoj ceni, već imaju taj jedan ili par gde im se jedino isplati da ih prodaju kao nataknute onda ga drže zaključanog, praktično da ne bi devalviraoftj napisao: i opet navodim najcrnji primer mazde gde na sajmu automobila ne pustaju ljude u auto c segmenta osim ako ne procene da si ozbiljan kupac.

Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina