Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Računari

Post od sebekkg »

maxer napisao:Xepoj87,
Na koji način gledaš filmove sa računara na TV-u (ako uopšte imaš povezan TV na računar)?

Trenutno je kod mene neki veliki LCD TV, i povezao sam ga normalno HDMI kablom, automatski sam dobio extended desktop na TV-u, i trenutno jedini način na koji sam uspeo da pustim film na TV-u je da otvorim KMPlayer (ili PotPlayer), da ga prevučem na extended desktop na TV-u, startujem ga i opalim enter da pređe u full screen.
Da li postoji neki drugi način, ovo mi ne daje sliku kakvu želim.

Ranije dok sam imao ATi, imao sam mogućnost da podesim da se slika sa video zapisa šalje na TV i to je "ono pravo" rešenje, ali ovde na NVidiji tako nešto ne mogu da nađem?!

Kloniranje slike ne dolazi u obzir jer rezolucije monitora i TV-a nisu iste.
Jel ima neka fora da se koristi.pot player ali da budu sve kontrole kao na starom kmplayeru?

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

To bi i ja voleo da znam ali za sada nisam naleteo na tako nešto.

GrujiCD ( :mrgreen: )
Hvala na komentaru. Pogledaću da li KMPleyer ima takvu opciju - u prvom gledanju mi nije zapala za oko.
Ono sa skraćenicama: dal miš ili nekoliko tastera na tastaturi - isto mu dođe (čak i brže/lakše mišem).

Tražeći odgovor, naleteh na ovo, pa pošto je u kontekstu, evo:
https://www.reddit.com/r/pcgaming/comme ... st_likely/
Nvidia users using HDMI output: You're most likely not getting accurate color and black levels without this patch. (self.pcgaming)
submitted 1 year ago by CoolVitoi7 4790k | GTX 980 Tix2

First let me say all of this information was the result of me searching online after noticing horrible black levels on my brand new monitor and GTX 980 card, and finding an excellent post on the GeForce forums by user BatJoe. All props go to that user/post which can be found here: https://forums.geforce.com/default/topi ... or-format/

The semi-tldr; If you're display supports Full RGB, which most do, you may notice you aren't getting the right colors and the blacks don't seem so black and the whites don't seem so white. This is because despite under Display->Adjust Desktop Color Settings your digital color format being set at RGB, its actually by default set at Limited RGB, not Full. The following patch will fix it: http://blog.metaclassofnil.com/wp-conte ... Toggle.zip

(upravo sam analizirao ovaj .exe fajl na Virustotal-u i potpuno je bezbedan: 0/53 tj. ni jedan antivirusni program ga nije označio kao opasnog LINK na rezultat skeniranja)
Poslednja izmena od maxer u 18 Jul 2016, 14:13, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nisam morao da primenjujem patch, ali sam često morao u drajveru da prebacujem sa limited na 0-255 mod. Što je najgore, čini mi se da se resetuje na limited kad se uradi update drajvera. Ne znam kome je palo na pamet da to bude default niti u kom uopšte scenariju to ima smisla.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ovako nesto mi se desilo, tastature mesto slova kuca ove simbole, virus ili? Win10 u pitanju.

Slika

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Šlogirao se Win od toliko tabova u kojima piše Mac i Safariju.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

@Maxer, ne znam, ja koristim 42 TV vec 7,8 godina kao monitor, nemam drugi.
Sto se tog patcha tice, ja sam primetio ogromnu razliku u kvalitetu slike, sve boje su jace i nisu isprane kao ranije.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

To sto su drugacije boje i vise ti se svidjaju nema veze sa kvalitetom slike - boje se podesavaju, u najboljem slucaju kalibrisu. U ostalo ne ulazim.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Xepoj87 napisao:@Maxer, ne znam, ja koristim 42 TV vec 7,8 godina kao monitor, nemam drugi.
Sto se tog patcha tice, ja sam primetio ogromnu razliku u kvalitetu slike, sve boje su jace i nisu isprane kao ranije.
Jasno.

Znači peč jasno pomaže kod takve kombinacije.
Ja sam ga takođe startovao ali se ništa nije desilo, verovatno je interni HP program za kalibraciju i podešavanje (koji ide uz monitor), već odradio takvo podešavanje (nije uticalo na kalibraciju tj. nisam morao ponovo da je radim).
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Delija, nije to kalibracija, već nvidija često za hdmi izlaz koristi samo nijanse 17-235 umesto punog 0-255 opsega. I onda nikad nemaš punu crnu i belu. Može da se setuje u drajveru a pretpostavljam da i taj peč isključuje taj limited range mod.
Možda je to istorijski artefakt iz vremena kad paneli nisu mogli da prikažu ceo rgb opseg ne znam, ali danas nema smisla uopšte da postoji a ne da bude difolt.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Znam da je to davno bio problem (pa je bilo potrebno "budziti" rucno ili koristiti mini tool-ove), al' valjda su to do sada resili.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Delija napisao:To sto su drugacije boje i vise ti se svidjaju nema veze sa kvalitetom slike - boje se podesavaju, u najboljem slucaju kalibrisu. U ostalo ne ulazim.
Ma ne drugacije, nego su dublje, drzao sam na podesavanju tv-a +5 color, pa sam posle patcha vratio na 0, jaci je kontrast boja nekako, bas je sve ozbiljnije, tacno se vidi da se pojacala crna boja.
Kada budem radio update drivera, bas cu snimiti razliku kada budem patchovao ponovo, do sada sam automatski to stavljao, cim radim update, bez razmisljanja.
Mislim da je to zato sto graficka pusta po defaultu samo na monitor full range, a TV za svaki slucaj ostavlja na limited.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Onda je definitivno to. Bas su pajseri sto to jos nisu ispeglali.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa da bi kupio njihov G-sync monitor i platio 34" 2000e :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Da li neko imaju ideju kako resiti da se ova poruka vise ne pojavljuje

U pitanju je windows 7 32 bit enterprise.

Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Mislim da samo reinstalacija OS tu pomaže.
Odgovori