Pogledao sam na brzinu uputstvo i sve je "normalno" za standarde Gigašita
Malo si mi bio konfuzan sa objašnjenjem u prvom postu: ako imaš 32-bit. Windows, normalno je da se vidi samo 3GB! Treba ti 64-bitni da bi u Windows-u video svih 4GB.
Probaj ovako:
1. predpostavljam da su tvoja stara dva modula bila ubodena bliže centralnom procesoru tj. u žute portove i sve je radilo tj. videla su se 2GB ... jel tako?!
2. onda izvadi sve i ove dve "nove" memor.kartice stavi u žute portove i upali komp ... da li hoće da radi i koliko GB vidi?
3. ako vidi pravilno 2GB (ako ne vidi ili neće da radi - pokvarene su), onda "stare" kartice
dodaj u crvene portove ... ako BIOS ploče kaže da imaš 4GB a Windows kaže da imaš 3GB ... to sam gore već objasnio
4. ako BIOS ne bude video svih 4GB ili čak počne da pišti ... onda je ili pokvarena ploča (možda su slotovi samo prljavi - prašnjavi pa ne stvaraju dobar kontakt) ili su ove memorije nekompatibilne.
P.S.
Probaj i ovako da postaviš ako gornji pokušaj ne radi: N S N S ... nova, stara, nova, stara memorija (znači u žuti idu jedna nova, pa jedna stara, pa u crveni - jedna nova, pa jedna stara) ... ako opet neće, onda okreni redosled: S N S N.