Zimske gume leti
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Zimske gume leti
Ja bi za takve stvari isključivao iz saobraćaja, znam da dosta ljudi teško živi, ali i sam znam neke koji imaju telefon koji košta kao 2-3 seta guma a ovamo vozi slikove i prava je pretnja svima u saobraćaju.
Sviraju da ne kažem čemu. Voze se kola koja su preko mogućnosti, umesto da se spuste broj manje i uzmu barem novu Siguru.
U GR ih videh na kolima, pod Kormoran brendom.
TT
TT
I sam sam vozio par meseci letnje gume iz 2010,uzeo sam 2 nove taurus 215/45 r17.Koja razlika,iako je guma imala 5mm saru i bila je premium(Goodyear),starost je ucinila svoje i najjeftinija taurus se vozi 10 puta bolje od nje.A zimske gume leti
jedva sam naterao caleta da mu kupim barem 2 letnje sigure za juga pre par sezona.Sada priznaje da je mnogo bolje nego sa winterama leti.Letnje stavljam i pre 1.4,cim pre temperatura dozvoli i ne skidam ih dok god je temperatura iznad 10,uglavnom najranije polovina novembra.Sto kazu,samo se treba pruziti koliko si dugacak i ne preceniti svoje finansijske mogucnosti,pa u skladu sa tim kupiti automobil koji se moze bez muke odrzavati.Mnogima je automobil statusni simbol i stvar za pokazivanje u drustvu,a to sto mesec dana zive na 'lebu i pasteti i jedva skrpe i za polovne gume,to je kompleks.

A kakve bih razlike imao da predjem sa wintere na siguru na +35 stepeni? Ne racuna se ono da se zimske tope leti, vec mislim razlike u samoj voznji.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Prvi post prve teme, prelistaj.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
I ja ne razumem kako neko moze sa Ruminije,Srbije (NS ili BG),Ukraine sa novim autom preko leta uputiti se na dugacak put preko 1000km u pravac sa zimskim gumama. Video sam bas dosta auta koje voze zimske gume u Grcku. Bio je jedan Golf 6 na parking u hotelu na Lefkadi gde sam ja bio sa BG tablicama i sa zimskim gumama. Znaci ima za hotel,ima za Golf 6 tdi a nema za letne pa makar bile i Nexian ili Sportiva.Ipak su letne.
Nerešiv problem u glavi. Takav mentalni sklop će pre da ima za cigare, nego deci da kupi nešto zdravo da jedu.
Potpuno normalna stvar koja se može generalizovati kod određenog profila ljudi.
Potpuno normalna stvar koja se može generalizovati kod određenog profila ljudi.
Pa jednostavno, kako su uveli zakon za zimske, tako i za letnje.
Ranije niko nije vozio ni zimske gume, sad voze svi
Ranije niko nije vozio ni zimske gume, sad voze svi

Onaj ko nema za 2 para opet bi koristio zimske leti, pa sta bude.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Čisto pitanje. Šta raditi sa zimskim gumama koje su ispod 4mm šare. Znači ne mogu zimi da se koriste. Baciti ???
Pa voziti ih leti pa onda na zimu kupiti nove. Ako auto nije baš neki, zašto ovako ne uraditi? Pređem na njima u toku leta 5-10 000 km, šta je tu opasno? Ionako su putevi loši, nekad idem i makadamom, ne vozim brzo, itd.
Pa voziti ih leti pa onda na zimu kupiti nove. Ako auto nije baš neki, zašto ovako ne uraditi? Pređem na njima u toku leta 5-10 000 km, šta je tu opasno? Ionako su putevi loši, nekad idem i makadamom, ne vozim brzo, itd.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Koeficijent trenja su izmislili Iluminati,da bi Srbi bacali pare na letnje gume.A letnje gume su izmislili masoni.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .