Fotografija
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Re: Fotografija
zuzazu,
Sigma 20mm F1.4 DG HSM Art ... šteta samo što ne postoji i verzija sa Sony montažom.
Ovi na dpreview su je nakačili na Sony Alpha 7R II preko Metabones Smart Adapter IV: dole pri dnu liste sličica, vidi bradonju sa crvenom zimskom kapom, https://www.dpreview.com/sample-galleri ... le-gallery ... ili ako hoće direkno da radi link: https://3.img-dpreview.com/files/p/TS79 ... 535152.jpg. Dovoljno oštar i na punom otvoru blende.
Objektiv je stvarno "mrak" dobar i jedini takav na svetu (20mm + F1.4).
Sigma 20mm F1.4 DG HSM Art ... šteta samo što ne postoji i verzija sa Sony montažom.
Ovi na dpreview su je nakačili na Sony Alpha 7R II preko Metabones Smart Adapter IV: dole pri dnu liste sličica, vidi bradonju sa crvenom zimskom kapom, https://www.dpreview.com/sample-galleri ... le-gallery ... ili ako hoće direkno da radi link: https://3.img-dpreview.com/files/p/TS79 ... 535152.jpg. Dovoljno oštar i na punom otvoru blende.
Objektiv je stvarno "mrak" dobar i jedini takav na svetu (20mm + F1.4).
Slabo se razumem u foto tehniku, pa sam hteo da vas zamolim da mi preporučite kompakt do oko 250 evra. Valja li ovaj šta: http://www.winwin.rs/foto-oprema/digita ... 56169.html ? Kod njega me privlači 30x optički zum, a imam želju da fotografišem avione u letu.
Gde kupovati, da li WinWin ima dobre cene kada je reč o foto-aparatima?

Ђенерал Јанковић
maxer,
Nesumnjivo strava staklo kao i ostali Art, samo sa svojih 950gr (bez adaptera), obesmisljava sve ono sto je A7.
Kada se Loxia 21mm uporedi sa svim ostalim Zeiss sirokougaonim, neverovatno je u kolicki su objektiv upakovali staklo.
Nesumnjivo strava staklo kao i ostali Art, samo sa svojih 950gr (bez adaptera), obesmisljava sve ono sto je A7.
Kada se Loxia 21mm uporedi sa svim ostalim Zeiss sirokougaonim, neverovatno je u kolicki su objektiv upakovali staklo.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Na tu "sitnicu" nisam obratio pažnju 

Odgovoriću ti u toku dana, trenutno ovo kuckam sa telefona a to što si pitao zahteva malo istraživanja.snork napisao:... Valja li ovaj šta
https://blog.mingthein.com/2015/11/23/s ... -21-loxia/

Ne sto je moj, al je fantastican
Uzeti su i Zeiss filteri sa T coating

Ne sto je moj, al je fantastican
Uzeti su i Zeiss filteri sa T coating

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Alvier, 2340m. Ukupno sa pauzama 8.5 sati.
Gore ima neka kolibica, može se prespava ili ruča.
Usput sam pitao nekog lika koji drži stoku, kaže prodaje koziji sir za 35 chf / kg. Rekoh okej....

Gore ima neka kolibica, može se prespava ili ruča.
Usput sam pitao nekog lika koji drži stoku, kaže prodaje koziji sir za 35 chf / kg. Rekoh okej....

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- NNele
- Pridružio se: 15 Nov 2014, 20:29
- Garaža: Audi A4 B8 2.0 TDI 170hp
Ja sam oduševljen sa a6300, i uopšte sa sonijevom foto tehnologijom. Valjda dugo nisam ispratio sav ovaj napredak, verovatno je tako i sa Canonom i ostalima. Možda sam trebao čak trebao ići i na full frame, ali bih onda vapio za jačim objektivima itd..
Ovaj a6300 ima odličnu ergonomiju, telo kvalitetno i neverovatno leži u ruci, i što je najbitnije nije preteško čak i sa robusnim 18-105mm.
Interfejs i meni jeste malo komplikovan, teško se navikavam i na dugmiće, naročito posle Canonovog DSLR.
Poskidao sam (kupio) desetak onih aplikacija sa playmemories čisto da ništa ne propustim, realno su 3 aplikacije korisne, timelapse npr koji je moguć samo preko ovog dodatka. Mana je što se u aplikacije ulazi posebno, i onda nema mogućnosti za podešavanje, uglavnom je sve auto.
A tek su me objektivi oduševili, 1018 F4, i 18-105G F4. Mislim da mi više od ovog neće trebati, eventualno neka palačinka.
Adapter Fotodiox za Canon mi nije ispunio očekivanja, Jer automatski fokus ne fukncioniše na Canon 50mm 1.4.

Idealan dan na planini iznad 2k metara, ispod svi u magli. Aparat i ova dva objektiva me nisu opteretili i posle 10 km hiking-a.
screen shot on pc

upload pictures online
Ovaj a6300 ima odličnu ergonomiju, telo kvalitetno i neverovatno leži u ruci, i što je najbitnije nije preteško čak i sa robusnim 18-105mm.
Interfejs i meni jeste malo komplikovan, teško se navikavam i na dugmiće, naročito posle Canonovog DSLR.
Poskidao sam (kupio) desetak onih aplikacija sa playmemories čisto da ništa ne propustim, realno su 3 aplikacije korisne, timelapse npr koji je moguć samo preko ovog dodatka. Mana je što se u aplikacije ulazi posebno, i onda nema mogućnosti za podešavanje, uglavnom je sve auto.
A tek su me objektivi oduševili, 1018 F4, i 18-105G F4. Mislim da mi više od ovog neće trebati, eventualno neka palačinka.
Adapter Fotodiox za Canon mi nije ispunio očekivanja, Jer automatski fokus ne fukncioniše na Canon 50mm 1.4.

Idealan dan na planini iznad 2k metara, ispod svi u magli. Aparat i ova dva objektiva me nisu opteretili i posle 10 km hiking-a.
screen shot on pc

upload pictures online
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
passenger@ Lep predeo ali su kadrovi mogli biti iz drugih uglova.
NNele@
Gde si fotkao?
NNele@

- NNele
- Pridružio se: 15 Nov 2014, 20:29
- Garaža: Audi A4 B8 2.0 TDI 170hp
U mom kraju, na Šar-planini.BAJKER napisao:passenger@ Lep predeo ali su kadrovi mogli biti iz drugih uglova.
NNele@Gde si fotkao?
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Bajker,
ja i fotografisanje.....
Ja to na brzinu opalim fotku u hodu i teram dalje
Nnele,
fantastične fotke.
ja i fotografisanje.....

Ja to na brzinu opalim fotku u hodu i teram dalje