Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Golf VII 1.2 TSI 86

Post od Darko »

Haha ne :D otac je prezadovoljan dusterom ;)
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Meni svi hvalili dci i ja uzmem 1.5dci clio 3. A on na otvorenom se vrti oko 4.5-5l voznjom 80-110. Toliko mi npr tom voznjom trosila i Octavia 3 1.6tdi 105ks.
1.5dci u gradu jeste stedljiviji mozda, ali lad poredim Clio i Octaviu sto nema puno veze. I dci je malo ostriji pri nizim brzinama a posle je onako.
Dobar motor svakako, ali nista vau i internet price 3.5l potrosnja, kad se vozi normalno a ne na vrh gasa.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ako sam dobro razumeo, hoćeš da kažeš da je motor odličan čim nisi uspeo da mu nađeš manu a s'obzirom da je reno produkt, prosto ne možeš da prevališ preko jezika :D
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Jeste dobar nema sta. Ali nije stedljiv kako se prica.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Darko, Zen paket u Meganu je smešan prem enterijeru Intens-a. Razmišljao sam o tom Zen paketu, ali kad sam provzao Intens, o Zenu više ne razmišljam, a za Intens, nemam "šuške" :kezo: Moram da razmislim o Reno finansiranju i sl :jane:
Dag 81, na bordu tog Megana 110ks, pisala je prosečna potrošnja 5,5, ali kolilko vidim, auto se samo vozi po gradu, i oko salona za probu sa kojekavim željnim vožnje.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

@era verujem da je intens vrhunski, taj ima odlicnu specifikaciju opreme, ali kao sto ti kazes, treba domasiti jos tih 2000e za intens paket.

Ima li neko ideju koliko trosi 1.2 tce 130.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

oko 7 pa nagore...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

U kom rezimu? Grad ili autoput na 120kmh?
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

mešano...praktično govorim...ne po papirima. DCI je nekde na 5.3 5.4 slične vožnje
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Za grad je dusu dao, inace vozio sam 1.5dci u daciji sa nula izolacije i tripovao da je benzinac koliko lepo radi (a i obrtaljka na dacijama do 6-7k rpm kao za benzince) :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

Era napisao:Miljankg
Ne znam što si se razočarao u enterijer novog Megana. Pošto i ja imam nameru da nešto nabavim, sa malim dizelom, gledao sam novi Megan sa intens paketom opreme. Realno i odavno nisam seo u udobnija i lepša prednja sedišta. Volan je vrhunski urađen, baš kao i ostale komande, ručna, displej - brzinomer koji se svakojako prilagođava i sl. Oplate na vratima su šivene nekom kožom (veštačkom ili sl ne znam), tabla divno gumirana. A dizel 110ks me je zaista oduševio neznatnom bukom i načinom kako rafinsano vuče u svim režimima. Unutra nema nikavih cvrčkova, a izolacja je ekstra. Ostaje jedino pitanje koliko troši. Auto uopše ne podseća na prethodnika.
Gledao sam ja Auris, Mazdu, Pežo. Pežo 1,6 HDI sam vozio ceo vikend. Škodu takođe, ali taj auto mi je baš seljački i nekako kineski deloje, posebno fabija karavan, a i Oktavija nije mnogo bolja. I rekao mi je čovek da im ti 1,6TDI nisu nešto ni kvalitetom. U vožnji, 1,6 TDI je nekako kilav na malom gasu, itd.
Na testnom vozilu koje sam ja vozio, drcala je neka plastika i to bas dosta. Za taj segment, zadnja klupa je tesna. Plastika koja drcala na testnom vozilu je kod mene napravila veliku odbojnost. Ne pricam o sitnom i prigusenom zvuku, pricam o prdenju glasnom koliko i govor pri ubrzanju od 30-70. Osim toga, "kapa" koja se nalazi na menjacu se pomerala 2-3 mm levo desno. To je ukrasna kapa sive boje. Motor je ekstra, nemam zamerki, ali nakon provedenih 5 minuta i prvog utiska brzinomera kojem mozes da menjas boje, vide se i neke mane. Cena za Zen je izmedju 15 i 16 zavisi koji motor uzimas (dizel ili benz), intens je izvan mog budzeta.
Dare4x4 napisao:Potpuno ista iskustva imamo.
Ma dosta ima cobana kod nas. Kultura ti je svuda na niskom nivou, to se vidi u tim situacijama kada osobe interaguju zbog kupovine/prodaje, usluga itd.
Superb III napisao:Ili mi ne delujes seriozno :)
Sledeci put kravatu i odelo :D

Sad idem na odmor 2 nedelje, pa kad se vratim, sumiracu utiske i svescu izbor na 2 ili maks 3 vozila.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Superb III napisao:Ili mi ne delujes seriozno :)
Sledeci put kravatu i odelo :D

Sad idem na odmor 2 nedelje, pa kad se vratim, sumiracu utiske i svescu izbor na 2 ili maks 3 vozila.

Pa naravno u odelo nemoj opet u bermude i majice :)))
Sada na odmor gledaj da odmoris a ne da razmislas 24/7 za auta ;)
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

:D Vrucina velika, jbg :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Megane dobio svoju temu... viewtopic.php?f=9&t=4282
Posetite www.garaza.rs !
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Zdravo svima,

Da dam update:

Resio sam da pauziram kupovinu u narednih par meseci. Sada sam vozio do Grcke i nazad u svojoj Fiesti. Ona za taj auto ide super, ali jak motor je ipak jak motor i smatram da za novce koje dajem, ne bi trebalo bas naslepo ici na najslabiji motor u klasi kao sto sam ja hteo da uzmem 1.2 TSI 86ks.

Sto se buke tice i tu sam ohladio glavu i malo razmislio. Ako bas hocu tisinu, onda bolje da kupim auto D segmenta. Za C segment, Octavia 1.4 TSI sa 150KS kosta 17500 (kada dodam cruise control i senzore), sto je 1500 skuplje od Golfa kojeg bi ja uzeo, a neuporedivo je prakticnije i jednostavno jace.

Ostalo mi je da probam Seat-a i Mazdu, pa cu razmisliti sta je najbolje.

Golf ima kompromis po pitanju prostora, isticem da polozaj noge za gas nije idealan i motor je dosta slab, mada cu napomenuti svima da je dovoljan i daleko od nekog krsa. Ali opet, nekako ne bih voleo da razmisljam kod preticanja i slicno.

Probao sam i Rapid-a, bili ste u pravu za plastiku, ocajno i to pre svega ona siva boja, osim ako se ne uzme najjaci paket opreme (kada se ubaci malo hroma u kabinu), i tada auto sa najslabijim motorom kosta oko 14500, sto je vec dosta i vec se zalazi u ozbiljniji segment.

Javicu ovde update kada kupim nesto, kroz nekoliko meseci. Hvala mnogo svima na pomoci.
Odgovori