Danas u povratku iz Grčke provalim da mi je crkla sijalica za levo oboreno svetlo.
Iskoristio stajanje u Predejanima da zamenim. U roku od 2min tu se stvorio lokalni "auto servis" auto.
- je li treba pomoć?
- treba (pošto znam da je zajebano)
Izlaze dvojica, matori majstor džedaj i mladi padavan. Džedaj ima zavijen prst, sjebao se negde, uglavnom se zadržava na instrukcijama padavanu.
- u, moraće da se odviju ova dva šrafa da bi se pristupilo. Je li imaš ključ 8?
Ja: ne treba sigurno, menjao ja već, a i u uputstvu ne piše da se to skida
- zato ti je i crkla opet! Ne brini, kad ti ja namestim to ti je trajno rešenje!
Ubedim ga nekako da ne odšrafljuje pola motora.
- padavane, aj gurni ruku, ne mogu levom.
Muči se padavan, muči se i džedaj.
- ja ti već 40 godina menjam sijalice, znam napamet kako se skida osigurač. To ti je isto kao na Pežou.
Posle još 5 minuta konačno uspevaju. Stavljaju novu sijalicu, sad treba da se vrati osigurač i buksna.
- padavane, to samo povučeš ovamo, onda na stranu i onda tamo.
Proba jedan, proba drugi... Slikam mobilnim rupu da vide bolje kako ide. Posle 5 minuta konačno uspevaju.
- daj poklopac, vidi kako sam dobro zatvorio.
Ja: krivo je, nije dobro legao, evo ima ovde oznaka tačno kako ide.
Popravljam, zatvaram kako treba. Posle mi je sve bilo frka da li su i osigurač dobro namestili ali deluje da je ok.
Moj današnji susret sa džedajima.
U startu sam pitao, kao besplatno. Na kraju sam ih častio crvenu jer nisam imao sitnije, a i protiv malera da mi traje duže od one prethodne. A i znam koliko sam se ja mučio pa mi je bilo lakše da dam
Da sam imao 500 to bi mi bila realnija cifra.
Tu levu sijalicu što je crkla sam već menjao pre nekih godinu dana, ali sam stavio onu verovatno no name koja mi je stigla kao dodatna oprema uz auto - ne deluje mi da je to Hondin set već da su u Delti negde nabavili sajlu, trougao, sijalice za male pare. Desnu sam menjao pola godine posle, ali sam tad već kupio Hondinu OEM pa se nadam da će bar ta trajati 3-4 godine kao i originalna. I kupio sam još jednu istu da ostane dobra za rezervu ali je sad bila na dnu gepeka nakrckanog stvarima. Tako da sam našao neku Osram na pumpi i nju ugradio.