Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Grčka

Post od Uroš S. »

Ja nemam ništa protiv Makedonaca, naprotiv, radim sa dosta njih i za posao su super, bio sam i na letovanju u Ohridu i bilo mi je super. ali AP im je katastrofa, one skakaonice mogu sve da reše za dan.

Nekako sam stekao utisak da je više skakaonica u smeru ka Srbiji. Jedan deo posle ulaska u MK bukvalno mora da se vozi 80.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ma daj, nesreća nema veze s umorom. S jedne strane je brdo, s druge strane Vardar, klisura
Preticao na punoj.

Nije ni čudo što nas mrze tamo.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Era ni Makedonci ni Srbi nisu ni toliko siroti (ako nisu bogati) da ako osete umor da zaustave auto ,popiju kafu pa cak i pauza od nekoliko sata.Evo sinoc sam se vracao sa Lefkade i zaustavio sam na jedan sat auto i popio kafu i pojeo nesto na benzisku pumpu u MKD.Ne da nisam mogao da dovozim,vec sam se osvezio i produzio put. Tacno na autoput posle Demir Kapija prema Veles ima neramni asfalt al nije to da je ceo AP neraman il da je u Srbiji Autoban ako se sporedi i slicno.I onaj kriticni deo treba uskoro da bude autoput,najavljali su za ovog leta al bice dobro ako bude gotov za sledeceg leta.
Dobro je neko napisao da nema sanse da se izbegne neki auto ako pretica u Demir Kapiskoj klisuri od jedne strane je provalija i Vardar sa druge strane planina.Tako da nema prostor u desno...to znaci u ambis pa u Vardar i verovatno smrt svih putnika.
Ako se dobro secam prosle godine prema Lefkadi na autoput je bila dozvoljena brzina 130km/h a ove godine su na isti put na 90% od istog AP ,smanjili na 100km/h.
Tunele uglavnom 80km/h iako je moguce mnogo brze da se vozi.Verovatno da bi se izbegle nesrece smanjena je max brzina i povecane kontrole.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Objektivno, srpski AP jeste autoban za ono sto vi zovete autoputem . Neznam ni kako se to zove autoputem uopste, nema zaustavne na pola trase, zaraslo sve u korov, asfalt od pre Tita, pogibeljne skakaonice koje stoje najmanje 7 god od kada ja koristim taj pravac, u povratku posle granice pakao, rupe, lansirne rampe, veeeeliko udubljenje u koje je sipano... nesto.. pa je i to ispucalo... ukljucivanje i iskljucivanje sa "autoputa" kao sa najobicnije magistrale, gde si video AP da se onako iskljucujes i ukljucujes za Romantik ? Razdelna bankina negde i ne postoji... Nema gore.
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

Romantic je privatni objekt tako da to je to,nije drzava duzna da privatniku gradi neki moderan put il slicno. Skopje-Veles je odlican put u oba smera. I obnovljen je pre 3-4 godina maksimum. I posle Veles na jug nije toliko los,ima jedan deo od 15km pred klisure gde je uzasan AP,slazem se. Skopje-Kumanovo nije dobar (ima te rupe,rampe il sta ne). Kod vas...hm nije bas autoban vidi samo onaj novi deo od Vranje do granice jos nije pusten oficijalno ako se ne varam a vec ima talase (takav su ga napravili). Naravno sitnica je to ako se poredi sa one "nase talase" al ipak steta je iz pocetka da novi AP bude takav.
Inace ako neko putuje za Grcku neka pripazi strasno nevreme i poplave u Makedoniji i Skopje.
Evo link sa par slike kako je u Skopje tj i na deo puta prema Grcku
http://www.vest.mk/?ItemID=E766353916EE ... 8201D22A44
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Autoput kroz Makedoniju je katastrofa. Do Skoplja - zlo, posle put se razdvaja a ona deonica ka Grčkoj, pored Vardara, ima neprimerene krivine, smešna ograničenja, nema zaustavne trake. Odron vreba na svako mestu, tuneli praistorijski. Asfalt jeste popravljen.
A one skakaonice od Velesa pa na dalje, su za anale po Africi, a ne za Evropu. Sve svemu, opasan put. Sreća pa nema gužve.
Ovo što imamo u Srbiji je više klasa iznad, sem par manjih deonica.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Krivine u kojoj ako ideš sto na sat možeš da se sletiš sa puta. Manje krivine kod nas na ibarskoj maltene :D

