Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO
Resenje je da sipate onda obican BMB ili da tocite preko grane, ako imate priliku ili blizinu. Sto manje para u njihove dzepove bicemo srecniji. 

- Филиповић
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
- Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС
Окрени-обрни, исто ми се хвата, Јагодина је у центру Србије, нема нигде границе у близини. 

Rešenje za loše gorivo je da vozite i ne njuškate auto.
- sErGiO
- Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
- Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V
Ili da vozite na plin 

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
A pa nije baš isto na svim pumpama tj. u svakoj "turi" goriva.
Evo zadržaću se na zadnjih par sipanja EP BMB-95 na Lukoil-u: nije smrdelo, bar ne ono "baš jako". Oseća se malo ali ovo sada na NIS-u ... ubija
Evo zadržaću se na zadnjih par sipanja EP BMB-95 na Lukoil-u: nije smrdelo, bar ne ono "baš jako". Oseća se malo ali ovo sada na NIS-u ... ubija

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Na NIS-ovoj pumpi ne sipam jos od vremena kad sam imao jugashina koji je imao "brijanu" glavu i jos po neke modifikacije pa je bio osetljiv na oktansku vrednost goriva - NIS je imao ubedljivo najgore gorivo...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Sipam na NISu Euro premijum vec 5 meseci za sad nemam nikakvih problema.
Pre toga sam sipao na MOLu 4 meseca medjutim udarili po renoviranju, pa sam presao na NIS.
Mislim da sada na MOLu u NSu ni nema Europremijum
posto nemaju na tabli...a iskreno nisam ni pitao
Kada se otvorila LUK pumpa sipao tamo isto mesto isti pistolj, dok se nije upalila "check engine" lampica
Od tada cao zdra'o
Pre toga sam sipao na MOLu 4 meseca medjutim udarili po renoviranju, pa sam presao na NIS.
Mislim da sada na MOLu u NSu ni nema Europremijum

Kada se otvorila LUK pumpa sipao tamo isto mesto isti pistolj, dok se nije upalila "check engine" lampica

Od tada cao zdra'o

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Opet taj vazduh izađe duplo jeftiniji od vode iz benzina i dizela.nikaragva napisao:Mislis na vazduh po ceni plina?

Šta se dogoditi motoru na 250.000 km ne znam, ali dokle god sa 40l gasa prelazim 400-500 km i dokle god je maksimalna brzina 5 km/h manja nego na benzinu, sve je u redu. Sipam na Euro Petrolu, Lukoilu, OMV-u i NIS-u i zaista nisam imao problema do sada. Jedini put kada sam opsovao gorivo i posumnjao u njegov kvalitet je bilo kada mi je zapravo crkao motorizovani leptir gasa. Znam i koliko u koji rezervoar može da stane. Nikad nisam bio u situaciji, kao neki što govore da su doživeli na manjim privatnim pumpama, da u rezervoar bruto zapremine 50l (neto 42l) sipam 53l gasa ili tako nešto.
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Sipam na NIS-u zadnjih 10 godina (ako ne i vise). Nisam imao nikakvih problema usled kvaliteta goriva. Euro premijum 95 tocim (samo kod Mlekare) od kako se pojavio i nisam primetio smrad iz auspuha a potrosnja mi je uvek ista. Nadam se da ce tako i ostati.

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ima, pumpa kad se ide od Veternika ka centru (Futoška???). Sipao u prošli četvrtak. Clio oduševljen.blaugrana napisao: Mislim da sada na MOLu u NSu ni nema Europremijumposto nemaju na tabli...a iskreno nisam ni pitao
![]()

Širim haos!
- maxer
Koliko nas - toliko i različitih iskustava.
Očito je da kvalitet goriva zavisi od mnooooogo faktora i pod time ne mislim samo na fabričke već i na sve ostale o kojima samo kruže priče a istinu znaju samo oni koji su u lancu distribucije benzina.
Očito je da kvalitet goriva zavisi od mnooooogo faktora i pod time ne mislim samo na fabričke već i na sve ostale o kojima samo kruže priče a istinu znaju samo oni koji su u lancu distribucije benzina.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Znate da sam ja blesav kada je u pitanju kvalitet goriva ali stvarno nikada nisam osetio taj miris o kome govorite.
- maxer
Verovatno se nije namestilo: u trenutku kada ugasiš auto i otvoriš vrata, vetrić (promaja što bi rekli, samo da piri ...) bi trebao da duva iz pravca zadnjeg dela vozila ka prednjem i tada se jasno (i više nego jasno) oseti. Dovoljno je da vetar bude jači i da duva u nekom drugom pravcu, ili čak i da ga nema ali se zato ni ti nisi tog momenta prošetao do gepeka ... ili ako jesi - izduvni gasovi su ostali nisko pa na visini tvog nosa se ne osećaju toliko.
Evo primera: uteraj ga u rikverc u nečiju garažu i ugasi ga, odmah izađi i čučni pored zadnjeg tačka (gde jse nalazi auspuh), smrad o kome govorimo bi morao da se oseti.
Evo primera: uteraj ga u rikverc u nečiju garažu i ugasi ga, odmah izađi i čučni pored zadnjeg tačka (gde jse nalazi auspuh), smrad o kome govorimo bi morao da se oseti.
- bozza1979
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
- Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1
Taj smrad sam osecao dok sam vozio Z10, ali samo kad vozim (parkiram) u rikverc, ili, npr. kad je oko kola bila gomila snega...
Sipao na svim mogucim pumpama. U jednom periodu je na EKO malo manje trosio, ali su se i oni kasnije pokvarili.
Na plin su bile najizrazenije razlike. Kod svih je bilo i dobrih i losih tura.
Sad sipam evrodizel, u poslednje vreme samo na NIS-u i ne provaljujem ama bas nikakvu razliku u odnosu na Mol i Eko. Par puta sam sipao na Lukoil, mozda je 5% vise trosio...
Na OMV nisam stao, recimo od januara 2010. godine.
Mada sam vozio tudja kola na njihov plin
Moj utisak za sve pumpe: otprilike isto sranje.
Na onim prc-nikad cuo pumpama skoro nikad ne sipam.
Sipao na svim mogucim pumpama. U jednom periodu je na EKO malo manje trosio, ali su se i oni kasnije pokvarili.
Na plin su bile najizrazenije razlike. Kod svih je bilo i dobrih i losih tura.
Sad sipam evrodizel, u poslednje vreme samo na NIS-u i ne provaljujem ama bas nikakvu razliku u odnosu na Mol i Eko. Par puta sam sipao na Lukoil, mozda je 5% vise trosio...
Na OMV nisam stao, recimo od januara 2010. godine.
Mada sam vozio tudja kola na njihov plin

Moj utisak za sve pumpe: otprilike isto sranje.
Na onim prc-nikad cuo pumpama skoro nikad ne sipam.