Opel Meriva 1.7 CDTI - Cudan zvuk u predelu kaiseva

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Zlaja
Reactions:
Pridružio se: 18 Jul 2016, 23:42

Opel Meriva 1.7 CDTI - Cudan zvuk u predelu kaiseva

Post od Zlaja »

Pozdrav kolege. Verovatno je glupo sto odmah otvaram temu, ali unapred se izvinjavam a ujedno i nadam da cu u buducnosti ucestvovati u diskusijama a ne samo podizati teme :).
Rekoh veci u temi za predstavljanje, vozim Merivu A, 1.7 CDTI, 2006 god. U poslednjih par nedelja pojavilo se neko zveckanje, koje mislim da dolazi od prostora gde su zupcasti i pk kais. Zvuk je nalik zveckanju, postavicu i link ka snimku, pa bih voleo da cujem vasa misljenja sta moze biti uzrok ovom zvuku. Svakako planiram posetu mehanicaru do vikenda... Inace proveravao sam kaiseve, deluju kao da su novi, sto i jeste majstor potvrdio, inace u tom trenutku kada je majstor vrsio pregled, zvuk se nije cuo :/.

Snimak (pri kraju snimka se jasno cuje to "zveckanje"):
https://www.youtube.com/watch?v=3mppD9WIWbg
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Re: Opel Meriva 1.7 CDTI - Cudan zvuk u predelu kaiseva

Post od LukaMaletin »

Verovatno neka remenice ili zatezac ..

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Zlaja
Reactions:

Post od Zlaja »

Hvala na odgovoru. Samo da napomenem da sam bio kod majstora koji je konstatovao da je plivajuca remenica radilic3. Zamenjena je, stavljena je CORTECO, cena i ne bas tako mala. Na kraju, cujem opet slican, eventualno malo blazi zvuk... Usput zamenjen i jedan nosac motora, i pkkais. Nosac motora je bio bas los, i tu se oseca boljitak, nema vise sitnih vibracija pri paljenju i nizim obrtajima i to je ok. Ono sto mene buni da je ova "plivajuca"remenica gotovo ista kao i obicna, t. Ne razumem sta je cini plivajucom... Moguce da postoji mehanizam na koji se ona fiksno kaci (ima 4 rupe) pa je problem u njemu. Ja ni na ovoj staroj ne vidim da je nesto lose. Za ostale remenice, spanere i rolere kaze da su ok.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Tako su I meni govorili da je sve dobro I onda sam odneo auto kod drugog majstora I rekao menjaj sve sto ima veze sa kaisom, prvo smo menjali zatezac, posle 2 dana opet isto. Pa onda remenice alternatora I bingo. Jako me je nerviralo to , samo sto je meni kad krenem pistalo samo tako :D sad je sve reseno :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Ja kad god ukljucim klimu ili obicnu ventilaciju krene da zvrnda pk kais, da bi to prestalo ugasim sve potrosace, ostavim da radi 3-4 min u mestu i prestane zvuk. Posle toga je sve normalno dok opet ne ukljucim klimu.
Zlaja
Reactions:

Post od Zlaja »

Pa Sta znam, naglasio sam da mi proveri remenicu alternatora. Inace isti je zvuk sa klimom i bez klime, znaci nije to... Verovatno je neki spaner, ali ovaj majstor nije pogledao kako treba. Morace kod drugog na detaljni proveru, ali to nakon putovanja, kad su stara remenica ili stas vec i kais izdrzali 6k km, izdrzace i novi kais i nova remenica 1.5k km puta, nadam se...
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Imam i ja muke sa tim pk kaisima i remenicama, 2-3 kaisa sam promenio za manje od 2 god, nekoliko puta smo to popravljali i bude ok neko vreme i opet pocne po starom. Znaci izludeo me taj zvuk u zadnje 2 god, i evo sad je se kao "razgazio" radi ok dok god ne palim klimu i ne vozim po kisi mada se i tad brzo "ucuti".
Odgovori