2015 Volvo XC90
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: 2015 Volvo XC90
Vozio sam tu 10 godina, ali ne uzimam je za reper, kao ni svih 25 km puta Crne Gore 

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ko to divlja "dzipovima" kroz Srbiju? 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Vidi, piše gore forum ljubitelja automobilapassenger napisao:Ja ti ponavljam da gotovo nikad nisam video SUV da divlja običnim, magistralnim ili autoputem. Uzmeš 3.0 dizel i teraš pun gas, dodje seat leon i pokida te. Smešno skroz.
niti se SUV danas uzima zbog offroad. ko još tera X5 u neki offroad? Budi realan

Ako na takvom forumu ne gledaš šta je ispod haube, siguran sam da ima gomila foruma gde je to takođe nevažno.
Tom tvojom logikom, šta će ti 200+ KS na autu C ili B segmentu, ili D ili bilo čemu. Dosta ti je 100KS...
Ma šta će ti auto, sedi u autobus

S druge strane, meni je kao ljubitelju automobila važno da su neki proizvođači ispred drugih jer onda ima napretka.
Ako npr. Mercedes restilizuje svoj SUV, ubaci (prvi od svih) hibridni pogon sasvim mi je logično da to bude prva generacija pogona i da posle 3 godine Volvo ubaci motor broj manji koji ima toliko malu potrošnju (i emisiju gasova) da može da stavi samo 50l rezervoar, pritom nema neku kantu za adblue pa sveukupno ima više mesta i za baterije i za gepek i ostalo. Zato je to meni generacija ispred tog Mercedesa.
S druge strane šamar BMW-u čiji pogon nije ni blizu a ista kategorija.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- passenger
Grešan sam
pominju cifre kao neki klinci u osnovnoj kad smo gledali koliko je koji auto izgraviran. Ovaj ide 4.5s, ovaj 4.7s izgubio od ovog, ovaj treći 4.2s itd... gomilaju se nebitne informacije kao da pričamo o Porše 911 vs GTR.
Meni je skroz okej motorizacija npr u Flojdovom BMW-u. Dvostruki turbo dizel i nosi super tu karoseriju. Lepo je imati i jače, ali nije od krucijalnog značaja. Neće čovek da natovari pun gepek i dete i ženu i da juri ka Minhenu 230 km/h.
Vi gledajte stotinke i desetinke ko je brži, a ja bih gledao gomilu inovacije u odnosu na drugi, gepek, masu, potrošnju i dobar deo bih gledao dizajn unutra i spolja, postprodaja (ako planiram da menjam za 2-3 godine), udobnost, ponašanje na putu i pogodnosti kao što su popusti, besplatni servisi, dužina garancije itd.
Recimo Q7 mi se ne svidja uopšte i ne bih ga zbog toga kupio, iako je lupam upravljiviji i brži (pričam napamet, tu su oba negde) od X5 koji mi se 2x više svidja od Q7. I onda tu dolazi do izražaja priča o upravljivosti i ubrzanju koja mi je skroz nebitna i zaobišao bih je i uzeo bih X5, jer ne planiram da jurcam kao divljak, a još manje da silazim sa mašinom od 70000 eura van puta po kršini i da polomim sve živo. Za to ću uzeti 5000 eura stari LR.
Sve u svemu, ne bih zaobišao neki SUV jer je sporiji od konkurencije za par stotinki ili 2-3 sekunde kod dizel verzije, jer mi je ubrzanje nebitna stvar kod SUV... a ni Volvo nije da ne može da ubrza.

pominju cifre kao neki klinci u osnovnoj kad smo gledali koliko je koji auto izgraviran. Ovaj ide 4.5s, ovaj 4.7s izgubio od ovog, ovaj treći 4.2s itd... gomilaju se nebitne informacije kao da pričamo o Porše 911 vs GTR.
Meni je skroz okej motorizacija npr u Flojdovom BMW-u. Dvostruki turbo dizel i nosi super tu karoseriju. Lepo je imati i jače, ali nije od krucijalnog značaja. Neće čovek da natovari pun gepek i dete i ženu i da juri ka Minhenu 230 km/h.
Vi gledajte stotinke i desetinke ko je brži, a ja bih gledao gomilu inovacije u odnosu na drugi, gepek, masu, potrošnju i dobar deo bih gledao dizajn unutra i spolja, postprodaja (ako planiram da menjam za 2-3 godine), udobnost, ponašanje na putu i pogodnosti kao što su popusti, besplatni servisi, dužina garancije itd.
Recimo Q7 mi se ne svidja uopšte i ne bih ga zbog toga kupio, iako je lupam upravljiviji i brži (pričam napamet, tu su oba negde) od X5 koji mi se 2x više svidja od Q7. I onda tu dolazi do izražaja priča o upravljivosti i ubrzanju koja mi je skroz nebitna i zaobišao bih je i uzeo bih X5, jer ne planiram da jurcam kao divljak, a još manje da silazim sa mašinom od 70000 eura van puta po kršini i da polomim sve živo. Za to ću uzeti 5000 eura stari LR.
Sve u svemu, ne bih zaobišao neki SUV jer je sporiji od konkurencije za par stotinki ili 2-3 sekunde kod dizel verzije, jer mi je ubrzanje nebitna stvar kod SUV... a ni Volvo nije da ne može da ubrza.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Pomislio bi neko da je ML 350 CDI Touareg R5 TDI.passenger napisao:Ja ti ponavljam da gotovo nikad nisam video SUV da divlja običnim, magistralnim ili autoputem. Uzmeš 3.0 dizel i teraš pun gas, dodje seat leon i pokida te. Smešno skroz.
niti se SUV danas uzima zbog offroad. ko još tera X5 u neki offroad? Budi realan

Inače ajde da ne kažemo da divljaju ali im je prosek brzine svugde daleko iznad proseka, peglaju skoro svi jak tempo.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
- passenger
Ako ćemo u sitna crevca, taj 350 CDI nema mnogo šansi protiv 1.8tsi Leon 

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja znam coveka koji bi pokusao da dokaze suprotno makar glavu izgubio
lik pegla dzipove kao da su karting.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Taj Leon nema smešne performanse.passenger napisao:Ako ćemo u sitna crevca, taj 350 CDI nema mnogo šansi protiv 1.8tsi Leon

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Najnoviji Leon 1.8tsi DSG od 180ks je sporiji od GLE 350CDI.passenger napisao:Ako ćemo u sitna crevca, taj 350 CDI nema mnogo šansi protiv 1.8tsi Leon
Samo Cupra je brza, ali dosta.
Ji 4tze, GLE hibrid nema adblue aditiv, to se sipa samo u dizele, a iste godine su izasli T8 i 500e, prosle ako se ne varam.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain