Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Re: Grčka

Post od mića »

grujicd napisao:Video sam na jednom vašem autu okačen letak tipa "Greece doesn't recognize MK sign". Jadne su mi te njihove fore i padanje u vatru kad se pomene Makedonija.
Slika

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Meni ove godine u Pargi pisali kaznu za nepropisno parkiranje. U celoj ulici su bila parkirana vozila uglavnom sa grčkim tablicama i ja rekoh verovatno je ok za parking i kad sam krenuo nazad sačekala me roze čestitka zakačena za brisač. 80 evra tj. 40 ukoliko se plati u roku od 10 dana. Prvo sam mislio da ne platim, ali me je naš predstavnik agencije savetovao da ipak platim, jer su se i oni nešto umrežili i dešavalo se da prave problem na granici. Inače kaznili su samo mene i vozilo ispred. Realno bio je prekršaj, posle sam tek video znak na početku ulice, ali od 20-30 automobila kaznili samo mene i auto ispred mene. I hajde da sam nekog zagradio, da nisam ostavio dovoljno prostora za prolaz, ali jbg. Kaže ovaj iz agencije da uglavnom kažnjavaju strance i rent a car automobile.
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Pa ono što Makedonci rade je gore od Grčke.... Ono što su napravili od centra Skoplja, naziva aerodroma, putokaza po autoputu je čist "prst u oko Grčkoj". Kao i nepotrebno uvođenje novih tablica.
Još veći paradoks je nova teorija da su Makedonci preci Helena, a ne da su poreklom Južni Sloveni.
Uopšte, ono što čine Makedonci, i ono što ih je snašlo još od raspada Juge ne miriše na dobro. Problem sa Grčkom o imenu i poreklu, problem sa Srbijom o crkvenim pitanjima, problem sa Bugarskom o jeziku i teritoriji, a sa Šiptarima će da dožive pomračenje. Makedonija i Bosna su imali budućnost samo u Jugoslaviji.
Da me neko ne razume pogrešno, imam mnogo prijatelja u Skoplju i Kumanovu, kod kojih redovno idem.

I ukoliko imate prijatelja Grka, ne koristite izraz Makedonija, jer vam to neće oprostiti. Koristite reč Skoplje.....
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

al sa facom kao da vam je govance ispod nosa i ne Skoplje nego Skopija... sa naglaskom na i, da zvuči više šiptarski :kezo:

bio neki članak o tome kako iznervirati Balkanca, redom, a svaki ima neku "žicu"
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

kami
Reactions:
Pridružio se: 28 Avg 2012, 16:25

Post od kami »

Zaustavise i mene u utorak na deonici od Ioaonisa ka Lefkadi. Ogranicenje 50, isao sam preko 70... Bio neki stariji policajac, trazio mi dokumenta, pogledao ih i pustio... Drzao je u ruci nesto, licilo ni na radar, al takav jos nisam video.. Nije bio klasican pistolj kao sto su se kod nas nekada koristili

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

blaugrana napisao:Sasa, kojom su tebe mukom mucili, pa da krenes po danu za Grcku? :)

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Ma, nagovorili ste me ovde, kao bolje je po danu... jes bolje đavo. Em se vozili ceo dan, em me celo vreme jahali hiperaktivni klinci. Sledeće godine sve po starom. Oni spavaju a ja peglam i obaram rekorde. :D

TT
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Tacno tako.
Jos ako se ne daj boze desi neki zastoj, bar ne pece zvezda :)

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Era
Reactions:

Post od Era »

Ne sviđaju vam se grčke tetovaže na guzi? Može malo ruskinja na grčkom pesku?
Prikačeni fajlovi
IMG_7426.JPG
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Ero bre, pa kad su grkinje bile dobre ribe

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Era
Reactions:

Post od Era »

Kad malo omatoriš, kazaće ti se samo. Takve obline (i gornje i donje) i seksipilnost je jedinstvena. Grčke ženeske ne razumeju mlađi od 4 banke :kezo:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Svasta se ovde na zadnjih par strana moze procitati, a ponajmanje o Grckoj...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Saša napisao:Evo i mene u Grčkoj. Nemam(o) sreće sa granicama i putem pa to ti je. Izlazak iz Srbije - 45 min, ulazak u Makedoniju - 25 min, pa onda stajanje u koloni pred onim duplim tunelom sa odmorištem između i benzinskom malo pre njega (zaustavili saobraćaj zbog nečeg) - više od sat vremena. I onda još skoro sat vremena da se izađe/uđe u Grčku. Jedna pauza kod Niša 40 min, druga na Octa pumpi na granici sa Grčkom, skoro isto toliko. Nikad stići. Krenuli ujutro u 5.30 h, stigli u 18.30 po našem vremenu. Sad ste me nagovorili da krenem po danu i nikad više. :D Još svuda neki silni radovi po Makedoniji, usporavaju žestoko vožnju. Ograničenje 30 km/h i naravno panduri koji radarišu. Kod isključenja za Skoplje cela kolona se zajebe koliko je loše označeno zbog radova i svi odu prema Skoplju. A i ja za njima. :D No posle par stotina metara sam ukapirao zajeb i isključim se odmah pa nazad (dva dodatna evra troška). Sledećih sat i po smo se vozili i nijednu stranu tablicu nismo videli (a do tada bili "okruženi" njima, toliko im je trebalo da se iščupaju iz Skoplja i stignu nas "120 km/h sporaće" i ponovo nas okruže. :rofl: :D No, sve je dobro što se dobro svrši. Vlasnici objekta u kome smo smešteni se zabrinuli gde smo, ja im rekao da ćemo doći do 16.00 a mi došli skoro 4 sata kasnije.

TT
I ja sam uspeo da im dam dva evra više. Strašno za šta oni naplaćuju putarinu a ne mogu ni da put obeleže kako treba.

Inače policije ima i na lefkadi video sam ih četiri puta do sada.

Ja sam obarao brzinske rekorde na autoputu i nisam fermao kamere. Šta me očekuje?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Zar i ti? :D

Tu su izgleda svi koji su naišli otišli prema Skoplju. Pazi kada imaš situaciju da voziš kroz čunjeve u koloni i samo odjednom bez ikakve najave dođeš na dve opcije i u sekundi moraš da odabereš jednu i skreneš. Pri tom je ona leva (i prava) opcija oštrije postavljena a kroz šumu čunjeva u tom pravcu vidiš neku dizalicu (ili šta je već) od koje se ne vidi ima li uopšte puta dalje, kao da ulaziš na neko gradilište nadvožnjaka a ne glavni pravac. I naravno, svi odaberu logičniju (i pogrešnu) opciju, pravac za Skoplje. :D

TT
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

Veliki trosak za plin :D

TT
Odgovori