Grčka
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Grčka
Ako neko kreće ka Makedoniji / Grčkoj, nemoj da se predje i ide na onaj manji prelaz Prohor Pčinjski. Jeste da nema gužve, pre sat vremena sam bio jedini na obe granice, ali put je KA-TA-STRO-FA. Došlo mi da se parkiram i peške idem, koliko je asfalt loš.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Evo sedma godina kako se vracam iz GR i nikada ali nikada, u pomoc dva razlicita GPS-a i bez njih, posle ko zna koliko odgledanih SAT emisija nisam uspeo da pogodim Ring Road. Evo juce me je i Igo vracao kroz Ind. zonu, namesten na NAJBRZI put.
Ako imate neki tutorial za idiote molim vas da postavite.
Ako imate neki tutorial za idiote molim vas da postavite.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Nešto si pobrkao, prilično je prosto. Sem što je kasnije izlazak na onu zatvorenu rampu tj odvajanje ka Evzoniju i Skoplju, tj tabla koja ukazuje na to prilično sitna i proletos je bila zarasla u korov, ali s navigacijom ne možeš da promašiš.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ap.svg.png
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ap.svg.png
Boringly average, but also perfect for school run mums
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Evo sa grckinfo.com
I Viamichelin vodi tuda, kao i Here maps.
Mada jeste nezgodno kada ima vise traka i kada Grci voze kao da znaju kuda idu
Ne prica Alvirovic svake godine istu pricu, na istim mestima, uzalud.
Skoro da nema nijednog našeg turiste koji je krenuo kolima putem Grčke, a da bar prvi put nije pogrešio skretanje kod obilaznice za Solun po imenu Ring Road. Ovim kratkim uputstvom pomoći ćemo vam da budete jedan od retkih kome se to nije desilo.
- odmah nakon prelaska grčke granice resetujte kilometražu u kolima
- na 50-om kilometru puta videćete tablu sa desne strane na kojoj piše THESALONIKI i HALKIDIKI, a ispred vas će se pojaviti most
- prođite ispod mosta i odmah se isključite desno na autoput za Solun (Thessaloniki) i na 63-em kilometru ugledaćete ispred vas petlju (petlja most)
- već na 62. km pređite u levu traku, a zatim prođite ispod te petlje (i dalje se nalazite u levoj traci) i na drugom semaforu skrenite levo tj. pratite put ka Kavali
- nalazite se na Ring Road-u (obilaznici oko Soluna)
- na 88. kilometru isključite se desno za Halkidiki i odmah nakon toga skrenite levo
- u nastavku puta videćete odvajanje levo za poluostrvo Sitonija (drugi prst Halkidikija), a pravo se nastavlja put za Kasandru (prvi prst Halkidikija)
I Viamichelin vodi tuda, kao i Here maps.
Mada jeste nezgodno kada ima vise traka i kada Grci voze kao da znaju kuda idu

Ne prica Alvirovic svake godine istu pricu, na istim mestima, uzalud.
-
- Banned
Nista mi to nije jasno, interesuje me povratak. Znaci kads udjem u Grcku i posle najduzeg pravca u istoriji stignem do nadvoznjaka za RR kojim se ide za Halkidiki (desno je skretanje za Atinu i Olimpijsku regiju) - e pa hocu da se spustim niz taj nadvoznjak u povratku. 
Sa Tasosa Igo me u svim varijantama vodi kroz IZ.

Sa Tasosa Igo me u svim varijantama vodi kroz IZ.
Ti si nešto pobrkao. Ne shvataš da pored Ring Rouda imaš i prečicu, to jeste ne ideš do tog nadvožnjaka o kome pričaš, nego se negde 15-20 km pre odvojiš na tu prečicu, na kojoij imaš semafore. Ako misliš na tu prečicu, kojom se vozi oko 12km, i kojom skratiš put za oko 15km, mogu ti objasniti. Ali moslim da ne razumeš u čemo se radi. Znači, ta prečica ne pripada ring roudu, nego je skraćuje.
Znači, ta prečica zamnjejuje ovaj sivi deo naznačen na karti. Ovaj plavi levo ravni deo sa naznakom
Znači, ta prečica zamnjejuje ovaj sivi deo naznačen na karti. Ovaj plavi levo ravni deo sa naznakom
Poslednja izmena od Era u 31 Jul 2016, 19:17, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Banned
Pa ta "precica" sa semaforima je ind. zona i tu idem svake godine a ne zelim. Sada sam gledao mapu o mislim da je trebalo da se isklkucim kasnije od tog mesta na kome se iskljucujem.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Voziš samo pravo (iz pravca Evzonija) i nailaziš na taj nadvožnjak, ideš preko njega i uključuješ se u levu traku autoputa. Dakle, ignorišeš sve pokušaje navigacije da te isključi desno i pičiš pravo do nadvožnjaka. U povratku opet ignorišeš prvi pokušaj da te opet isključi desno za Evzoni i voziš dalje dok ne dođeš opet ring roada. Ako slušaš navigaciju ideš garantovano kroz industrijsku zonu (što je po meni i najbolja opcija).
TT
TT
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Video sam danas tu u jednom supermarketu našu Bambi Plazmu, samo se za eksport zove "Lane", ista kutija, sve isto, samo drugo ime i tekstovi na engleskom. Prvi put da u Grčkoj vidim nešto od naših proizvoda. Takođe, tu u blizini ima jedna automehaničarska radnja i imaju ispred srebrnu Floridu bez točkova, samo karoserija, naherena ukoso na nekoj gvožđuriji među još nekoliko automobila. 
TT

TT