Skoda Superb 2008god 2.0 TDI CR 125kw DSG PROBLEM POTROSNJA!
Re: Skoda Superb 2008god 2.0 TDI CR 125kw DSG PROBLEM POTROS
Premalo trosi, proveri da nesto nije u redu sa autom.
Ivane, da li si proveravao tacnost borda?
videcu poppodne koji je prosek na Superbu od drugara pa cu slikati
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ljudi da se razumemo, ja stvarno ne ocekujem kataloskih 4.8 ili 5 ili ne znam ni ja sta. Ali stvarno mislim da autoput pri voznji od 120 moram da predjem 900km sa rezervoarom a ja ne mogu ni 600km...
Meni bc pri ovom nekom vecem uzorku pokazuje potrosnju 6.9.
Meni bc pri ovom nekom vecem uzorku pokazuje potrosnju 6.9.
Jel drugar vozi isti motor i jos dsg?Bax napisao:videcu poppodne koji je prosek na Superbu od drugara pa cu slikati
Ajde pitaj ga i koliko mu je potrosnja po sipanju. I pitaj koliko moze da predje km sa punim rezervoarom.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Takav je otkako sam ga isterao iz salona 
Bord je izuzetno precizan, gadja u 0.1l.
Imam ja jos takvih potrosnja dokumentovanih, ali naravno da bolje znaju ljudi i koji su vozili auto od drugara ili cak iako nisu ni to
Послато са GT-N7100

Bord je izuzetno precizan, gadja u 0.1l.
Imam ja jos takvih potrosnja dokumentovanih, ali naravno da bolje znaju ljudi i koji su vozili auto od drugara ili cak iako nisu ni to

Послато са GT-N7100
Pokaže ti sat 7 potrošnju, a prođe 10-12 l. To mu je znači nešto količine goriva koja je neplanski ubrizgana. Tu nešto nije uredu očigledno.
Pitao sam drugara, pored tog čipovanja, na instalaciji su bili postavljeni i nekakvi električni elementi koji su zbunjivali razne senzore. A to je otkrio električar, tek kad mu je sva "crevca" povadio na sto. I bili su skoro nevidljivi.
ivan, svaka čast. Ja sam malo vozio novog 208 1,6 hdi, i on ne može da ima tu potrošnju. Nov auto euro 6, duplo lakši, duplo manje konja. A troši više.
Pitao sam drugara, pored tog čipovanja, na instalaciji su bili postavljeni i nekakvi električni elementi koji su zbunjivali razne senzore. A to je otkrio električar, tek kad mu je sva "crevca" povadio na sto. I bili su skoro nevidljivi.
ivan, svaka čast. Ja sam malo vozio novog 208 1,6 hdi, i on ne može da ima tu potrošnju. Nov auto euro 6, duplo lakši, duplo manje konja. A troši više.
I naša Octavia je veoma štedljiva. Ovo što Bax priča 7.5l na 130 na autoputu se nikad nije desilo. Obično je sitno preko 5.
Mislim da 7.5 nemamo ni po NBGD u špicu, pošto se auto retko vozi na otvorenom.
Na magistrali sam uspeo da je spustim na 3.8, videli ste snimke prošle godine.
Mislim da 7.5 nemamo ni po NBGD u špicu, pošto se auto retko vozi na otvorenom.
Na magistrali sam uspeo da je spustim na 3.8, videli ste snimke prošle godine.

Oktavia 1.9 105 ks tdi, ovo sam se ja vozio, to je Oktavija na putu za Madj., trenutna potrosnja, noviji auto, oko 70.000km na satu.
6,5 je na 120km/h. nesto vise kad se ide na 130...
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Starija tehnologija i samo 5 brzina, 2.0tdi radi na skoro 500rpm manje te je daleko rastereceniji.
A i sa fabrickim 2.0tdi cr u pasatu su obarali ginisov rekord u potrosnji, mislim prosek 3l na 13.000km, tako da racionalnom voznjom moze biti izuzetno ekonomican.
Nego da se vratimo konkretnije na temu, lergas ti je previsok za vruc motor po ovakvom vremenu, kod mene je 200-250rpm nizi.

Послато са GT-N7100
A i sa fabrickim 2.0tdi cr u pasatu su obarali ginisov rekord u potrosnji, mislim prosek 3l na 13.000km, tako da racionalnom voznjom moze biti izuzetno ekonomican.
Nego da se vratimo konkretnije na temu, lergas ti je previsok za vruc motor po ovakvom vremenu, kod mene je 200-250rpm nizi.

Послато са GT-N7100
To je bilo ponekad dok sam imao dpf i dok je radio regeneraciju. Sada vise toga nema i u leru je kao i tebi otprilike 750rpm.Ivan napisao:Starija tehnologija i samo 5 brzina, 2.0tdi radi na skoro 500rpm manje te je daleko rastereceniji.
Послато са GT-N7100
I upravo mislim ovo sto Ivan kaze, da u ekonomicnoj voznji on mora biti ekonomican i to su mi svi rekle. A ja se bojim da stisnem gas a on trosi 9.5...
A ja ti kazem, da on ne moze ispod 6l po bordu, sa pernatom nogom, 1000 posto.
Vozio sa taj auto, karavan pre 3 nedelje do Bijeljne i nazad, znaci laganica, isao sam nesto da kupim pa mi je builo u interesu da potrosi najmanje sto moze.
Vozio sa taj auto, karavan pre 3 nedelje do Bijeljne i nazad, znaci laganica, isao sam nesto da kupim pa mi je builo u interesu da potrosi najmanje sto moze.
To je okej potrošnja za 1.9 PD, jer ima 5 brzina.
130 je njemu već previše, počne da troši i dernja se samo tako. Ja sam poludeo od tog auta na dužim putovanjima. Na kraju ga nismo ni vozili dalje nego Alfu, iako smo imali džabe gorivo.