Renault Megane 1.2 tce 130
Re: Renault Megane 1.2 tce 130
Na isti nacin i ja biram, i do sada se nisam ni jedamput prevario. A i koliko moze da se detaljno proba auto, nekada ni ceo dan nije dovoljan - cak ni da se dobije osnovni osecaj. Dovoljno je jedino da se uoce po neke ociglednije mane...
Nema potrebe za sumnju. Odlična kupovina, motor je odličan zaista. Ja sam lično vozio tog testnog megana TCE 130, više od 20 km. Zaista je ozbiljan auto u poređenju sa konkurencijom. Ne smem da kažem kolikom brzinom sam ga vozio
Jedino što nisam mogao da utvrdim je stvarna potrošnja. I 16 tice točkovi su prava mera za Srbiju. Vozio sam i onaj GT samo dizel, sa većim točkovima i sportskim sedištima. Već je osetno neudobniji po našim razrovanim putevima.

Jedino što nisam mogao da utvrdim je stvarna potrošnja. I 16 tice točkovi su prava mera za Srbiju. Vozio sam i onaj GT samo dizel, sa većim točkovima i sportskim sedištima. Već je osetno neudobniji po našim razrovanim putevima.
Je l dobro vidim da nema ovaj motor u Clio-u?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Slabija verzija 1,2 TCe sa išla samo u Clio GT i to isključivo sa EDC menjačem. Moguće da će promeniti u Phase2 ristajlu koji sad negde treba da krene.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Širim haos!
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Krajem meseca bi Sekulicu trebao da se vrati test vozilo sa bas ovim motorom, ali u gt opremi.
Kada sam drugi put sedeo u njemu, malo me je razocarao prostor na zadnjem sedistu. Da li mi je to prvi put promaklo ili sta vec, ali kada sam namestio prednje sediste po mojoj meri, dodirivao sam ga kolenima sa zadnje klupe. Pritom, ja nisam nesto visok. Isto tako, vec pomenuta preglednost u nazad je stvarno uzasna. Ne znam koji biser je ostavio onakve naslone za glavu.
Ostatak auta deluje bas lepo uradjen...
p.s. Stigao je i cenovnik za karavana-1.100 € je skuplji...
Kada sam drugi put sedeo u njemu, malo me je razocarao prostor na zadnjem sedistu. Da li mi je to prvi put promaklo ili sta vec, ali kada sam namestio prednje sediste po mojoj meri, dodirivao sam ga kolenima sa zadnje klupe. Pritom, ja nisam nesto visok. Isto tako, vec pomenuta preglednost u nazad je stvarno uzasna. Ne znam koji biser je ostavio onakve naslone za glavu.
Ostatak auta deluje bas lepo uradjen...
p.s. Stigao je i cenovnik za karavana-1.100 € je skuplji...
Nema Clio sa 1,2 TCE, osim nekog sportskog modela sa EDC menjačem. Ali sad posle redizajna biće i u običnim modelima i sa ručnim menjačem. Samo ne znam koja će snaga biti u pitanju. Sad ovij u Clio sa EDC ima 120 KS.
Duke NS
Svi novi auti se voze u rikverc na retrovizore.
Ako si preterao sa odmicanjem sedišta (što se uvek može na Meganu jer je sedenje kao u nekom premijumu), onda možeš da dodirneš kolenima sedište. Malko se digne vozačevo sedište i pomeri napred bez problema. Ako napred udobno sedi čovek od 190, pozadi bez problema sedi 180. Naravno, prednje sedište se može spustiti do poda, izuzetno nisko, i onda ide pomeranje nazad do kraja, kao u nekom BMW ili sl. I BMW 3 kad sedište pomeriš na isti način, nema mesta. Čak i u 5-tici.
Duke NS
Ako si preterao sa odmicanjem sedišta (što se uvek može na Meganu jer je sedenje kao u nekom premijumu), onda možeš da dodirneš kolenima sedište. Malko se digne vozačevo sedište i pomeri napred bez problema. Ako napred udobno sedi čovek od 190, pozadi bez problema sedi 180. Naravno, prednje sedište se može spustiti do poda, izuzetno nisko, i onda ide pomeranje nazad do kraja, kao u nekom BMW ili sl. I BMW 3 kad sedište pomeriš na isti način, nema mesta. Čak i u 5-tici.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Mene me zanima od jutros šta će Lazar iz Ciriha na ovoj temi?
Kolika je razlika u ceni izmedju Pežoa 308 u sličnoj opremi sa istim motorom?
Ja padam na ovaj dizajn unutra skroz:

Koje su mu fabričke gume?

Kolika je razlika u ceni izmedju Pežoa 308 u sličnoj opremi sa istim motorom?
Ja padam na ovaj dizajn unutra skroz:

