Zanimljivi oglasi
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Zanimljivi oglasi
Fenomenalno 
...ovaj će prodati bez cenkanja

...ovaj će prodati bez cenkanja

Mislim da je bio 4500 pre mesec dana
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Mr.Rotor napisao:A evo i ponosnog vlasnika.![]()

Jel vidis Delija sta ti je BMW,ima rezervnu gumu 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
Obozavam trend od pre god dana otkad dual clutch nije vise automatik nego dual clutch. Posto ne menja brzine samstarac vujadin napisao:Menjač je duplo kvačilo, nije automatik.passenger napisao:Nikako mi ne ide ovo sa automatskim menjačem
Često ga viđam kod mene u kraju...izgleda izvanredno.

Pa ako ces u sitna crevca,to je robotizovani manuelni menjac 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- starac vujadin
Odvajkada je tako jer taj menjač ima kvačilo.milospinkfloyd napisao:Obozavam trend od pre god dana otkad dual clutch nije vise automatik nego dual clutch. Posto ne menja brzine samstarac vujadin napisao:Menjač je duplo kvačilo, nije automatik.passenger napisao:Nikako mi ne ide ovo sa automatskim menjačem
Često ga viđam kod mene u kraju...izgleda izvanredno.
I onda nije automatski menjač ako ima kvačilo? 
Naravno da je sve to automatski menjač na prvom mestu, pitanje principa na kom radi je na drugom: klasičan automatik, CVT, robozitovan sa 1 kvačilom ili sa dva kvačila (suva ili u ulju).

Naravno da je sve to automatski menjač na prvom mestu, pitanje principa na kom radi je na drugom: klasičan automatik, CVT, robozitovan sa 1 kvačilom ili sa dva kvačila (suva ili u ulju).
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
To je ona prica koja se uvek ubaci, nekad nepotrebno 
Sent from my HTC One using Tapatalk

Sent from my HTC One using Tapatalk
Pa svejedno je vrsta automatskog menjaca, nije manuelni/rucni.
Rotore, nemoj tako, covek je sportista.

Isti ja kada sam vozio bicikl prosle godine, samo sa manje kose
Rotore, nemoj tako, covek je sportista.

Isti ja kada sam vozio bicikl prosle godine, samo sa manje kose

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Definicije kažu sledeće:
1. Manuelno znači da se nešto radi sa rukama, ili jednom rukom.
2. Automatski znači da se nešto radi bez ili sa minimumom ljudske pažnje.
Po definiciji - automatska transmisija je ona koja _sama_ menja brzine, bez objašnjavanja _kako_, jer je nerelevantno. Takođe se sva kola sa automatskom transmisijom voze gotovo potpuno isto: imaš 2 papučice umesto 3, imaš ručicu na kojoj su barem slova P, R, N i D. Kad ubaciš u D auto se pokrene i nije potrebna nikakva intervencija vozača, odnosno čitav proces je _potpuno_ automatizovan.
1. Manuelno znači da se nešto radi sa rukama, ili jednom rukom.
2. Automatski znači da se nešto radi bez ili sa minimumom ljudske pažnje.
Po definiciji - automatska transmisija je ona koja _sama_ menja brzine, bez objašnjavanja _kako_, jer je nerelevantno. Takođe se sva kola sa automatskom transmisijom voze gotovo potpuno isto: imaš 2 papučice umesto 3, imaš ručicu na kojoj su barem slova P, R, N i D. Kad ubaciš u D auto se pokrene i nije potrebna nikakva intervencija vozača, odnosno čitav proces je _potpuno_ automatizovan.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
- starac vujadin
Već smo o tome diskutovali na drugom forumu, a zašto je menjač s duplim kvačilom manuelni menjač takođe sam ovde elaborirao u drugim temama. Način upotrebe nečega nije bitnije od strukture i konstrukcije nečega. Uostalom, u celoj tom objašjenju da je način upotrebe bitniji ima rupa jer se menjači mogu upotrebaljavti i manuelno i automatski, tako da bi istu debatu mogli da vode vlasnici dva identična vozila koja menjač koriste na različit način.