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Superb III
Reactions:

Post od Superb III »

Ako onaj moderni autoput u Grcku kojeg je finansirala EU prema Lefkadi gde ima 2+1 lente je ogranicen na 100km/h i plus i geografski moze mnogo brze vi imate problem sto Skopje-Veles ne mozete da vozite 100km/h. Svasta! Mozda treba da izgradimo neki tunel od 50 km (posto drugacije ne moze takva je klisura) sa 5 lente za da bi vi mogli da vozite 100km/h na deonicu Skopje-Veles. Geografski teren je kakav je, planine, krivine al nema ni jedna rupa i to je to.Tacno da konfiguracija ne odgovara brzoj voznji al necu da se svadjam i objasnjavam i sa ovim zavrsavam komenatar. Eto Srbija je lider u regionu pa ima ultra moderne AP i prosto je veliko zadovoljstvo da se svugda vozi kroz Srbije. Posebno je zadovolstvo da se vozi do Zlatibor iz strane Kraguevca.
:pop:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bez uvrede al autoput vam je tesko sranje cak i za nase standarde jbg.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ja sam taj isti autoput prema lefkadi celom dužinom vozio 150 a dobrih sat vremena i 170 na sat.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Slazem se. Postujem to sto kolega superb pise dosta pravilno na srpskom na nasem forumu :thumbup: . Iako je to slican jezik meni je makedonski veoma lep dijalekt. I lepo ga je cuti. Ali da je mk autoput sranje - sranje je. Tamo ona trava oko puta nije secena godinama. Skoro se neko zalio da od trave nije moglo da se vozi levom trakom prema gr. Mnogo je zapusteno i prepusteno zubu vremena. Ja sam u junu isao superbom pa je skakao. Mogu da zamislim manjem autu kako je.
Superb ne znam da li si skoro isao na sever. Deonice bg - ns i ns - sub, pored mnogo mana su pojam i za grcku.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Nisam merodavan, ali meni je uvek zanimljivo da vozim kroz MKD. Stoji da ima hupsera, i visoke trave pored puta, ali ono kao promena prija. :) Jedino gde sam se iznervirao jeste taj komad od 20ak metara, na delu ka Srbiji, gde se auto dezintegrise. Ali sad znam tacno gde je, i ove godine sam prosao bez problema.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Prvi put kada sam prošao autom tim autoputem kroz Makedoniju rekao sam sam sebi da se više nikada neću žaliti na naše autoputeve (a pre toga sam ih pljuvao non stop :D ). Inače, ima izgleda i još daleko goreg: nedavno sam imao goste iz Ukrajine i vozio ih sa aerodroma za NS i kažu ljudi "Vau, kako dobar autoput imate". Ja ih gledam jel su ozbiljni il' me zajebavaju. A oni mrtvi ozbiljni. Rekao sam im da je su to shit putevi kakvi su autoputevi dalje na zapadu, a oni se čude (prvi put izašli negde iz Ukrajine). :D

TT
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Superb III napisao:Romantic je privatni objekt tako da to je to,nije drzava duzna da privatniku gradi neki moderan put il slicno.
Nisi me razumeo, ne posroji AP sa koga mozes da silazis i da na njega ulazis gde ti prdne na pamet kao u MK.

Na korov sam se ja zalio jer na nekim delovima ulazi maltene do pola leve trake, ne vidis kud vozis.

Da ne pricam o mosticima u klisuri gde bukvalno nijedan cesalj ne valja odnosno nema ga ili je propao pola metra.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ako je AP u MK kao onaj u Bugarskoj onda :pop:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"