Koje su mu fabričke gume?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Ti instrumenti su katastrofa u Pežou. Ne bi ga mogao gledati. Mnogo su izgubili kupaca zbog te gluposti.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Meni je na početku bilo očajno, sad mi je super. Baš bih terao rado nekog napucanog 308 allure ili gt samo zbog unutrašnjosti, ali koštaju brdo para sa 2.0 HDi motorom. Koštaju preko 32000 chf.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ja nemam pojma koliko kosta 308 jer na internetu ne postoji cenovnik.
@era, kako ti se cinio 1.2 tce na test voznji na kojoj si bio?
@duke, velika je greska sto u meganeu nisu stavili sva tri naslona nazad da se uvlace dole u sediste (samo srednji naslon za glavu je takav). Recimo na capturu se sva tri uvlace i onda imas celo zadnje staklo za preglednost. Ako odgovaraju od captura ili nekog drugog modela ta dva problematicna naslona na meganeu bi trebalo zameniti.
Za mesto na zadnjoj klupi. Ja sam 187 i nazad sednem i imam nesto malo mesto da ne dodirujem kolenima prednje sediste. Slazem se da je to moglo dosta bolje s obzirom da je auto dugacak. Cak 10cm vise od golfa 7.. Recimo drugar vozi bmw 5 e 39 i ja tu jedva sednem na zadnju klupu a auto je ogroman.
Doduse ja nemam zenu i decu pa me sad mnogo ne opterecuje to zadnje sediste na meganu, ali daj boze da dodje do toga da me to opterecuje
@pasenger, gume su 205/55/16, dolazi sa mischelin ili good year.
@era, kako ti se cinio 1.2 tce na test voznji na kojoj si bio?
@duke, velika je greska sto u meganeu nisu stavili sva tri naslona nazad da se uvlace dole u sediste (samo srednji naslon za glavu je takav). Recimo na capturu se sva tri uvlace i onda imas celo zadnje staklo za preglednost. Ako odgovaraju od captura ili nekog drugog modela ta dva problematicna naslona na meganeu bi trebalo zameniti.
Za mesto na zadnjoj klupi. Ja sam 187 i nazad sednem i imam nesto malo mesto da ne dodirujem kolenima prednje sediste. Slazem se da je to moglo dosta bolje s obzirom da je auto dugacak. Cak 10cm vise od golfa 7.. Recimo drugar vozi bmw 5 e 39 i ja tu jedva sednem na zadnju klupu a auto je ogroman.
Doduse ja nemam zenu i decu pa me sad mnogo ne opterecuje to zadnje sediste na meganu, ali daj boze da dodje do toga da me to opterecuje

@pasenger, gume su 205/55/16, dolazi sa mischelin ili good year.
Poslednja izmena od Darko u 11 Avg 2016, 17:20, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Svako sa svojem.Ja nikada ne bih kupio auto ako ga ne provozam prije, sto ne znaci da ovaj megan nije dobar. Detaljno sigurno ne mozes da ga probas za vreme test voznje, al mozes zatraziti kljuceve i da jedan saat da se provozis u gradu i izadjes malo van grada na autput i da ga koliko toliko osetis. I nisi u pravo da za jedan saat test voznje da ne moze da se dobije "osnovni osecaj". I te kako moze da se dobije osnovni osecaj i to dali ti auto odgovara. Mnogo vise nego samo da sednes u auto u auto salonu i da slusas lepe reci prodavaca. U sportovnom ne bi ni postojali test auta i test voznje vec bi se sve odvivalo po princip vidjeno-kupleno. A bas suprotno od tebe mislim da mane ces uociti mnogo kasnije,kada ga kupis i kada prodjes 5-10k km a ne za vreme test voznje.ljuba napisao:Na isti nacin i ja biram, i do sada se nisam ni jedamput prevario. A i koliko moze da se detaljno proba auto, nekada ni ceo dan nije dovoljan - cak ni da se dobije osnovni osecaj. Dovoljno je jedino da se uoce po neke ociglednije mane...
Inace komplimenti Darko za tvoja odlucnost. Nadam se da ces bas biti zadovoljan sa autom,najlepsi je osecaj dan kada odes da ga izvadis iz salona

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Era napisao:
Ne mislim na voznju u rikverc, vec na pracenje saobracaja...
Čestitke na kupovini (ako nisam cestitao). Nema ih zasad po Ns nešto. Ja videh jedan bordo i jedan crni (nisam siguran koje table) i to je to. Mali je off, a kakav je tvoj utisak tce motora u kadjaru? Mislim koliko si mogao da proceniš. Ja sam kod njih svojevremeno probao captura, ali to je ono po Veterniku uglavnom, i slabo se tu može šta proceniti. Čak i kada se izadje za novi sad, gužva je itd.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ono sto se secam, motor je radio tiho, i lepo je ubrzavao. Ja sam bio na suvozackom mestu.
Covek iz salona sto me je vozio je zakocio u jednom momentu, i krenuo od 0 da ubrzava pun gas, i ono sto mi je ostalo u pamcenju je da je bas fino lepio za sedista. Tako da u meganu moze samo jos bolje jer je dosta laksi.
Covek iz salona sto me je vozio je zakocio u jednom momentu, i krenuo od 0 da ubrzava pun gas, i ono sto mi je ostalo u pamcenju je da je bas fino lepio za sedista. Tako da u meganu moze samo jos bolje jer je dosta laksi.
pa 130 konja nije malo, i turbo, mora to dobro da ide. Inače megane nije slab avto, samo trenutno je u SLO preskup. Inače za te pare bi u SLO dobio 308 style opremu 1,2 thp i radije bi njega nego megana, jer mi je pre svega lepši i ima više mesta ali to je više manje stvar ličnog ukusa, oba su dobra avta.
Inače, daj bože da si više ljudi može priuštiti i takvog megana ( koji više manje ima sve neophodno ako smo iskreni), a ne da se voze 15 i više godina stare kršine
Inače, daj bože da si više ljudi može priuštiti i takvog megana ( koji više manje ima sve neophodno ako smo iskreni), a ne da se voze 15 i više godina stare kršine