Na početku mi je bio zanimljiv, više ne. Lepo izgleda.
Samo jedan motor, a to je 1.6t. Menjač je CVT ili manuelni. Početna cena je bila oko 38000 chf kad je izašao, sad se može naći za solidnih 5-6k manje. Prodaja nije baš uspešna
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
passenger napisao:Na početku mi je bio zanimljiv, više ne. Lepo izgleda.
Samo jedan motor, a to je 1.6t. Menjač je CVT ili manuelni. Početna cena je bila oko 38000 chf kad je izašao, sad se može naći za solidnih 5-6k manje. Prodaja nije baš uspešna
Nesto si ti tu omasio, ide 2.0T od skoro 300ks, ako se dobro secam...
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Laki021 napisao:i 0% lizing mislim... rasparada se Subaru po savovima...
Kroz prozor gledam Ford i nude takodje 0% lizing, ali malo su im cene naduvene (što mu dodje na isto, je l?)
Na brdima ih vidjam dosta (sve osim Levorg). Skorije sam bio na nekom brdu i nikad u životu nisam video više Subarua. Živi ravno 200 ljudi tu (po Wiki), a bar 20 Subarua sam video + ko zna koliko ih ima po drugim kućama.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Zarkofinska napisao:Niko jos nije napisao stvarnu potrebu karavana, karavane voze moleri, metalostrugari, stolari i osatale zanatlije koje imaju potrebu da ubace stvari u gepek jel jbg ne ide da vadis iz limo verzije aparat za varenje, a poslovni ljudi koji angazuju iste voze limo tipa bankari, programeri, menadzeri itd. I tu se svaka prica zavrsava hteli vi to da proznate ili ne tako je svuda na svetu pa i kod nas.
Vidi se da si video sveta
Moleri, metalostrugari, stolari i ostale zanatlije voze 90% kombi, tipa Sprinter, Crafter, Master itd. Oni sa manjim poslom voze uglavnom kombije veličine MB Vito, a još manji voze pick-up.
Poslovni ljudi tipa bankari, programeri, menadžeri itd voze karavane ili SUV, jer i oni imaju decu i potreban im je prostor. Oni bez dece uglavnom traže limuzine. Baš si nepromišljeno generalizovao i postavio limuzinu kao statusni simbol nekog poslovnog čoveka, kad i ti ljudi imaju decu i potreban im je veći gepek za vikend putovanja, kao i ona na par nedelja.
Ispred bilo kog turističkog centra ćeš videti 95% više karavana (najviše iz Nemačke, Holandije i Belgije, preko Danske, SK, PL itd). Logično je, jer im za 5-6 dana treba pun auto stvari i skija. Česti su i karavani sa krovnim gepekom. Mnogi nisu ispod 50-60000 eura, a sumnjam da će moler da vozi kreč u takvim kolima.
To sta sam ja video ili nisam to mozemo u drugoj temi, izneo sam svoj stav i zapazanje, a stvarno jos nisam video nekog bankara ili programera da vozi karavan to sto imas dvoje dece je lepo bas ali ne kapiram opravdanje time da ti treba zbog dece karavan sve sto moze da stane u karavan staje i u limuzinu i krovni gepek skije mogu da se iznajme svuda tako da je ta prica busna a to da ima skupih karavana ima ali ima i skupih majstora. Uostalom ako zelis mozes voziti i traktor, tvoja stvar je to ja sam izneo svoj licni stav
grujicd napisao:Insignija karavan je težak fail jer su zadnja vrata napravili u liniji sa branikom:
Branik može da apsorbuje manje udare i zato je uvek isturen, a ovde svako gradsko naslanjanje ide direktno na vrata. Osim ako su i vrata plastična, što ne verujem.
Nizak klirens, vrlo sportski set up, praktično samo jedan motor u ponudi, cvt menjač.
Tu su nosioci prodaje Outback i Forster, posle njih XV, pa tek onda dođe Levorg. Zašto ga ne nude s dizelom i još nekim motorom, ostaje misterija. Praktično, ono što je kod nekoga sporedna verzija, kod njega je jedina verzija.