Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Grčka

Post od Heinz »

Nemam pojma, mi smo bili u nedođiji, gde turizam nije uništio sve. Tamo nije bilo instant pekara tipa Hleb i Kifle. Jedna do max dve u mestu/selu. Spanakopita je bila domaća.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Meni su sve pekare tamo dobre. Još nisam našao lošu.
Prošle godine nađemo pekaru koja radi do 10 ujutru.
Ispred Grka kao kad su kod nas penzije.
Kvalitet odličan!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Nisam ja rekao da su loše već da uglavnom svi nabavljaju gotove proizvode. A sad se setih inspirisan razgovorom, kad smo bili na Tasosu (Limenas) pored našeg smeštaja je bila jedna mala stara pekarica a u njoj jedna bakica (vlasnica) i stvarno smo stekli utisak da je to baš takva autentična i staromodna pekara koju je vreme zaboravilo i tu smo skoro svako jutro kupovali nešto. A bakica je posle par dana počela uz svaku našu kupovinu da ubacuje gratis za decu po mafin ili tako nešto. I jedno jutro odemo mi za doručak, kad nema toga što smo hteli, kaže ona od jutros sve baš brzo otišlo ali ako sačekamo pola sata, napraviće šta treba. I onda lepo ode do zamrzivača, izvadi par upakovanih kesa sa pecivom, ubaci u relnu i mi skontasmo da je sva autentika bila samo u našim glavama :). Opet, svo pecivo je bilo baš ukusno. Pite, proje i slično- takodje.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

pa tako i jaganjce donose :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

@havijer

Pišem sa telefona pa će možda biti malo rascepkano.

Kao što rekoh, prvi dan Megali Petra, juče Katishma, danas Porto Katsiki.

Katishma, baš kao i uvek, ekstremno urbana, i počeli su da naplaćuju lezaljke, 7€ set, toga ranije nije bilo.

Danas Porto Katsiki, stigli malo kasnije oko 11h,sve lezaljke već bile zauzete, bili negde na sredini plaže, gužva ogromna, negde oko 14h počeli fenomenalni talasi, pa je bas bilo zabavno. Dosta rano smo se povukli i pobegli u smeštaj, već oko 16:20h.

Pre par godina sam bio na krstarenju, ide se Katsiki, Egremni, Kefalonia, Itaka, Meganisi pećina, Scorpio, itd. Nista preterano zanimljivo, ali nije loše, ove godine sigurno nećemo na krstarenje. Kada sam pitao za prevoz do Egremnija mislio sam na prevoz sličan onome do Milos plaže.

Sutra ćemo verovatno na Egremni. Kaži mi kada ostavimo kola, koliko ima pešačenja do same plaže?

Što se Lidla tiče, znam za njega, bili, ogromna gužva, kupili mleko i pahuljice za doručak i kafu, jer smo bili u blizini. Ogromna je gužva unutra. Plus mi smo na zapadnom delu ostrva, selo Athani, prolaz ka Porto Katsiki plaži, te se hranimo po tavernama svejedno.

Agiofili i Milos su must go, ali nekako moram da svratim do Egremnija...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pre 10 dana na Porto Katsikiju nisu bili lezaljke :uplakan:
Morao sam da dam 15e na suncobran :besan:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Bane, stvarno ne mogu da procenim koliko ima da se pešaci od mesta gde ostaviš kola do stepenica koje vode do plaže. Možda kilometar i nešto ali se to pešačenje ne oseti jer razgledaš posledice zemljotresa. U svakom slučaju pešačenje nije problem već deo kod koga se spuštaš uz pomoć konopca ali je to svega par metara. Uz dodatni oprez možeš se spustiti bez problema, samo bez suvišnog tereta.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

I penješ se uz konopac posle?
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Svaka čast za entuzijazam koji imate da se po vrućini verete po vrletima.
Meni je daleko da po ravnom iz kola izađem do plaže. Ne znam dal prvo da se "bućnem", pa da pobijam suncobran ili obrnuto.
Zato me nešto ne privlači Lefkada i sl destinacije.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ukljucimo klimu?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

1 km peške ni u ludilu na 35 stepeni.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Zato se ide u šest uveče i extra.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pozdrav sa Sitonije! Sinoc smo iz znatizelje poslusali navigaciju i u Sikiji se ukljucili na kraci put za Toroni. Jednon recju horor. Planinski zemljani put, brda, provalije, mrak. U pocetku put nije bio toliko los, ravan, sirok i utaban, medjutim na trecem od deset kilometara postaje prava avantura. Nazad nema jer se nema gde okrenuti. Prva, druga, prva, rupe, kamenje, veliki nagib... Dugih pola sata. Danas sam na YT video dnevni snimak ovog puta... Kud nisam video ranije.:-D
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Za sve koji planiraju Lefkadu, pod obavezbo posetitw plazu Avali. Raj na zemlji.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Sloba napisao:Pozdrav sa Sitonije! Sinoc smo iz znatizelje poslusali navigaciju i u Sikiji se ukljucili na kraci put za Toroni. Jednon recju horor. Planinski zemljani put, brda, provalije, mrak. U pocetku put nije bio toliko los, ravan, sirok i utaban, medjutim na trecem od deset kilometara postaje prava avantura. Nazad nema jer se nema gde okrenuti. Prva, druga, prva, rupe, kamenje, veliki nagib... Dugih pola sata. Danas sam na YT video dnevni snimak ovog puta... Kud nisam video ranije.:-D
Postavi video, zanima me.

Ne kapiram koja Sikija, ako je ona Saletova, zasto si sa te strane isao u Toroni ?
Odgovori